Proszę was wszystkich bardzo o pomoc!
baazingaa: A) 1−|X+5|=0
B) |X−1, 3|<1, 8
c) |X+2|≥−3
d)(x−1)2−(x+4)2
e) x2−9=0
f) x2−4/x2+4x+4
g)2 √6 − √2 / 2 √6 + √2
14 maj 10:52
Kostek: w czym problem
14 maj 11:03
baazingaa: Ja kompletnie nie wiem jak to rozwiazac. Jestem kompletna pala matematyki

proszek pomoz mi
14 maj 11:06
14 maj 11:07
baazingaa: O dziekuje
14 maj 11:09
krychu: A) |x+5|=1
x+5=1 v x+5=−1
x=−4 v x=−6
B) |x−1,3|<1,8
−1,8<x−1,3<1,8 czyli
x−1,3<1,8 v x−1,3>−1,8
x<3,1 v x>−0,5
14 maj 11:09
krychu: C) analogicznie do B) zrób
14 maj 11:10
Kostek: @krychu masz błąd nie powinno być ∨ tylko ∨ i wtedy część wspólną bierzemy
14 maj 11:11
krychu: "nie powinno być ∨ tylko ∨"?
14 maj 11:12
krychu: B) x∊(−0,5 ; 3,1)
14 maj 11:14
Kostek: tylko ∧
14 maj 11:14
baazingaa: Dziekuje bardzo. @krychu mozesz mi tez pomoc z f i g?
14 maj 11:20
krychu: tak, tak, nie zrozumiałem bo dwa razy napisałeś "∨ tylko ∨"
ma być cz. wspólna ∧, nie alternatywa
14 maj 11:21
baazingaa: Tylko w tym mi jeszcze niech ktos pomoze prosze!
14 maj 11:44
Kostek:
| (x−2)(x+2) | | (x−2) | |
| = |
| |
| (x+2)2 | | (x+2) | |
| √2(2√3−1) | |
| ....... |
| √2(2√3+1) | |
14 maj 11:48
baazingaa: I to pierwsze dokladnie tak mialem i nauczycielka jako bledne mi to podkreslila.
14 maj 11:49
aniabb: może zabraklo dziedziny ?
14 maj 12:42
Kostek: Albo nauczycielka Cię nie lubi
14 maj 12:44
aniabb: albo myślała, że to inna grupa
14 maj 12:45
Kostek: Albo spisywałeś i źle spisałeś
14 maj 12:47