Matura rozszerzona
Vizer: Matura rozszerzona z matmy
Chyba ciężka maturka w tym roku, wszyscy do końca piszą
10 maj 11:59
Gob: Nie wszyscy.
10 maj 12:00
Vizer: Pisałeś? To podaj zadanka jakie pamiętasz, bo jestem ciekawy
10 maj 12:02
Gob: Osobiście nie, ale dodałem kilka zadań, które się pojawiły i których nie potrafię zrobić.
10 maj 12:03
10 maj 12:22
ax: 0 nie będzie więc jestem zadowolony, bo na więcej nie liczyłem
10 maj 12:25
ansss: pamietacie jakieś wyniki?
10 maj 12:27
Vizer: Zadania, które wysłał Gob z tego co widziałem raczej proste, prawdopodobieństwo też
klasyczne, maturalne, więc chyba nie ma wielkiej niespodzianki.
10 maj 12:27
IoIek: dupy nie urywa

dowód i ostrosłup hardkorowe

z 55−75% będzie, coś za błędy odejmą, jakieś pojedyncze dadzą
10 maj 12:28
ansss: lolek − też mnie zadanie z ostrosłupem rozwaliło
10 maj 12:28
IoIek: za obliczenie pola podstawy i wysokości podstawy będzie punkcik?
10 maj 12:29
Kostek: A macie treść tego zadania ?
10 maj 12:29
xyz: bowod latwiutki, z pitagorasa, ostroslup trudny ^^
10 maj 12:29
ax: Pamiętacie może wyniki z wartości bezwzględnej?
10 maj 12:30
xyz: lolek za wysokosc podstawy nie sadze bo chyba nie byla potrzebna, za pp powinien byc
10 maj 12:30
ansss: moze z jeden

włączając jeszcze rysunek
10 maj 12:30
IoIek: dowód szczerze nawet nie analizowałem hehe czasu za mało jak dla mnie
10 maj 12:30
Trwa matura....: okrag mialem (x−3)2+(y−13)2= 625 a wy? ciekawe czy dobrze
10 maj 12:31
ansss: ile Wam wyszły ciągi? a=9, b=11, c= 13?
10 maj 12:31
ansss: a i prawdopodobieństwo ktoś pamięta wynik?
10 maj 12:31
IoIek: ciągi dwa wyniki jeszcze 33 11 −11
10 maj 12:32
skydancer: uff była cięzka

ja tam nie mówie że łatwa bo bym skłamał
10 maj 12:32
IoIek: ja też 625
10 maj 12:32
Trwa matura....: ten dowód z trapezem tez niezrobiony, równanie trygonometryczne x∊{ π2, 3π2,
2π3, 4π3, } pamietacie swoje?
10 maj 12:33
wojtek: Ja pisałem do końca (no prawie, bo 2 minuty zostały) i trzech zadań nie tknąłem, stereometrię i
planimetrię, także startuję z pułapu 74% w dół, co i tak jest nieźle jak na mnie.
10 maj 12:33
ax: Trwa matura.. też taki mam wynik z równaniem
10 maj 12:33
ax: Ja poszedłem tylko po obecność a wychodzi, że może być nawet 20% więc jestem mega zadowolony
10 maj 12:34
Trwa matura....: ciagi 33, 11, −11 i 13,11, 9 chyba prawdopodobienstwo 1/27 kombinatoryka cos 14560 kolo
niepamietam dokladnie
10 maj 12:34
wojtek: @Trwa Matura też mi taki wyszedł, tylko tam chyba y−12 ma być
10 maj 12:34
Kostek: Było jakieś równanie z wartością bezwzględną czy nierówność ?
10 maj 12:34
IoIek: ja równanie też tak, a kombinatoryka nie 1920?
10 maj 12:35
xyz: prawdopodobienstwo 5/108
10 maj 12:35
IoIek: nierówność
10 maj 12:35
Trwa matura....: a ostattnie mialem p=−4 wykres te co pod osia x byly to daslem do góry i przedział (2, +∞)
10 maj 12:35
ax: Kostek było.
10 maj 12:36
ax: p=−4 również
10 maj 12:36
IoIek: ja też takie funkcja logary
10 maj 12:36
IoIek: Trwa matura, możesz przedstawić swoje rozwiązanie kombinatoryki?
10 maj 12:36
Trwa matura....: pierwsze pamietacie bo ja nie....?
10 maj 12:37
IoIek: coś 11/3 na końcu?
10 maj 12:37
ax: W pierwszym coś (−∞,−1> i coś jeszcze. Nie pamiętam dokładnie.
10 maj 12:37
ax: I chyba drugi przedział z końcówką 11/3 tak jak pisze lolek.
10 maj 12:37
Trwa matura....: 14560 cos kolo ale nie pamietam dokladnie ale nie umiem zbytnio prawdopodobinetswa i
kombinatoryki i i nie wiem dobrze robilem choc wydawalo mi sie to logiczne
10 maj 12:38
IoIek: moje na kombinatoryke: trzy cyfry 0 na 5 miejsc, czyli newton 5/3=10
potem piątka na 3 sposoby
potem reszta cyfr na 8
2
10*3*64 = 1920
żle?
10 maj 12:38
wojtek: pierwsze było z wart. bezwzględną, tylko nie pamiętam jakie przedziały mi wyszły, wiem że dwa
chyba.
a równanie z parametrem? mi bodajże wyszło <0;3−√7> (nie pamiętam czy zamknięty nawias)
10 maj 12:39
Kostek: Funkcja kwadratowa z parametrem była
10 maj 12:39
IoIek: mi też tak parametr
10 maj 12:39
Trwa matura....: a parametr mialem m∊<0, 3−√7> czy cos takiego nie pamietam czy zamnkniete czy otwarte
10 maj 12:39
IoIek: co Tobie @wojtek
10 maj 12:40
Trwa matura....: lol coraz lepiej mam bedzie niezły %
10 maj 12:40
ax: Ja z wartością miałem chyba (−∞,1> ∪ (7/3 , 11/3). Coś takiego ale pewien nie jestem.
10 maj 12:41
10 maj 12:41
ansss: mi parametr też tak wyszedł
10 maj 12:42
IoIek: EJ JAK KOLEŻANKI I KOLEDZY KOMBINATORYKA?
10 maj 12:42
xyz: mi tez <o;3−√7>
10 maj 12:42
ansss: ale P = 1/18
10 maj 12:42
Trwa matura....: ja liczylem delte i bylo tak
10 maj 12:42
ax: A jak delta wyszła?
10 maj 12:43
Kamcio :): jest jakiś link do arkusza ?
10 maj 12:43
Kostek: Po 13 dopiero ma być
10 maj 12:43
IoIek: nikt nie liczył trzeciego?
10 maj 12:43
ax: Zadania w internecie były już po 9tej
10 maj 12:44
Trwa matura....: ostrosłup w ogole jakos dziwnie wyszła mi objętośc wam tez?
10 maj 12:44
Trwa matura....: ten wielomian tez skopalem m mi wyszlo 6 i dalej sie zablkowalem
10 maj 12:45
xyz: bo m mialo wyjsc 6
10 maj 12:46
Tina : Jak powinno wyjść to ostatnie ? Trzebabyło przesuwać o wektor czy nie?
10 maj 12:46
wSS: Okrag, ciagi oraz parametr jak wszyscy wyzej, ale orlem nie jestem, wiec niekoniecznie dobrze
10 maj 12:46
ansss: a z pierwiastkami? 1/4, −2 i jakiś jeszcze
10 maj 12:46
Trwa matura....: ujemne wartości na góre przenieść chyba
10 maj 12:46
Kostek: A co było z tym ciągiem
10 maj 12:46
Kinga: 6 i 3
10 maj 12:46
Dominik: | | a3d | |
objetosc mi wyszla bodajze V = |
| , ale nie jestem pewien. ogolem matura |
| | √4a3 − 3d2 | |
spoko, z 80% bedzie.
10 maj 12:47
xyz: pierwiastki: 3, −2, 14
10 maj 12:47
wojtek: pierwiastki w wielomianie 8, 3, −1 bodajże? bo m wiadomo, 6
10 maj 12:47
xyz: @Dominik, no ja tez licze na mniej wiecej 80%
10 maj 12:47
ansss: a to dobrze
10 maj 12:47
Dominik: | | 5 | |
kombinatoryka 1920, prawdopodobienstwo |
| |
| | 108 | |
10 maj 12:47
10 maj 12:48
wojtek: wtf, źle bym podzielił wielomian i potem pozostałe pierwiastki padaka?
10 maj 12:48
Dominik: takie przynajmniej ja mam odpowiedzi
10 maj 12:48
IoIek: pierwiastki 3, −2 i 1/4, a m=6
10 maj 12:48
Łuki_malaWiedza: 4x3−2x2−23x+m jak dorbze pamietam zadanie z wielomianem i ze z dzielelnia przez x+1 reszta
wynosi 20 oblicz pierwiastki wielomianu
10 maj 12:48
wSS: @Kostek − dosc proste, a + b + c = 33 [arytmetyczny] i obok podany geometryczny [odpowiednio a,
b i c z dodana/odjeta niewielka wartoscia − liczba cala, ale nie pamietam dokladnie tych
wartosci].
10 maj 12:48
ax: A ja >10%
10 maj 12:48
wojtek: kurwa moglem je sprawdzic od razu czy pasuja, ech
10 maj 12:48
IoIek: KOMBINATORYKA 1920 <MUZA> <MUZA> <FAJA>
10 maj 12:48
ansss: a nie m = −6? Bo tam przed m we wzorze by −
10 maj 12:49
10 maj 12:49
Tina : A u mnie w szkole wszyscy przesuwali o wektor ten wykres a ja go od razu odbiłem bez
przesuwania... kto ma dobrze?
10 maj 12:49
ansss: a w sumie możliwe
10 maj 12:49
Trwa matura....: V też mialem podobnie ale chyba pierwiastek u góry
10 maj 12:49
wSS: Co do ciagow to chyba tylko tego zadania jestem pewien, bo sprawdzilem oba przypadki od razu
czy sie wszystko zgadza
10 maj 12:49
ansss: c. geom a−1, b+5, c+19
10 maj 12:50
Kostek: ok dziękuje @wSS a nikt nie pamięta tych przedziałów w tej nierówności z wartością bez ?
10 maj 12:50
Rafi: dalem ciala z ciagiem.. chyba najprostsze zadanie..

Kurwa tyle miejsca mialem ze szkoda gadac.. dobrze zapisalem wszystko i cos musialem zle
podstawic i mi nie wyszlo i skreslilem prawie cala kartke.. potem juz sie skupic nie moglem..
jedna skonczyla i nie mogla isc bo 2 osoby musza zostac w sali.. ?! kto to wymyslil..
presja czasu itd. wiec odpuscilem na 30 minut przed koncem
w drodze do domu w pamieci to policzylem i wyszlo..

liczylem r i Δ=576 wiec dobry wynik chyba..
cos tam powypisywalem, ale trup , tak jak myslalem. szkoda ze z ciagiem nie zrobilem, bym mial
10 %
szkoda gadac..
10 maj 12:50
ax: Nie pamięta nikt pierwszego?
10 maj 12:50
Łuki_malaWiedza: w tym ostatnim zadaniu napisalem tylko ze p= −4 i nic wiecej, wystaczy zeby mi zaliczyli ?
10 maj 12:50
Dominik: m = 6 w wielomianie
w ostatnim p = −4, m > 2
ciagi a = −11, b = 11, c = 33 lub a = 9, b = 11, c = 13.
dowod z trapezem banalny.
10 maj 12:50
ax: Siema Rafi. Mi się udało skrobnąć ponad 10% chyba
10 maj 12:50
wojtek: aa, zjebalem kombinatoryke, ale padaka
10 maj 12:51
wSS: @Trwa matura − "a ostattnie mialem p=−4 wykres te co pod osia x byly to daslem do góry i
przedział (2, +∞)"
Co do tego, to chyba oboje zle zrobilismy [o ile zrobiles tak jak ja]. Zamiast w przykladach b
i c brac pod uwage nowo otrzymany wykres, bralem ten poczatkowy.
10 maj 12:51
ax: Za napisanie samego p=−4 złapę punkt?
10 maj 12:51
wojtek: w ostatnim nie miało być m≥2? bo dla dwójki byłoby −cośtam i drugie rozwiązanie 0, czyli dwa
różne znaki
10 maj 12:51
ansss: 1 powinien być
10 maj 12:52
Dominik: w pierwszym byla nierownosc z wartoscia bezwzgledna.
|2x − 5| − |x + 4| ≤ 2 − 2x
co smieszne, tutaj mam zla odpowiedz.
10 maj 12:52
IoIek: dowód odpuściłem z powodu braku czasu

strach ma wielkie oczy...
liczę na 70%
10 maj 12:52
Łuki_malaWiedza: WARTOSC BEZWGLEDNA przedialy |2x−5|−|x+4| <= 2x −2 ale koncowki nie pamietam
10 maj 12:52
ax: No właśnie może ktoś rozwiązać to co wrzucił Dominik?
10 maj 12:52
Kostek: Dzięki Dominik
10 maj 12:52
Trwa matura....: dominik a prawdopodobieństwo napewno 5108?
10 maj 12:52
IoIek: ŁukimalaWiedza
punkta na trzy chyba dostaniesz
10 maj 12:53
Tina : no ale to był cały czas f(x) a nie jakiś g(x) czy coś. Czyli to cały czas chodzilo o
początkowy, przynajmniej tak mi się wydaje.. niech się wypowie ktoś kto ogarnia
10 maj 12:53
Dominik: trwa matura..., a bo ja wiem? kiepski jestem z prawdopodobienstwa.
10 maj 12:53
wSS: W pierwszym zadaniu wzialem tez to co po prawej stronie do miejsca zerowego, wiec obliczalem w
4 przedzialach...chyba zle, nie? QQ Pogubilem sie i juz tak zrobilem, chociaz zastanawialem
sie nad tym chwile i doszedlem do wniosku ze jednak tak zrobie

[wynik wyszedl − brak
rozwiazania]
10 maj 12:53
Łuki_malaWiedza: rozwiarzcie ta wartosc bezwgledna jak mozecie
10 maj 12:54
Rafi: Siema ax
No ja tez licze na jakies drobniaki..
szkoda tego ciagu, tak to bym mial 10 % wiecej.. trudno.. wszystko skreslone wiec nawet punktu
nie dostane.. ; /
za rok podejde i napisze jakos sensownie
10 maj 12:54
xyz: prawdopodobienstwo 5/108 kombinatory 1920, ostatnie p=−4, m∊(2;∞)
10 maj 12:54
wojtek: w prawdopodobieństwie mi też na górze wyszło po skróceniu 5, a na dole ponad 100, więc chyba
tak samo mamy Dominik
10 maj 12:55
xyz: Tina bylo |f(x)|
10 maj 12:55
ax: Ja wczoraj się przyłożyłem i cały dzień robiłem trygonometrię i wartości bezwzględne i akurat
to się dzisiaj trafiło więc będzie na pewno ponad 10% i jestem zadowolony. Będzie to lepiej
wyglądało na świadectwie
10 maj 12:55
Rafi: mi prawdopodobienstwo wyszlo 1/27
pewnie i tak zle.. Ktos zna wynik ?
10 maj 12:55
wSS: xyz − a nie powinno byc w ostatnim m∊<2,∞), jesli juz?
10 maj 12:55
10 maj 12:56
wojtek: ktoś mi powie czemu w ostatnim nie ma być <0;+∞) tylko otwarty nawias?
10 maj 12:56
xyz: ciagi 33,11,−11 lub 9,11,13
trojkat x=3 p=84
10 maj 12:56
Tina : no jasne, tak też wziąłem pod uwagę (ten już odbity) czyli dałem (2,+
∞) jednak u mnie w szkole
jakimś cudem przesuwali w lewo albo prawo, już nie pamiętam o 4
10 maj 12:56
xyz: wojtek teraz juz sam nie jestem pewnien czy ma byc ( czy <, jak pisalem to bylo to dla mnie
oczywiste ze ( a teraz sie waham ^^
10 maj 12:57
Łuki_malaWiedza: czyli odpowiedzi w wartosci bezwglednej (−
∞,i7> i <−1,11/3>
10 maj 12:58
ax: Dzięki Dominik

Jeden dzień nauki i 20%
10 maj 12:58
wojtek: no wszyscy piszą że otwarty

ale przecież dla dwójki jest jedno rozwiązanie ujemne, a drugie
0 więc to chyba rozwiązania o różnych znakach nie?
10 maj 12:58
Trwa matura....: bo prawdopodobienstwo liczylem tak:
zeby byl iloczyn 60 to musza byc oczka: (1,2,5,6) lub (2,5,2,3) no i kazde z tych dwoch mozna
na 24 czyli razem 48 a wszystkich mozliwych ulozen kostek to 1296 czyli p= 48/1296 dobre
rozumowanie?
10 maj 12:59
wSS: Jak obliczaliscie okrag? Ja z pitagorasa − d
2 [odleglosc prostej od srodka], + odleglosc od A
do punktu pomiedzy a i B
2 i mialem przeciwprostokatna, ktora byla promieniem [no i nawet nie
trzeba bylo nic robic, tlyko podstawic od razu do rownania, bo to bylo do kwadratu w
pitagorasie

]
Mysle, ze powinno byc dobrze
10 maj 12:59
xyz: zalezy jak traktowac 0
10 maj 12:59
zyta: Ile Wam wyszlo cos?
10 maj 13:00
xyz: trwa matura zle bo jeszcze jest 1,3,4,5
10 maj 13:00
wSS: @Trwa matura − mozna jeszcze chyba bylo inne iloczyny ulozyc, np z 4. Rozpisz sobie sobie 60
jeszcze z 4
10 maj 13:00
wojtek: @trwa matura jeszcze jeden przypadek− 4,5,3,1 ja go w ostatniej chwili zauważyłem bo też
myślałem, że tylko dwa są
10 maj 13:00
LoL2o10: a jeszcze 1;4;5;3 ?
10 maj 13:00
wSS: Tak
10 maj 13:00
Kostek:
|2x−5|−|x+4|≤2−2x
1) (−
∞,−4)
1) −2x+5−(−x−4)≤2−2x
−2x+5+x+4≤2−2x
−2x+2x+x≤2−4−5
x≤−7
x∊(−
∞,−7>
2) −2x+5−x+4≤2−2x
−2x+2x−x≤2−4−5
−x≤−7
x≥7
x∊<7,
∞)
3) 2x−5−x+4≤2−2x
2x+2x−x≤2+5−4
3x≤3
x≤1
x∊(−
∞,1)
10 maj 13:00
wSS: Mi w cosinusie wyszlo brak rozwiazan...chyba tez cos spieprzylem, chociaz takie latwe sie
wydawalo
10 maj 13:01
Trwa matura....: kurde
10 maj 13:01
xyz: kostek zle
10 maj 13:01
Snajper:
1 1
/ile wam wychodizlo z tymi ciagami cos a = 16
i a=4
2 2
10 maj 13:01
Trwa matura....: ale punkty wpadna jakies co?
10 maj 13:01
wSS: W cosinusie doszedlem do 2cos2 + cos2 = 0 bodajze, a to nie ma pierwiastkow
10 maj 13:01
Snajper: | | 1 | | 1 | |
Ile wam wychodzilo w tych ciagach a = 16 |
| i a=4 |
| |
| | 2 | | 2 | |
10 maj 13:02
xyz: trwa matura powinny
10 maj 13:02
wSS: Do tego wierzcholem znajdowal sie w II cwiartce
10 maj 13:02
xyz: zle masz cigi, mialo byc 33,11,−11 albo 9,11,13
10 maj 13:02
ansss: ale jeszcze 4*5*1*3=60
10 maj 13:02
xyz: wss zle rpzeksztalciles wychodzilo 2cos2x + cosx = 0
10 maj 13:03
wojtek: z okręgiem jakoś dałem radę bo akurat proste się okazało a ja z całej geometrii noga

policzyłem odległość prostej od środka S, narysowałem ten odcinek AB, nad nim S, poprowadziłem
prostopadłą do środka |AB|, zaznaczyłem 20, odległość punktu od prostej 15, promień wyszedł 25
to r
2=625
(x−3)
2+(y−12)
2=625
10 maj 13:03
IoIek: snajper przejrzyj temat
33,11,−11; 9,11,13
10 maj 13:03
Łuki_malaWiedza: dzieki Kostek, masakra zle policzylem 2 i 3 przedzial... WSTYD !
10 maj 13:03
xyz: tylko ze kostek zrobil blad
10 maj 13:03
wSS: @xyz − tak wlasnie mi wyszlo − x zapomnialem dopisac, no ale co z tego wychodzi? To przeciez
nie ma miejsc zerowych
10 maj 13:04
Dominik: ja mam zle 2 przedzial. i to chyba jedyny moj blad, oby.
10 maj 13:04
aniabb:

zielone mniejsze niż niebieskie ... pewnie jeszcze od −7
10 maj 13:04
xyz: wss tam jest 2cos2x + cosx a nie + cos2x
10 maj 13:04
Snajper: a pamietacie jak w tych ciagach bylo a tym geometrycznym
10 maj 13:04
wojtek: mi dwa przedziały wyszły, ale już nie pamiętam jakie, chyba dobrze.
10 maj 13:05
PuRXUTM: są już odp
10 maj 13:05
ansss: a−1
10 maj 13:05
aniabb:
10 maj 13:05
ansss: byleby przebić podstawę
10 maj 13:05
wSS: Tak, w pierwszym zapisie tutaj sie kompletnie pomylilem − wyszlo mi wlasnie to co teraz
napisales, ale z tego wlasnie 0 miejsc zerowych − delta = 1−8=7
10 maj 13:06
Trwa matura....: dominik to ty ładnie zakozaczyłeś wtedy a jak sie robiło dowód z trapezem?
10 maj 13:08
xyz: nie wiem jak liczysz delte ale jesli 2cos2x + cosx = 0
to Δ= 12 − 4*2*0 = 1
10 maj 13:08
yep: | | a3d | |
wyszlo wam |
| w zadaniu z ostroslupem? |
| | | |
10 maj 13:08
wSS: Kurde...powinno byc 1−0 = 1 QQ Teraz dopiero zauwazylem moja delte
10 maj 13:08
IoIek: w linku na samych górze masz dowód z trapezem z forum zadania.info
10 maj 13:08
wSS: Czyli juz wiem ze zle, taki blad maly a tyle zmienia

DELTY NIE OBLICZYC
10 maj 13:08
wojtek: ale co wy deltę liczyliście przy tym? cosx przed nawias i jest, masakra
10 maj 13:08
xyz: dowod z trapezem z pitagorasa, rysujesz wysokosc i zauwazasz ze ma ona dlugosc 2r, pzoniej
dolna podstawa a=b+2x z tego liczysz x podstawiasz do pitagorasa i masz
no i jeszcze 2c=a+b
10 maj 13:08
xyz: wojtek ja wylaczylem przed nawias
10 maj 13:09
wojtek: wSS skopal
10 maj 13:09
Dziabong: Jezeli w zadaniu z trojkatem zrobilem wszystko dobrze tylko przy obliczaniu pola zapomnialem o
1/2 to bede mial 4/5 pkt, tak?
10 maj 13:09
wSS: @wojtek − madry Polak po szkodzie

Pieprznalem sie na tej delcie i co zrobic...licze na
czesciowe punkty chociaz za przeksztalcenie
10 maj 13:09
xyz: dziabong raczej tak
10 maj 13:10
wojtek: no spoko, ja nie tknąłem trzech zadań ze stereometrii i planimetrii, tylko to z okręgiem
zrobiłem i to na końcu, bo myślałem że rady nie dam, a dałem

2 minuty mi zostały więc
mogłem coś tam jeszcze zacząć, aaaale.
10 maj 13:10
Trwa matura....: moze tez cos wpadnie za trapez bo napisalem ze 2c=a+b bo opisane na okregu
10 maj 13:11
Trwa matura....: moze tez cos wpadnie za trapez bo napisalem ze 2c=a+b bo opisane na okregu
10 maj 13:11
Trwa matura....: moze tez cos wpadnie za trapez bo napisalem ze 2c=a+b bo opisane na okregu
10 maj 13:11
Dziabong: Robilem to zadanie z twierdzenia cosinusow i jak zaczelo cos wychodzic to przy polu zapomnialem
o tej 1/2...
10 maj 13:11
wojtek: ale że z tą kombinatoryką skopałem... 3 zera musiały się znajdować, a ja je wrzuciłem między
resztę cyfr prócz 5
10 maj 13:14
Trwa matura....: a własnie jak robiliscie to z kombinatoryka?
10 maj 13:14
pocah: Też nie zrobiłam dowodu (a to przecież naprawdę proste) i z ostrosłupem

coś pozaczynałam,
może jakieś pojedyncze będą. A reszta odpowiedzi to mam takie same jak większość
10 maj 13:14
IoIek: moje na kombinatoryke: trzy cyfry 0 na 5 miejsc, czyli newton 5/3=10
potem piątka na 3 sposoby
potem reszta cyfr na 82
10*3*64 = 1920
10 maj 13:15
Snajper: wie ktos z was jak w tych ciagach bylo z tymi a+b+c=33
a ta druga zaleznosc ktos pamieta co tam bylo
10 maj 13:15
IoIek: @Snajper poszukaj sobie, sto razy już o tym było
10 maj 13:16
Romek: mi prawdopodobieństwo 5108
10 maj 13:17
wojtek: a−1,b+6
c nie pamiętam ale +13 chyba. w każdym razie odpowiedź to 33, 11, −11, lub 9,11,13
już sto osób napisało.
10 maj 13:17
Vizer: Kombinatoryka podobna co 2 lata temu na maturze
10 maj 13:17
IoIek: tak samo ciąg się powtórzył
10 maj 13:18
Trwa matura....: bo ja robilem osobno kiedy jest 5 na poczatku i osobno reszta mozliwych liczb na poczatku prócz
0
10 maj 13:19
mm: poda ktos wynik ze sterometri?
wyszlo mi ok a3+d2/pierwiastek(i tu cos z 3a2−4d2) cos takiego
10 maj 13:20
Trwa matura....: wstaw ktos arkusz tu jak juz bedzie
10 maj 13:21
wSS: @Snajper odpowiedzi na ciagi mozna juz na samym poczatku znalezc a Ty w kolko o to
pytasz...naprawde matematyke rozszerzona zdawales?
10 maj 13:21
yep: panowie ponawiam pytanie:
wyszlo wam tak?
10 maj 13:22
10 maj 13:22
Snajper: @Wss gralem w minecrafta w tym czasie
10 maj 13:22
Romek: @mm mi coś podobnie tylko ja usunąłem pierwiastek z mianownika
10 maj 13:22
Romek: m od 2 do plus nieskonczonosci
10 maj 13:23
yep: @Romek
kombinatoryka: 1920 ?
10 maj 13:23
mm: m=(2;nieskoczonosc) ja tak mialem =)
10 maj 13:24
wojtek: @snajper tam tylko to po lewej stronie odbijałeś spod ox nad ox, nie wiem co to po prawej ci
wyszlo.
w ogóle ja pierw go odbiłem względem ox a potem jeszcze oy i mi jakiś zawijas wyszedł XD
skreśliłem i jeszcze raz ładnie narysowałem
10 maj 13:25
Snajper: mm ale skad ty wiesz jak tam to wychodzilo sakoro ja mam inny wykres

czyzbys zrypal od kogos
\

bo jelsi tak to ja juz pisze do cke zeby uniewaznili mature
10 maj 13:25
wojtek: @Romek a dwójka też należała do szukanego zbioru? bo miały być 2 rozwiązania różnych znaków, a
dla dwójki jest −coś i 0, czyli są dwa różne znaki, jak myślisz?
10 maj 13:26
Snajper:

wy chyba nie umiecie cyztac przeciez mielismy narysowac odbity wykres i nie wychodzilo zadne
inne osbicie jak to co namalowalem
Czy mam dobrez
10 maj 13:27
wojtek: idź graj w tego minecrafta
10 maj 13:28
10 maj 13:28
mm: unia
10 maj 13:29
Romek: Pole w zadaniu ze stosunkiem AD : DB wyszło 84
Wielomiany m =6 i pierwiastki x= 14 i jakieś dwa inne
prawdopodobienstwo 5108
ciągi to już tam u góry wszyscy pisali
logarytm a) p=−4 c) (2,+∞)
parametr w funkcji kwadratowej m∊<0,3−√7>
10 maj 13:30
IoIek: uuuu romek będzie stówka?
10 maj 13:31
Romek: a kombinatoryka 1920
10 maj 13:31
Romek: 100 nnie bedzie niestety
10 maj 13:32
wojtek: ktoś pamięta ten wielomian? ktoś na górze podał, ale coś mi nie pasuje.
10 maj 13:33
Romek: @Wojtek ja napisałem otwarty nawias bo 0 nie jest żadnego znaku więc ie da sie okreslic czy
jest to przeciwy znak do tego minusowego
10 maj 13:34
oniryczny: A pole 84?
10 maj 13:35
Romek: wielomian na pewno miał m=6 i pierwiastki 3 14 i chyba 2 ale tego ostatniego nie pamiętam
10 maj 13:36
wojtek: aha, no ale przed zerem nie ma minusa, więc jest tak jakby przeciwnego znaku XD może będą
uznawać to i to, szkoda punktu na takim czymś stracić...
10 maj 13:36
rita: ktos pamieta ostroslup?
10 maj 13:36
wojtek: a wielomian chciałem rozwiązać, bo wydaje mi się że źle go musiałem przepisać, bo mi inne
pierwiastki powychodziły.... m miałem 6, znalazłem pierwiastek 3, podzieliłem przez (x−3) no i
potem z kwadratowego mi wyszły chyba 8 i −1.... coś musiałem źle przepisać ;\
10 maj 13:37
oniryczny: Kurde ja odrzuciłem 33 w ciągu bo spojrzałem na tą sumę arytmetycznego jak a nie obliczyłem c.
10 maj 13:38
Kejt: a ja zrobiłam wszystko.. do tej pory w szoku jestem.. pytanie tylko czy dobrze..
10 maj 13:39
10 maj 13:40
IoIek: @zumba jak poszło roszerzenie z angola
10 maj 13:41
wojtek: haha z zumby miałem 4/5 punktów

dzięki zumba
10 maj 13:42
oniryczny: jak wam niby ten przedział z parametrem do 3−√7 sięga jak z delty wyszło mniejsze od 1?
10 maj 13:42
Alois~: Powiem szczerze... sądziłam że na rozszerzeniu ściągać nie będą... Nie rozumiem jak tak można ?
a potem się nie dostaną CI co mieli uczciwie mniej.. a ten co ściagnąl.. to pojdzie na jego
miejsce..

trudna nie była jak ktoś umie matme..

Mam nadzieje że będe miała dobry wynik
tak żeby mnie przyjęli.
widze kombibatoryke mam juz zle .. bo bajeczne 1802 mi wyszlo chyba
10 maj 13:43
LoL2o10: ALe ta liczba jest mniejsza od 1
10 maj 13:43
Kejt: nie wiem jak im wyszło..ale mi m∊<0;1)
10 maj 13:43
Dominik: po sprawdzeniu wynikow na matematyka.pl widze, ze mam tylko jeden blad.

nie wiem ile punktow
odejmuja za rachunki w nierownosci z modulami. 96−98% powinno byc.
10 maj 13:43
oniryczny: mi tak samo kejt
10 maj 13:43
oniryczny: przeciez tam byl tez przedial od 0 do 7, a od 3−{7} do jeden tez sie zgadzaja
10 maj 13:44
Kejt: tylko teraz się zorientowałam, że domknęłam od prawej..
10 maj 13:44
wojtek: @oniryczny 3−√7 jest mniejsze od zera, mieści się
10 maj 13:44
zumba: @lolek znamy się?
10 maj 13:45
wojtek: tfu, od jedynki mniejszy*
10 maj 13:45
Kejt: wojtek? od kiedy 3<√7? ^^
10 maj 13:45
oniryczny: tak ale od 3 − {7} tez do 1 tez sie zgdzaja z wynikiem z delty..
10 maj 13:45
Kejt: no właśnie..już lepiej..
10 maj 13:46
oniryczny: ja dalem <0,1)
10 maj 13:46
Kejt: dobra..idę stąd, bo tylko się denerwować będę.
10 maj 13:47
wojtek: w każdym razie wyszło mi tak jak innym na górze, więc chyba wam źle wyszło niestety (dla was

)
10 maj 13:47
ferdynandzie: 2,2,3,5 ile jest tutaj opcji

z ktorego wzoru obliczac?
10 maj 13:49
oniryczny: a ten pierwszy przedial byl taki? <0,7> a drugi od minus nieskonczonosci do 3−{7} i od 3+{7}
do plus nieskonczonosci?
10 maj 13:50
Alois~: Dominik

to ładnie !
10 maj 13:50
wojtek: może ktoś rozwiązać wielomian? arkusz podał zumba wyżej. mi znowu wyszły pierwiastki 3, 1, −8

10 maj 13:50
oniryczny: schematem chornera to zrobilem i potem delta
10 maj 13:51
f: Ej pierwsze zadanie, tak wyszło?: (−niesk., −7> U <−1, 11/3>
10 maj 13:51
10 maj 13:52
oniryczny: ja dalem tylko ten drugi przedzial musialem cos przekrecic
10 maj 13:52
infii: w pierwszym jaki wynik?
10 maj 13:53
Cusack: elegancki wynik
Dominik 
Gratuluję.
10 maj 13:53
10 maj 13:53
Marcin: Ja napisałem, że przedział w tym ostatnim wynosi <2, +∞) . Uznałem, że jak jedno z rozwiązań
będzie ujemne, a drugie = 0, to ,że znak już się zmienił.
10 maj 13:55
Karlo: no w morde {2,2,3,5} wyszło mi 18
10 maj 13:56
Trwa matura....: koło 60% będzie trochę słabo...
10 maj 13:57
wojtek: Dobra wiem gdzie błąd w wielomianie zrobiłem.... odruchowo przy liczeniu pierwiastków z delty w
mianownik wrzucałem 2... a miało być 2a czyli 8

pewnie z −2 punkty za to wyrwę
10 maj 13:58
Karlo: ogolnie około 90%
10 maj 13:59
Alois~: ej a za jakies delikatne slady ołowka mnie nie zabiją co nie ? jesli to co trzeba jest
długopisem prawda ? nikt sie nie czepi

?
10 maj 14:02
10 maj 14:03
Tina : EJ

są jakieś punkty za tok rozumowania jak się walnęło w obliczeniach ?
10 maj 14:05
10 maj 14:06
ost: Ja w kombinatoryce nie zauważyłem 1 przypadku, prawdopodobieństwo zera z przodu nie
uwzgledniłem, a ciągi też coś pomotałem i takim o to prostym sposobem 20% w plecy..
Teraz się sobie dziwię jak takie proste błędy można było popełnić, masakra
10 maj 14:06
wojtek: nie chodziło o system binarny, przecież zero z przodu nie może być
10 maj 14:08
anssss: a jaki wynik miał wyjść z tymi że iloczyn =60?
10 maj 14:16
wSS: @ost − spokojnie, nie jestes sam

ja tez przez drobne bledy bede dobre 20% w plecy
10 maj 14:20
10 maj 14:20
Vax:

Fajne zadanie z trapezem, zrobiłem trochę inaczej niż inni

(Bez Pitagorasa i zależności
a+b=2c)
Niech M,N będą środkami odpowiednio |AB| oraz |CD|, wówczas teza jest równoważna |AM| * |ND| =
| | |AM| | | |ON| | |
r2 ⇔ |AM|*|ND| = |OM|*|ON| ⇔ |
| = |
| |
| | |OM| | | |ND| | |
Co wynika z podobieństwa trójkątów ΔAMO ~ ΔOND cnd.
10 maj 14:21
Cusack:
10 maj 14:23
10 maj 14:26
pocah: Też nie zrobiłam, a przecież to takie proste

tak 90% bym miała, a tak
10 maj 14:26
gitarzysta1993: Co myślicie o takim rozwiązaniu prawdopodobieństwa? Założyłem na początku że kolejność nie jest
ważna, bo mnożenie jest przemienne, więc moc omegi policzyłem z kombinacji 6 na 4, to dało 15.
Teraz jeśli chodzi o sprzyjające zdarzenia rozlozylem 60 na czynniki pierwsze , co pozwoliło
mi stwierdzić, że jeśli wypadną liczby oczek: 2,2,3,5 , to iloczyn da 60. A że na początku
omegę liczyłem z, założeniem, że kolejność nie jest ważna otrzymuje prawdopodobieństwo P(A) =
1/15.
10 maj 14:26
IoIek: Stawiam się w szeregu obok @Use
10 maj 14:29
Patryk: ile to pole 84 ?
10 maj 14:31
jajojejeje: tak mi wyszło

pole trójkąta abc 84
10 maj 14:33
Use: mi wyszło że ta dolna podatwa ma 21 i pole liczylem z herona
10 maj 14:34
10 maj 14:36
Rise:
Tych zadań nie było na maturze
10 maj 14:42
Patryk: ile mieliście w 6, f kwadratowa z parametrem ?
10 maj 14:42
jajojejeje: CZYTAJCIE CAŁY TEMAT ZANIM ZADACIE PYTANIE BO ODPOWIEDZI JUŻ SĄ
10 maj 14:45
10 maj 14:46
konda: | | 15 | |
Z prawdopodobienstwem nie skrocilem i zostawilem |
| . Odejma za to punkt ze nie |
| | 324 | |
skrocilem do najrpostszej postaci? Zakladajac oczywiscie ze jest wynikjest poprawny
10 maj 14:50
jajojejeje: Burza muzgów?

ja myśle że Ci nie odejmą
10 maj 14:53
Gob: Na jakimś forum już o 9.11 było zapytanie.
10 maj 14:56
Gob: konda: wynik jest poprawny, powinieneś dostać za to punkt
10 maj 14:58
10 maj 15:04
asd: mam pytanie co do ostatniego, czy wynik w podpunkcie c powienien byc x≥2 czy x>2
10 maj 15:05
jojo: jak wam wyszło zadanie z ostrosłupem?
10 maj 15:05
jajojejeje: dokładnie tak jak napisał to yep w 10:22 (wciśnij ctrl+F i wpisz "10:22")
10 maj 15:08
Patryk: mi tak jak w linku powyżej
10 maj 15:08
jajojejeje: to chyba ten sam wynik?
10 maj 15:09
jajojejeje: ostatnie moim zdaniem x>2, bo zero NIE MA znaku, a w zadaniu było "różnych znaków"
gdyby było innych znaków było by domknięte?
10 maj 15:11
pocah: też tak uważam z tym domknięciem, że x>2
10 maj 15:13
asd: ale idąc Twoim tokiem rozumowania to 0 jak nie ma znaku to jest przeciwne znakiem do każdej
liczny
10 maj 15:13
bum kaboom: ile bedzie kosztował na stacjonarnych dziennych drugi kierunek na UW? ktoś się orientuje?
10 maj 15:13
jojo: a jak przemnożyłem żeby usunąć pierwiastek z mianownika to będzie dobrze?
10 maj 15:15
10 maj 15:16
jajojejeje: jak nie masz błędu to będzie.
Brak znaku nie jest przeciwieństwem minusa
Zielony nie jest przeciwieństwem białego (tylko czarny)
Tak myśle
10 maj 15:18
asd: według mnie powinni uznać obie odpowiedzi, bo ta różnica jest taka samo jak z 0 i zb. liczb
naturalnych. Wszystko zależy od interpretacji danej osoby.
10 maj 15:21
kulfon: zadanie 3
Oblicz, ile jest liczb naturalnych sześciocyfrowych, w zapisie których występuje dokładnie
trzy razy cyfra 0 i dokładnie raz występuje cyfra 5.
Ktos to zrobił dobrze? odpowiedz to ponoć 1920
Ja zrobiłem tak:
| | | | 2!*3*4*5 | |
* | *82 = 6* |
| * 64 = 3840 |
| | | 3! * 2! | |
10 maj 15:24
pocah: A ja wzięłam to na 2 przypadki, wyniki dobry wyszedł:
1) 5 stoi na początku
2)jedna z 8liczb, stoi na początku
i razem 1920
10 maj 15:27
asd: kulfon masz błąd ponieważ kiedy wybrałeś miejsce dla 5 to zostało 5 miejsc dla 0. Ty tak
wpisałeś, ale nie odrzuciłeś możliwości kiedy 0 będzie na początku dlatego wyszło Ci 2 razy
więcej
.
10 maj 15:27
gitarzysta1993: Use , teraz widzę na styk zdążyłem dokończyć tą maturę, i w kostce rozwazylem tylko ten 1
przypadek, jak myślicie 1 punkt dostanę za kostkę?
10 maj 15:27
kulfon: Nawet więcej jak 2 razy... ehhh szkoda, skopałem te 3 zdanie, ale może chociaż 1 pkt dadzą. A
jak nnie to mam 47pkt za pozostałe, więc nie jest źle. ; )
10 maj 15:30
gitarzysta1993: mam pytanie jak sądzicie ile punktów mogę do dostac za zadanie z analitycznej w którym
zapisałem równanie okręgu o podanym środku z niewiadomą r kwadrat. Dalej wyznaczyłem punkty A
i B za pomocą dwóch zmiennych: x w indeksie dolnym a i x w indeksie dolnym b . Dalej zapisałem
długość odcinka AB z wykorzystaniem wyznaczonych punktów. później podstawilem punkty A i B do
równania okręgu r kwadrat się.więc skrócił i dostałem rozbudowany układ równań z dwiema
niewiadomymi , które trochę zacząłem przekształcać ale ze względu na niesamowicie trudne
rachunku zostawiłem.
10 maj 15:31
matura: WEŹCIE SIĘ DO CHOLERY PRZYZNAJCIE JAK NAPISALIŚCIE, A NIE TAKIE PIERDOLENIE!
10 maj 15:35
akante: kulfon to bardzo dobrze gratulacje:!
10 maj 15:35
wSS: @gitarzysta, jezeli bylo w tym troche logiki i prowadzilo do rozwiazania, to moze jakies
czesciowe punkty dostaniesz, ale raczej nie duzo.
10 maj 15:36
Use: ja licze na 72% ( tyle bede mial jak dostane max za zadanie ktorych wyniki nsa prawidlowe ale
moze byc tak ze sie jakis koles przyczepi bo rozwiazywalem nieschematycznie niektore ) a
jakbym dostal jakis bonus za to ze pomylilem w cosx wynik i pomylilem wynikn w funkcjki
kwadratowej narysowalem trapez

to moze bedzie z 80 % ciezko powiedzaiec

.
10 maj 15:38
10 maj 15:39
wSS: @akante, ja jestem w podobnej sytuacji, w sumie to rok temu normalnie zdawalem mature i
praktycznie NIGDY sie nie uczylem, ponadto nie zawsze uwazalem na lekcjach, czy chociazby
'chcialem' cos z nich wyniesc no i rok temu za pierwszym razem na maturze z podstawy jedynie
62%, teraz bedzie lepiej, no i rozszerzona, ale do niej praktycznie tylko przez 3 tyg. sie
uczylem, nawet materialu calego nie przerobilem, a to co przerobilem to powierzchownie. Nie
powinno byc z rozszerzonej mniej niz 40% i mysle, ze na studia sie dostane, a przez wakacje
cale zamierzam sie jeszcze douczyc, wiec juz poziom powinienem miec w miare ok.
10 maj 15:41
o122: ja liczę na 5pkt z tego rozszerzenia.Poważnie mówię.
10 maj 15:41
asd: ja liczę na 100, jeśli uznają mi ostanie c ( czy 2 należy czy nie )
10 maj 15:41
o122: na studia się dostaniecie jak tylko chcecie.Przecież im zależy na ludziach bo mają z tego
siano, nie ważne jak maturę napiszesz.
10 maj 15:42
Kipic: @o122 to prawda jest bardzo malo kierunkow na ktore rzeczywiscie nie przyjmuja wszystkich no i
przedewszystkim na te zeby zostac lekarzem to tylko rodzine biora looooool
10 maj 15:46
wSS: @ o122 zgadza sie, z tym, ze naprawde zamierzam sie uczyc jak najlepiej, jak nigdy sie nie
uczylem, tak teraz, nie chodzac do szkoly, ucze sie dosc sporo. Planuje nadrobic jeszcze to co
nie umiem ze szkoly sredniej i moze zaczac sie uczyc troche materialu ze studiow.
Troche tylko zaluje, ze wlasnie w szkole nigdy sie nie uczylem, niby nic, ale w 6 klasie
podstawowki takze bez uczenia sie zadnego w domu wlasciwie ze spr. mialem zawsze 5 [jedna
trojka tylko wpadla] i pierwszy oddawalem spr. z calej klasy, a bylo pare osob, ktore dosc
dobrze sobie radzily, wiec jakbym tylko sie zaczal uczyc, nawet juz w szkole sredniej, to
teraz moglbym naprawde dobrze umiec matematyke, a tak co... No ale nic, glupi bylem...
10 maj 15:48
IoIek: szkoda zadania z trapezem i trójkątem; będzie z 64−72%
10 maj 15:49
akante: ja chce na wat informatyke wojskowe:( nie jest tak latwo kolego
10 maj 15:50
Rafi: A.coz to ta informatyka wojskowa?
10 maj 15:53
akante: nie nie poprostu studia wojskowe nie informatyka wojskowa
10 maj 15:54
10 maj 15:56
matura: ja naliczyłem sobie kilka punktów w sumie może być 5. 8 zadań liznąłem bo coś wiedziałem. Z
tych 8 zadań będzie najwyżej 5 pkt,bo w całości ich nie zrobiłem mimo że w domu robienie zadań
z rozszerzenia wydawały się proste.Reszte zadań nie ruszyłem, totalnie nie wiedziałem jak.
Jestem z Technikum, matematyka tylko na podstawie. Sam przygotowywałem się intensywnie przez
kilka miesięcy ale nic z tego.
10 maj 15:56
akante: 
panowie mozna w przyszlym roku napiasc

pytaine czy mozna napiasc podstawe jeszcze raz?jak
zdam
10 maj 15:59
alfa i omega: Kipic: nie poszło ci? Mi się wydaje że nie była jakoś szczególnie trudna
Z którymi zadaniami miałeś najwięcej kłopotu?
10 maj 15:59
Kipic: @akante ale po co

w sumie skusilbym sie ale co tego
10 maj 15:59
Ania_601: eh. minimum 70% będzie, ale kto w gości układających arkusze wpadł na pomysł żeby dać
kombinatorykę i jeszcze prawdopodobieństwo.. jak zwykle mi coś nie wyszło..
10 maj 16:00
akante: jezeli chcesz poprawic tak mowie ze masz mozliwosc

a ty kipic kozak jestes z maty chyba
10 maj 16:01
Rafi: Zainteresowany moze poprawiac swoj wynik matur tylko raz w roku.

Wiec mozesz jak
najbardziej.
10 maj 16:01
wSS: @akante, chyba nic nie stoi na przeszkodzie zeby podstawe jeszcze raz pisac
10 maj 16:03
matura: Przecież Kipic ma ponad 60 lat.Ostatnio się zwierzał na tym forum kilka dni temu, jakiś temat
naszedł i kipic zaczął pisać o sobie.
10 maj 16:03
akante: dzieki wss za odpowiedz
10 maj 16:04
Kipic: @alfa i omega
Ja jedynie w 100% mam dobrze 1, 4 6 7 8 12
w 2 zamienilem tylko wzory na pole podstawy a wysokoscia podstawy w trojkacie rownobocznym
9 nie zdazylem
ale wiekszosc to rachunkowe wiec po 1 punkcie beda zabierac oprocz tych z prawdopodobenstwa
wiec nie jest tak zle najgorzej byloby 58 % czyli najmniej ile by sie dalo wcisnac, a jesli
urywali by mi po 1 bo mam same rachunkowe to 72%
wiec lipa jak " " totalna porazka przynajmniej dla mnie bo ta z zeszlego roku w niecale 1,5h
walnalem na 78% i to mialme bledy smiechowe bo nqa autobus sie spieszylme a teraz przy 3 h bym
lepiej napisal
10 maj 16:05
matura: Kipic ty emerycie.Zacznij robić coś konkretnego!
10 maj 16:05
Rafi: Akante a ile % z podstawy?
10 maj 16:06
Technik: @matura a Ty lepiej dawaj nam gotowce na fizykę a nie pochwaliłeś się i uciekłeś coś tam chyba
prokurator się Tobą zajął
10 maj 16:07
akante: nie wiem naprawde mysle tak 30% z roz 50% z podstawy

ja sie bardziej na roz nastawialem
przez te 2 miechy na podstawie nie ruszalem figur bo dzialy takie jak stereometria
planimetria geometria analityczna geometria to znam z nazwy tylko

10 maj 16:07
matura: mnie się wydaje odnośnie matury, że oni nam podwyżą procenty jak będzie tak tragicznie. Jak
ktoś napisze na 20% to dołożą mu 40%.
10 maj 16:08
10 maj 16:09
matura: akante nadal kłamiesz ze swoimi wynikami!
10 maj 16:09
Technik: Widzę marzyciel z Ciebie

może od razu 100 Ci dadzą
10 maj 16:09
Dziabong: Ale głupie błędy popełniłem m.in w zadaniu z cosinusem wyznaczyłem sobie cos x = 0 ale przy cos
= −1/2 spojrzałem na wartość sinusa i napisałem 5/6 π i 7/6π..., przy polu zapomniałem o 1/2
przy wzorze 1/2 a x b i sinγ i inne głupie błędy.
10 maj 16:09
10 maj 16:12
matura: Jak to nie jesteś? Dlaczego kłamiesz znowu.
10 maj 16:13
Technik: Właśnie

dawaj angielki bo ostatnio nie wstawiłeś a obiecałeś
10 maj 16:13
Ania_601: @Dziabong ja tak samo z tym cosinusem.. a w tym ostatnim podpunkt b to ma być <2,+∞) ? bo
niektórzy mówią że ma być otwarty przedział..
10 maj 16:14
mm: jak napisalem omege i 3 mozliwosci cyfr ktorych iloczyn jest rowny 60 dostane chociaz 1 pkt

nie napisalem ze sa to 3 mozliwosci tylko (a,b,c,d) (b,c,d,d) itd.
10 maj 16:14
Rafi: Akante: 50 % to z samych zamknietych mam. Xd
10 maj 16:15
Kipic: @matura nie moge ale rozbrykany chlopak z Ciebie mogles chociaz podam gotowca z polaka bo bede
chyba musiec teaz pisac poprawke a w " " nie chce mi sie wolabym sobie pokoksic niz sie kuc

Bicki juz nie maja pompy od 100 dniowej przerwy w kokszeniu
10 maj 16:15
wSS: @Dziabong − to i tak nic, wyszukaj sobie wg imienia co wczesniej pisalem odnosnie mojego bledu
w zadaniu z cos
10 maj 16:16
akante: no to kozak czyli masz 25 zamknietych ladnie zrobione gitek
10 maj 16:16
Kipic: no ja w calej podstawie ryplem sie tylko w jednym zamknietym reszta ok ale to i tak dupy nie
urywa
10 maj 16:17
Dziabong: @Ania
Ja w tym ostatnim zadaniu, ostatnim podpunkt domknąłem przy 2, nie wiem czy to poprawnie
10 maj 16:18
10 maj 16:27
Technik: @matura jesteś żałosny

chyba z polskiego wróże Ci 28 %
10 maj 16:32
Kipic: A mi z Polaka wywróż najlepiej ponad 30 %
10 maj 16:33
matura: jestem ciekaw co wy robicie prócz siedzienia na tym forum 24h.
10 maj 16:34
Technik: @Kipic 90 % może być

@matura a może Ty masz te przecieki już na 2014 bo chyba z tego co piszesz to na sierpień się
nie łapiesz
10 maj 16:35
matura: jestem byłym egzaminatorem z OKE i wiem jak to jest.
10 maj 16:37
Technik: A potem się obudziłeś
10 maj 16:37
Kipic: @matura oprocz tego chyba wiele innych czynnosci
10 maj 16:38
Kipic: to skoro jestes bylym egzaminatorem to wez nam daj jeszcze z fizy
10 maj 16:39
Use: A ja się chyba pochlastam, tyle dni i nocy zakuwałem a tak to wszystko w jeden dzień poszło się
za przeproszeniem dymać

marne 70% mnie w ogóle nie satysfakcjonuje
10 maj 16:40
Technik: ale coś tu ściemniasz jeśli jesteś ''byłym'' egzaminatorem i to Ci się nie przyśniło to tu jest
coś nie tak użytkownik @matura post 16:08 "mnie się wydaje odnośnie matury, że oni nam podwyżą
procenty jak będzie tak tragicznie. Jak ktoś napisze na 20% to dołożą mu 40%.
10 maj 16:41
Kipic: @Technik brawo mistrzowski ruch detektywistyczny
10 maj 16:43
Rafi: @Use : A wczoraj sie tak napompowales ze wyjebiesz ponad 90% o ile dobrze pamietam
10 maj 16:44
fsad: mysliscie ze ile dostane pkt w stereo jesli dałem że wysokosc trojkata rownobocznego to
| | a√2 | |
|
| ale dalej liczylem dobrze |
| | 2 | |
10 maj 16:48
Use: @rafi chyba nie musze ci tłumaczyć jak to jest jak bardzo chcesz

? ręce się mi trzęsły na
początku itd, czas ucieka nerwy stres, teraz jakbym w domu pisał to spokojnie wszytskie
zadania bez błedów by były no ale takie życie
10 maj 16:48
Use: Poza tym też wydaje mi się że matura tak do końca nie odzwierciedla wiedzy bo wiedzę mam dużo
większą niż ta, którą potrzeba było użyć do tych zadań, no ale wiadomo, teraz to tylko
gdybanie,
masakra ciężko się pisze jeżeli zdajesz sobie sprawe że ten egzamin ma wpływ na twoja
przyszłośc a poprawić możesz dopiero za rok , naprawde ciężko
10 maj 16:51
Use: Licze tylko po cichu na to że nie tylko mnie się noga podwinęła

żebym miał jeszcze gdzieś
szanse się dostać na jakiś ciekawy kierunek, no ale zobaczymy ^^
Tak jak to Pawlak w samych swoich dał księdzu na msze żeby się jego wnuczce noga na maturze
podwinęła i żeby została na gospodarce
10 maj 16:54
pocah: No stres ogromny, w nocy się budziłam ze dwa razy, rano nie mogłam nic zjeść −bo tak jak
mówisz, to decyduje o Twojej przyszłości, najbardziej człowiek się na matmę jednak nastawia.
10 maj 16:55
akante: icze tylko po cichu na to że nie tylko mnie się noga podwinęła nie rob tego ......
10 maj 17:02
Technik: A ja liczę, że ''były'' egzaminator @matura załatwi nam wszystkim pytania na ustny z języka
obcego i języka polskiego w nim tylko nasza nadzieja na zdanie
10 maj 17:08
wojtek: ojej, ja też sobie zdawałem sprawę z tego jak ważna jest ta matura, ale bez przesady XD
poszedłem spać po północy, pobudka po 7 i na luzie poszedłem pisać. a napisałem lepiej niż
sobie zakładałem.
10 maj 17:09
Kipic: z polaka nie ma odp

sami ci oni zadaja pytania do tematu
10 maj 17:09
wojtek: @technik myślisz że da radę objechać wszystkich egzaminatorów z polskiego w Polsce i wyciągnąć
z nich pytania, jakie chcą nam zadać?
10 maj 17:09
pocah: Ja spojrzałam na rozwiązanie zadania 10, jakbym dalej liczyła to co zaczęłam, bym miała całe
dobrze, ale uznałam, że beznadziejne wyniki mi wychodzą i że coś zamotałam i zostawiłam to...
10 maj 17:11
Technik: @Kipic wiem, że oni sami zadają pytania, ale @matura zna wszystkie tematy i na pewno wie jakie
pytania zada komisja

w końcu bycie ''egzaminatorem'' do czegoś zobowiązuje
10 maj 17:14
Technik: @wojtek ja nie myślę ja to wiem
10 maj 17:15
wojtek: zapomniałem, że Ty taki mądry

wybacz
@Kipic to w końcu nie za dobrze Ci poszło? Kurde, myślałem, że na 90%+ wywalisz, a tu podobnie
do mnie
10 maj 17:18
Kipic: @matura bo wydaniu sie przestal pisac
10 maj 17:19
Technik: Poczekajcie trochę a na pewno @matura nam pomoże.. Więcej wiary w człowieka
10 maj 17:19
Kipic: Mam wiare ze osoba sprawdzajaca moje wypracowanie z polskiego i cra bedzie bardzo wyrozumiala i
ulituje sie i da dla głupka 21 punktów
10 maj 17:34
akante: Matura ziomuś daj mejla to dogadamy sczegóły
10 maj 17:39
Use: Kipic a ile punktów masz pewnych z rozszerzenia
10 maj 17:40
wojtek: @technik myślisz że da radę objechać wszystkich egzaminatorów z polskiego w Polsce i wyciągnąć
z nich pytania, jakie chcą nam zadać?
10 maj 17:41
mm: dostane pkt jesli wyliczylem omegle i napisalem, bez wyjasnienia 3 mozliwe kombinacje liczb
ktorych iloczyn jest rowny 60?
10 maj 17:43
wojtek: nie dostaniesz.
10 maj 17:44
mm: dlatego ze nie napisalem ze sa to mozliwe kombinacje?
10 maj 17:45
wojtek: tak
10 maj 17:46
Technik: @wojtek Twój post 17:41=17:09
10 maj 17:46
Kipic: pewnych mam 28 a max jakies 35 36

to zalezy od tego czy mi policza tamte jako rachunkowe bo
wsuie chyba takie byly
10 maj 17:47
mm: a za poprawne wyznacznie w zadaniu z ciagow a=9, b=11, c=13 dostane 3pkt? (calosc za 4 chyba
byla?)
10 maj 17:47
Kipic: @Technik ale z Ciebie detektyw hehe
10 maj 17:48
wojtek: mogą ci policzyć wtedy będziesz miał nawet mniej niż 28
10 maj 17:48
10 maj 17:49
wojtek: mm− zadajesz głupie pytania.
10 maj 17:49
wojtek: no będziesz miał mniej i tyle.
10 maj 17:51
10 maj 17:53
wojtek: a co Cię to obchodzi o co mi chodzi?
10 maj 17:54
wojtek: mm− nie denerwuj się.
10 maj 17:54
Technik: ktoś chyba się podszywa albo komuś lekko bije na dekiel
10 maj 17:56
Kipic: @mm dostaniesz za omege napewno 1 punkt a reszta punktow jest za zapisanie A
1 za obliczenie prawdopodobienstwa i 1 za odp
bodajze tak bylo
10 maj 17:57
mm: Dzieki Kipic

A jeszcze pytanie jak nie napisalem odp. ze m=6 tylko odrazu x=1/4 itd. to uwala mi punkt?
bo teoretycznie, bez m nie moglbym dojsc do tych iksow
10 maj 17:58
Technik: @Kipic po prostu czytam ten wątek i niektóre rzeczy i fakty są nie logiczne
10 maj 17:59
wojtek: logika nie istnieje.
10 maj 18:01
Kipic: no to chyba raczej oczywiste ze bez m nie dalo rady tam policzyc pierwiastkow )
@Technik co sie nie trzyma kupy
10 maj 18:01
Technik: Wypowiedzi @matury i nie tylko...
10 maj 18:05
wojtek: @technik A nie wiem co jest, faktycznie kolejny wojtek się znalazł.

a tamtego samego drugi
raz nie pisałem, ktoś chyba chce być fajny, hehe.
10 maj 18:13
Technik: i właśnie to mi tu nie pasowało
10 maj 18:14
wojtek: tak chce być fajny.
10 maj 18:15
wojtek: tyyy, może to matura? XD
10 maj 18:15
wojtek: @mm za ciągi było 5pkt, więc 3−4 będziesz mieć.
10 maj 18:20
wojtek: jaja sobie robie a wy naiwniacy wierzycie.
10 maj 18:20
Use: wojtek bo wiesz ja tez nic tam nie opisywałem za wiele tylko obliczyłem i tyle ( pozatym mam
nadzieje ze nie czepiają się takich pierdołow kazdy powinien miec na uwadze ze czas goni a
trzeba zadania zrobic wiec nie ma czasu na duperele )
10 maj 18:22
pocah: ja na podstawie w zadaniu z kątami, to jak dla ułomnych tłumaczyłam, że ten kąt to ma tyle,
trojkat rownoramienny, wiec ten i te bok jest rowny, a takie pierdoły

ale na podstawie
mnóóstwo czasu było, to można było pisać
10 maj 18:26
Dominik: przeciez w instrukcji jest opisane, ze obliczenia trzeba poprzez argumentacja.
10 maj 18:26
Dominik: jest napisane*
10 maj 18:26
Dominik: poprzec* blad na bledzie, pisze w pospiechu.
10 maj 18:26
P@weł: NO to w koncu jak to jest jesli zapisalem tylko ze Ω=64 a nie opisywalem ze Ω − zdarzenie
polegajace na ....itd to dostane chociaz 1 pkt?
10 maj 18:28
....: kto ma to na 100% wiedzieć,co?
10 maj 18:31
Dziabong: Nie wiadomo, dowiesz się jak CKE opublikuje klucz. Tak w ogóle kiedy oni to opublikują?
10 maj 18:32
bezendu: a co do wczorajszej matury podstawowej zadanie z tym dowodem 28 to zadanie wzięte żywcem ze
zbioru Andrzeja Kiełbasy zadanie nr 35. Poziom pods+roz
10 maj 18:32
Dziabong: @bezendu
Tak, masz racje. Tylko, że tutaj oznaczone jest jako rozszerzone
10 maj 18:34
bezendu: Właśnie zastanawiało mnie skąd oni biorą te zadani już wiem
10 maj 18:35
10 maj 18:35
bezendu: @Kipic to nie prawda nie czytałeś drobnego druczku

to wszystko nie prawda..
10 maj 18:36
Dziabong: @Kipic
Słyszałem o tym, ale to pewnie typowy "fejk"
10 maj 18:36
....: z jakimi wynikami maturalnymi dostaliście się na politechnikę na studia dzienne? Politechnika
dowolna.Proszę o szczerość

.
10 maj 18:40
10 maj 18:41
Nienor: ... u mnie, na AGH, Fizyka, mógł się dostać każdy, kto zdał maturę, gorzej było ze
zdaniem. Po pierwszym semestrze porzegnaliśmy połowę roku.
10 maj 18:45
Dziabong: pożegnaliśmy*
10 maj 18:47
....: a jak ja chcę bardzo dostać się na jeden tylko jeden kierunek to mogę tylko złożyć na jedną
uczelnię i jeden kierunek?
10 maj 18:47
Atashi: To ile macie około procent? Pochwalcie się
10 maj 18:48
....: muszę składać na kilka kierunków czy mogę tylko na jeden?
10 maj 18:49
Dominik: minimalnie 94%, maksymalnie 98%.
10 maj 18:49
Atashi: Dominik, wow!

to gratuluję

ja niestety trochę błędów zrobiłam. Ale generalnie matura
bardzo łatwa była
10 maj 18:51
....: Szczerze to do 8 zadań podszedłem i razem z tych 8 zadań mogę mieć nie więcej niż
5pkt.Tragicznie,mimo że rozwiązania tych zadań są zrozumiałem dla mnie.
10 maj 18:51
Atashi: Nie poszły Ci te zadania? No niestety, czasami już tak bywa
10 maj 18:54
....: na to wskazuje, nieprawdaż?
10 maj 18:58
Atashi: a na jakim profilu byłeś? ? I technikum/liceum?
10 maj 19:01
....: technikum elektryczne.
10 maj 19:03
www: Oj najgorsze było 3 jak dla mnie... a tak to spoko mam nadzieje 94%
10 maj 19:15
marian: @www a kogo to obchodzi?
10 maj 19:29
Atashi: marian, ja pytałam..
10 maj 19:32
marian: co pytałaś?
10 maj 19:34
Atashi: Jak poszły matury i ile procent kto zdobył
10 maj 19:35
marian: matury poszły dobrze.
10 maj 19:44
marian: wydaje mi się że wszyscy zdobyli 100%.
10 maj 19:45
Atashi: no chyba nie, bo ja na pewno tyle nie będę mieć
10 maj 19:46
marian: nie martw się nawet jak będziesz miała 0% i nie zdasz, będzie ok.
10 maj 19:47
Osxx: 96% podstawa, koło 30−40% rozszerzenie............ wstyd mi jest. ETI na PG mi odpada..
10 maj 19:47
ax: A jak tam przed ustnym polskim? Jesteście już przygotowani, a może jeszcze nie macie
prezentacji?
10 maj 19:48
marian: osxx− to idź na zaoczne i do pracy.
10 maj 19:49
Kamcio :): 2 klasa liceum własnie skończyłem rozwiązywać rozszerzenie, 100% . Dziękuję
10 maj 19:50
Atashi: Osxx, może uda Ci się jednak dostać? Nie martw się!
ax, daj spokój, w poniedziałek mam ustny polski o 17 i cały dzień się będę stresować xd nic nie
umiem, ale prezentację napisałam miesiąc temu

a Ty?
10 maj 19:51
Vizer: Ale jesteś suuuper.
10 maj 19:51
ax: Ja od jutra biorę się za pisanie prezentacji. Ustną mam dopiero za dwa tygodnie więc myślę, że
zdążę ogarnąć
10 maj 19:53
Osxx: Zazwyczaj nikt mi nie poleca zaocznych, wezmę za rok napiszę jeszcze raz. Będę o wiele
mądrzejszy (może)
10 maj 19:53
Atashi: Kamcio, no niektórzy mają po prostu do matmy talent albo dużo się uczą Xd mi moja nauka do tej
matury zajęła tylko wieczór przed, z matmy mam 2 na koniec roku, a z matury będę mieć około
74%. Nie była nawet taka trudna i dlatego
10 maj 19:53
marian: atashi żałosna jesteś.
10 maj 19:55
Atashi: ax, a to masz czas jeszcze! Chociaż wolę mieć to szybciej z głowy i wakacje!

ja się boję
angielskiego bo u mnie to porażka
10 maj 19:55
marian: angielski jaki poziom?
10 maj 19:56
Atashi: marian, nie wiem czy sprawia Ci przyjemność obrażanie innych, ale w sumie mi to wisi co tu
piszesz miłego wieczoru Ci życzę ^
10 maj 19:57
ax: No akurat czasu starczy na napisanie i przygotowanie się

Angielski mam 17 maja, ale jakoś
się nim nie przejmuję
10 maj 19:57
marian: atashi jak możesz ogarnąć wszystkie działy z majcy w jeden wieczór?
10 maj 19:58
Atashi: ax, chciałabym też się nie przejmować, ale akurat z angielskiego nie jestem za dobra D: a jaki
masz temat na polskim?
10 maj 19:59
marian: żałosne.
10 maj 19:59
ax: Opisy przyrody w literaturze.
10 maj 20:00
Atashi: marian, po prostu udało mi się przewidzieć zadania i się ich nauczyć
10 maj 20:00
Atashi: ax, a jakie do tego lektury?
10 maj 20:00
pocah: ja angola też się strasznie boję

podstawę napisałam na ponad 70% ale mówienie to u mnie
porażka
10 maj 20:00
ax: Pan Tadeusz, Chłopi, Nad Niemnem i Sonety krymskie.
10 maj 20:00
Atashi: pocah, mam tak samo! podstawa na około 70% i mówienie porażka

a kiedy odpowiadasz?
10 maj 20:02
Atashi: ax, nie zazdroszczę lektur Xd
10 maj 20:02
marian: atashi− jeszcze bardziej żałosne.
10 maj 20:03
ax: No ale te teksty chyba najlepiej przedstawiają przyrodę
10 maj 20:03
pocah: Na szczęście mam dopiero 27 czy 28 jakoś tak pod sam koniec

po ustnym polskim będę miała z 6
dni na przygotowanie się
10 maj 20:03
Atashi: ax, no tak, racja

pocah, to masz czas na przygotowanie

ja na szczęście też aż tydzień od geografii
rozszerzonej
10 maj 20:05
pocah: też gegrę rozsz, zdaję

ale potem jeszcze 20 fiza rozsz. − na tym to polegnę, bawet nadziei
zbytnio sobie nie robię, że dobrze na piszę
10 maj 20:07
Atashi: o jaa, fizysię rozszerzoną..

powodzenia!
10 maj 20:08
Nienor: ... na AGH
musisz zaznaczyć trzy. Na UJ można chyba trzy, ale nie jestem pewna, bo
składałam tylko na jeden. Nigdzie więcej nie składałam więc się nie orientuję, a jaka jest ta
twoja wymarzona Politechnika

Raczej powinna mieć na stronie coś na ten temat napisane.
Słyszałam, że na AGH na informatykę (tą główną, bo informatyk jest tak ogólnie ze trzy) trzeba
było mieć ponad 900 (czyli matma/inf na 100% rozszerzona co daje 800, plus język na
rozszerzeniu). Na geodezję, bodajże 820/840. Na matmę było dość łatwo, co się działo na innych
wydziałach, nie wiem. Na matmę na UJ też się dostanie każdy (co roku jakieś 100 osób na końcu
list ma 0, czyli nie zdawali rozszerzenia, i są przyjęci).
Dziabong touche, masz oczywiście rację. Dlatego tak mnie wkurza, że nie można tu nic
edytować, bo ja zwykle widzę błędy dopiero po wysłaniu
10 maj 20:10
pocah: Dzięki

ale matmę dobrze napisałam, więc już się nie martwię resztą

tylko te ustne własnie
jeszcze...
10 maj 20:11
olo: 96% z podstawy i 70% z rozszerzenia. Mam jakieś szanse dostać się na polibude krakowską na
budownictwo?
10 maj 20:18
Vizer: Raczej będzie ciężko, bo z tego co pamiętam to biorą albo podstawę albo rozszerzony, w Twoim
przypadku będzie się liczyć rozszerzona, bo przelicznik jest razy 2, co daje Ci 140 pkt, a tam
niestety trzeba było mieć zazwyczaj powyżej 160, czyli na 80% zdaną maturę.
10 maj 20:24
bezendu: @Vizer Ty studiujesz na PWr ?
10 maj 20:28
10 maj 20:35
marian: kipic ale Ty jesteś naiwny.
10 maj 20:36
marian: w boga też wierzysz?
10 maj 20:36
Trwa matura....: A planuje tu ktos ETI na PG?
10 maj 20:37
Dominik: Kipic, przerobilem tylko zbior andrzeja kielbasy (obie czesci), arkusze rozszerzone od
oficyny edukacyjnej i niecaly zbior arkuszy rozszerzonych od nowej ery. poza tym od grudnia
regularnie staralem sie pomagac na forum i analizowalem zadania, ktorych nie umiem.
10 maj 20:38
bezendu: @Kipic czytałeś cały artykuł
10 maj 20:38
Kipic: W Pana Boga wierzę
Ty no ale bez jaj w tamtym roku wydaje mi sie ze odp od razu byly a w tym roku z tymi odp jakas
lipa jest dlatego pytam a czy to joke czy nie to skad mam wiedziec dlatego pytam , jak dobrze
wiemy w nazym kraju wszytsko jestmozliwe
A wsumie uwierzylem w to bo jest duzo spekulacji ze jesli sie popatrzy na utworzenie wirtulanej
przestrzeni od slowa cybernetyka to z naukowego punktu widzenia jest to cybernet a z
przeksztalcenia w polskim to cyberprzestrzen
tak sam z tym 1 czy tam opinia czy informacjajdenitwierdza ze to jak byk informacja a inni ze
to opinia No to komu wierzyc
10 maj 20:39
Kipic: (c) ASZdziennik 2011−2013. Wszystkie cytaty i wydarzenia zostały zmyślone tak przeczytalem to
10 maj 20:40
Kipic: @Dominik dzięki

good job
10 maj 20:41
bezendu: no więc wiesz że to jest lipa
10 maj 20:41
Kipic: kurde a juz sie ciezylem ze bede mogl jescze raz piac polaka

jesli tego nie zdalem 7
10 maj 20:42
Dominik: zdasz na pewno, kazdy zdaje.
10 maj 20:42
Kipic: no nie kazdy w tamtym roku co 5 maturzysta nie zdal
10 maj 20:43
Vizer: bezendu, nie studiuję na PWr, na AGH się zmagam, jeśli wybierasz się na PWr to chyba
Godzio więcej na temat tej uczelni Ci napisze, on studiuje tam matmę o ile dobrze
pamiętam.
10 maj 20:52
bezendu: A można wiedzieć z czym zmagasz na AGH ?
10 maj 20:56
Godzio:
10 maj 20:56
ZKS:
Godzio studiuje na dwóch uczelniach na PWr i Uniwersytecie Wrocławskim chyba.
10 maj 20:56
ZKS:
O wilku mowa.
10 maj 20:57
Godzio:
10 maj 20:57
Vizer: Studiuję Informatykę
10 maj 20:58
bezendu: @Godzio wiesz jakie są progi na mechatronikę ?
10 maj 20:59
Godzio: A jaki wydział ?
10 maj 21:00
bezendu: Mechaniczny
10 maj 21:01
10 maj 21:01
bezendu: Dzięki za linka
10 maj 21:06
blendi: Godzio a co studiujesz na PWr a co UWr?
10 maj 21:19
Godzio:
Matematykę tu i tu.
10 maj 21:20
Dominik: ponoc przepisuja oceny bez problemu, prawda?
10 maj 21:20
Klara:
10 maj 21:20
blendi: O to ja bym miał pytanie bo myślę o matematyce i nie wiem za bardzo na której uczelni. Na który
lepiej i jaki jest sen studiowania tu i tu tego samego kierunku?
10 maj 21:22
Godzio:
Dziekan jest taki miły, że przepisał mi humana, nic innego

Powiedział, że jak chce studiować
na UWr to powinienem chodzić na wykłady UWr

Mimo, że jest to samo
10 maj 21:23
Godzio:
Jaki sens ? Robię więcej niż jedną specjalizację, jest limit ECTS, którego przekroczyć nie
można, robiąc 2 kierunki (takie same) nie narobię się, a sporo się nauczę.
10 maj 21:24
Godzio:
blendi rozważasz Wrocław ?
10 maj 21:24
Kipic: human ja nie moge niedosc ze kupa matematki to jeszcze wciskaja ten syf

Ale Lipa
10 maj 21:25
Kipic: Ja na PWr tez chcialbym zeby mnie przyjeli na automatyke i robotyke wydzial elektryczny .
Ponoc Lipy nie ma

i na tym Uwr nie ma lipy ponoc fajne dupy sa
10 maj 21:26
Godzio:
Ministerstwo wymaga, bardzo potrzebne przedmioty ... filozofia, ochrona własności
intelektualnej, zarządzanie ...
10 maj 21:26
blendi: mieszkam we Wrocławiu więc tak, ale bardziej skłaniam się ku PWr
a jak to jest z tymi poziomami na UWr bo jest jeden elementarny a drugi rozszerzony
10 maj 21:27
ax: Mamy tu kogoś z Politechniki Łódzkiej?
10 maj 21:29
Kipic: A tam na PWr sa wogule jakies fajne dupy czy na Uwr jest wiecej .bo na recznym to ja dluzej juz
nie pociagne
10 maj 21:32
ax: Hahah
10 maj 21:32
blendi: No prędzej na UWr chyba że lubisz chłopców to na PWr może się spotkamy
10 maj 21:33
Technik: @Kipic
10 maj 21:33
Godzio:
Tak, wybierasz poziom, który chcesz realizować, oczywiście na semestr (będąc na I roku masz
sporo czasu na decyzję), na elementarnym tłucze się tysiące takich samych zadań, ja bym
zwariował z nudów, na poziomie B (trudniejszym) jest ciekawiej i mniej nudno, wybór należy do
Ciebie. Jeżeli chodzi o przedmioty, to poziomu Ci nie określę, jedne przedmioty są trudniejsze
na PWr, drugie na UWr, z tym, że na UWr na pewno nie masz obowiązku robić wielu trudnych
przedmiotów (są one "przemycane" na potrzeby konkretnych przedmiotów − np. na rachunku
prawdopodobieństwa masz teorię miary, na PWr, miara jest jest obowiązkowa). No i + dla UWr
jest to, że wybierasz sobie przedmioty, które chcesz robić (oczywiście jest ścisły obowiązek,
który musisz wykonać), na PWr już takiej swobody nie ma.
10 maj 21:34
Kipic: @blendi piszac fajne dupy nie mam na mysli owlosionych meskich dup
10 maj 21:35
blendi: Dzięki wielkie, właśnie ciekawie wygląda ta dosyć duża swoboda w w wyborze przedmiotów jak i
wydział jest niezbyt duży i kameralny co zdecydowanie ułatwia prace.
10 maj 21:37
Ania_601: Ej a jest tu może ktoś kto teraz uczy się na PWarszawiskiej lub Wacie ?
11 maj 09:13
michał: PW ma nie być za dwa lata w ogóle
11 maj 10:14
ogipierogi: michał skąd takie newsy?
warto podkreslic jak ktos pyta o WAT to czy cywilne studia czy wojskowe ma na mysli.
11 maj 14:12
Ania_601: No właśnie @michał ? Bo jakoś wątpię w ich prawdziwość

a obojętnie czy cywilne czy wojskowe, chodzi mi ogólnie o szkołę, oba profile przecież
kształcenie na inżynierów, tylko w wojskowy oczywiście wiadomo czym się różni
11 maj 16:53