matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory viete
dżony:
Czy moje przekształcenie x1
4
+ x2
4
jest poprawne? x
1
4
+ x
2
4
= (x
1
2
+ x
2
2
)
2
− 2(x
1
x
2
)
2
= = [(x
1
+ x
2
)
2
− 2x
1
x
2
]
2
− 2(x
1
x
2
)
2
?
9 maj 20:03
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/forum/194584.html
9 maj 20:08
dżony:
Czyli rozumiem, że tak
Dziękuję
9 maj 20:10
Saizou :
ok
9 maj 20:10