Matura 2013
Prosiałke: Kto uważa, że matura z matematyki 2013 była prosta?
8 maj 14:30
Dominik: banalna jak wszystkie.
8 maj 14:31
lol: ma ktoś odpowiedz z matematyki z testu , zadan zamknietych
8 maj 14:32
Prosiałke: Dominik 100%? xD
8 maj 14:32
lol: jak macie , to niech ktoś prześle odpowiedzi
proszę
8 maj 14:33
lol: plees
8 maj 14:35
mirr: lekko, łatwo i przyjemnie

tylko tego nie zrobiłem: Wykaż, że liczba 6
100 −2*6
99+10*6
98 jest podzielna przez 17.
pomysły?
8 maj 14:37
lol: zależy dla kogo , prosze o odpowiedzi jak coś znaleźliście
8 maj 14:39
xyz: mirr wylacz przed nawias 698 i to prawie koniec
8 maj 14:40
wredulus_pospolitus:
6100 = 36*698
więc to wyrażenie =
= 698(36 − 2*6 + 10) = 698(36−12+10) = 698*14 = 698*2*7
c.n.w.
8 maj 14:41
Dominik: zle.
8 maj 14:42
xyz: ale 36 − 2*6 + 10 nie rowna sie 14 tylko 34
8 maj 14:43
Rafi: Prosta.. 96%..
Szkoda tego zadania z xz xy yz

Odje..alem niezły ryż z tym zadaniem.
8 maj 14:51
mirr: cholera, aż mnie głowa zaczęła boleć na maturze od tego zadania, a tu takie trywialne
8 maj 14:52
Kostek:
6
100−2*6
99+10*6
98
6
98(6
2−2*6+10*1)
6
98(34) więc jest podzielne przez 17 bo 34 dzieli się za 17

ok
8 maj 14:54
mirr: dokładnie tak
8 maj 14:55
Monia: moze bedzie te 30%
8 maj 15:11
Ratarcia: Poziom porównywalny moim zdaniem z zeszłorocznym. Chociaż pojawiły się zadania trochę innego
typu niż zwykle. Mam 98% i zależy jak ocenią zadanie z x+y+z. W najgorszym przypadku 94%.
Także nie jest źle

W piątek będzie gorzej.
8 maj 15:26
Kostek: @Rotarcia a co Polski roz piszesz, że ma byc gorzej ?
8 maj 15:27
xyz: ciekawe co na rozszerzonej matmie
8 maj 15:28
8 maj 15:30
Ratarcia: Matmę rozszerzoną
8 maj 15:30
Romek: Rozszerzenie to loteria nie mam pojęcia czego się spodziewac

mam nadzieje że nie będzie
strasssznie trudne
8 maj 15:31
N: Mata jakoś strasznie trudna nie była, jednak mam pytanie odnośnie zadania zamkniętego. W jednym
z nim było coś o wielokątach w graniastosłupie. Ja zaznaczyłem 6kąt a w odpowiedziach
sugerowanych gdzieś tam na internecie było 5kąt. Jest ktoś jeszcze który zaznaczył podobnie?
Teraz tylko czekać na rozszerzenie z maty
8 maj 15:43
wojtek: 5 kąt bo ma 5 ścian bocznych, a krawędzi 15, czyli się zgadza
8 maj 15:48
N: Ale nie było tam pytania czasem o ściany? Bo mi się wydaje że ścian ogólnie ma 7 bo jednak
podstawy to też ściany
8 maj 15:58
8 maj 15:59
N: Faktycznie bocznych

kuuurde tak to jest jak człowiek nie czyta do końca dobra dzieki!
8 maj 16:03
Janek191:
Bardzo prosta

!
8 maj 16:05