matematykaszkolna.pl
MATURA 2013 POMOCY!! Tabal: MATURA! POMOCY! LICZBA log100−log2 8 jest rowna A; 1 B: 0 C: −1 D : −2
8 maj 09:25
wredulus_pospolitus: pisz maturę a nie ściągać będziesz tutaj
8 maj 09:30
Troll: Odpowiedź: C
wredulus_pospolitus: sprawdź w tablicach które masz przed nosem jakie są własności logarymów
Tabal: kurcze po to jest te forum zeby sobie pomagac koleszko : ) dziekuje za odpowiedz TROLL: )
8 maj 09:32
wredulus_pospolitus: Tabal −−− to nie jest forum 'pomagające' na zasadzie: "nieuku ... oszukuj na maturze razem z nami − wtedy zdasz" to nie jest pomoc ... to jest pokazywanie Ci, że przy zerowej wiedzy i tak się 'prześlizgniesz'
8 maj 09:37
Tabal: Moze i masz racje.... ale przyznasz ze troche jest nie sprawiedliwe jezeli roczniki byly takie ktore zdawaly bez matematyki albo metota giertychowska... nie jestem orłem jezeli chodzi o matematyke... fizyke, przedmioty ścisłe... dlatego ide taka a nie inna forma , najniższą linia opory wybacz
8 maj 09:42
vitek1980: a podobno na maturze nie można korzystać z urządzeń telekomunikacyjnych...
8 maj 09:43
Tabal: tablet wygladajacy jak kalkulator... generalnie nawet cos umiem
8 maj 09:46
vitek1980: taa... pozdrów komisję
8 maj 09:49
Hofo: Haha a potem okaże się że anuluja wam matury haha. Jak ogólnie? Ciężkie zadania?
8 maj 09:52
Tabal: coraz gorzej : /
8 maj 10:03
Hofo: To pisz jak cos tu emotka
8 maj 10:04
Tabal: Najmniejsza liczba całkowita spelniajaca nierownosc xx <= 2x3 + 14 jest A 1 B 0 C −1 D −2
8 maj 10:10
Tabal: dwa zadania juz poszly na forum
8 maj 10:11
Nienor: Słuchaj, ja jestem umysłem ścisłym, a jakoś dałam radę zdać maturę z polskiego i angielskiego (na nie takie złe 73%) bez pomocy telekomunikacji, a to co robisz to zwyłe oszustwo. Jak nie umiesz to nie zdawaj, nie każdy musi mieć maturę.
8 maj 10:14
asdf: nie odpisujcie na zadania, oszukujecie razem z nim każdego, ktory przyszykowal sie do matury. Przeciez matura nie jest tylko po to by ją zdac, a napisac jak najlepiej i zalapac sie na studia − nie uczyl sie przez 3 lata − trudno..takie zycie.
8 maj 10:17
Nienor: asdf to tylko walka z niesprawiedliwością, bo wcześniej matmy nie było. Hmm... a my cały czas musieliśmy walczyć z językami i to dwoma
8 maj 10:19
Gob: dajcie spokój, może niepotrzebna mu jest do życia matura z matematyki i chce po prostu zdać. Odpowiedź C: 2−3=1
8 maj 10:53
Gob: −1*
8 maj 10:53
Nienor: To jest złe Gob, po prostu złe. Później ktoś kto nie powinien mieć matury idzie na studia, itp. To prowadzi do takich dziwadzctw, jak wymaganie od sprzątaczki średniego. I studentów, którzy nie wiedzą ile to jest ln1.
8 maj 10:55
kamczatka: Tabal jak skończysz to daj linka do Twojego kalkulatora
8 maj 10:59
Gob: Może przyszły dziennikarz nam rośnie, ja też bym się obraził, gdyby ktoś kazał mi obowiązkowo pisać przykładowo maturę z geografii idąc na studia medyczne.
8 maj 11:01
Gob: Też mnie ciekawi ten kalkulator.
8 maj 11:02
aniabb: ale wymaganie logicznego myślenia .. (bo tyle potrzeba żeby napisać podstawową maturę z matmy) jest niezbędne od studenta DOWOLNEGO kieunku
8 maj 11:04
wredulus_pospolitus: Nienor −−− jaką znowu niesprawiedliwością? wystarczy 30% aby zdać ... trzeba być skończonym idiotą, który nie potrafi logicznie myśleć i wykorzystywać narzędzia które ma przed oczami, żeby takiej ilości nie dać rady zdobyć. Niesprawiedliwością jest to − że ja musiałem zdawać taką truuuuudną maturę (stara matura)
8 maj 11:05
Hofo: Właśnie tabal, napisz co to za model tabletu.
8 maj 11:07
wredulus_pospolitus: Gob −−− problem w tym, że matura z matematyki opiera się przede wszystkim na logicznym myśleniu i zastosowaniu formułek zapisanych w tablicach które się ma przed nosem. Skoro maturzysta nie jest w stanie z tego skorzystać, to nie poradzi sobie także w roli dziennikarza śledczego ... bo nie będzie w stanie kojarzyć faktów, wyciągać wniosków, itd.
8 maj 11:08
Gob: No dobra, nie sprzeczam się już, chciałem tylko pomóc.
8 maj 11:08
Gob: Jeszcze nawet nie miałem w ręku żadnego arkusza z matmy, więc nie wiem jak to wygląda.
8 maj 11:09
Tabal: Już po wszystkim dzięki Gob za pomoc
8 maj 11:09
Nienor: wredulus pospolitus to był złośliwy przytyk. Żadna matura na poziomie podstawowym nie jest trudna (mówię tu o przedmiotach, które się miało w szkole) do napisania na 30%.
8 maj 11:10
Tabal: Każdy sciaga KAZDY czy to była stara matura czy nowa kartki po sali lataly jak opentane itp. to ze ja miałem inna metode sciągania to znaczy ze trzeba mnie skreslac? Dzieki Gob matura zdana na pewno Pozdrawiam
8 maj 11:11
vitek1980: chciałem tylko pomóc... Dobre... w oszustwie, bo inaczej tego nie można nazwać. Potem się dziwicie, że polskie społeczeństwo jest notorycznie oszukiwane skoro od najmłodszego pokolenia jest ogólne przyzwolenie na ściąganie (oszustwo) i kombinowanie jak by coś zrobić ale się nie narobić... typowo polskie...
8 maj 11:12
kamczatka: Tabal a co to za model tego kalkulatora powiesz ?
8 maj 11:13
Tabal: jestem dumnym POLAKIEM!
8 maj 11:13
Kamcio :): bo uwierzę że pisał maturę i jeszcze miał czas się wykłócać na forum...dzieeeeeeeeci
8 maj 11:14
wredulus_pospolitus: Tabal −−− nie .. nie KAŻDY ściąga emotka pisałeś starą maturę? nie ... więc nie wypowiadaj się co do tego jak wtedy wyglądała sytuacja Tabal −−− tu nie chodzi oto, że TY ściągasz ... tylko że przychodzisz z tym na forum i MY Ci w tym pomagamy
8 maj 11:15
asdf: Skoro mu matura jest nie potrzebna to po co ją pisze? Jak sie nie nauczył to jej po prostu nie zda. Wku*** mnie to, ze ktos sobie tak podchodzi do życia − po co mam sie uczyc − lepiej naściągam. Tak samo wku*****ce jest to, jak ludziom sie wydaje, ze matura z matematyki jest istną głupotą..Istną glupotom jest podchodzenie do kazdego przedmiotu "wykuc na blache i zdac", a to, ze matematyka wymaga myslenia (tak − nawet te schematy..) to już źle tak? Głupota ludzka nie zna granic...
8 maj 11:16
asdf: jeszcze takie glupie p*** "jestem dumnym POLAKIEM" − z czego być tu dumnym? ze oszukuje sie ludzi? P.S Przepraszam za te niecenzuralne slowa, ale w tej sytuacji nie potrafie dobrac innych slow − moze za malo ksiazek czytam...(a wydaje mi sie, ze nie).
8 maj 11:18
vitek1980: ktoś wie czy da się złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa online?
8 maj 11:19
Bogdan: No cóż, Tabal i jemu podobni to próżni, leniwi i głupi Polacy. Obyśmy nie spotkali na swojej drodze takich niedouczonych fachowców
8 maj 11:21
wredulus_pospolitus: Bogdan −−− szczerze mówiąc ... to że jacyś (pseudo) humaniści tak robią ... to 'pies to drapał' ... problemem jest, że jest to praktykowane przez 'przyszłych inżynierów' m.in. budownictwa. I tu jest problem (widzę to po ludziach mijanych na korytarzu) ... bo prędzej czy później taki 'inżynier' coś spier**** i tylko modlić się oto, żeby nikt nie zginął z tego powodu.
8 maj 11:24
akante: Wkręca przecież typko odpowiada sobie na lajcie pelnymi zdaniami na maturce? kloci sie a forum niemozlie
8 maj 11:26
asdf: @wredulus jakich inżynierów? Jak sobie z maturą podstawową nie radzi w szkole średniej to na pierwszym kolokwium z analiza 1 chyba zrozumie, ze nie ma sie co pchac, a jak nie zrozumie − to i tak odpadnie. Żeby dostać inżyniera trzeba mieć pozaliczane wszystkie przedmioty na studiach, a m.in. na informatyce takie przedmioty jak: algorytmy i struktura danych, matematyka dyskretna, wspomniana − analiza matematyczna wlecze się przez cały okres studiów. Na budownictwie − tam też jest matematyka − a taki nieudacznik (bo inaczej takiej osoby nie mozna nazwac co oszukuje nie tylko siebie, ale i innych) zobaczy całke na tablicy to się ze**ra..
8 maj 11:28
kamczatka: ciekawi mnie czy wkręcał czy na prawdę były takie zadania
8 maj 11:28
b.: niedługo się dowiemy...
8 maj 11:30
Nienor: asdf znam ludzi którzy pozdawali analizę siedząc ze słuchawką w uchu. Po za tym to też kwestia na jakiej uczelni jesteś. Hmm... jesteś na informatyce
8 maj 11:31
asdf: tak, na informatyce. Może i pozaliczali tą analize ze sluchawkami, dobrze, ze jestem na takiej uczelni, gdzie to jest nie dopuszczalne − wywalają od razu za takie rzeczy.
8 maj 11:33
asdf: przynajmniej nie muszę na to patrzeć.
8 maj 11:33
Nienor: Pocieszające Słyszałam, że ciężko na informatyce jest. Tak, że gratulacje, że sobie radzisz.
8 maj 11:38
wredulus_pospolitus: asdf −−− robisz takie 'oczka' ale ja właśnie to przerabiam ... analiza Analizę (jako osobny przedmiot) to się ma jedynie na kierunkach: Matematyka i Informatyka (+ pokrewne). Matematyka mój drogi na studiach politechnicznych to już nie jest jakaś wielka 'tragedia' ... za 7−8 ... 15 razem się ją zaliczy i tu mówię o 'czołowych' politechnikach. Aż strach pomyśleć co się dzieje (także jeżeli chodzi o materiał) na 'pomniejszych' politechnikach jak np. Politechnika Koszalińska. Asdf −−− studenci zaoczni −−− matematyka na 1 roku ... (podajże) 5 osób nie zaliczyło 2 terminu i poleciała ... reszta zaliczyła ... całki to było jedno z paru zadań ... 60% z piszących 'nie tknęła' ich a i tak zaliczyli na 'czy' (trzy emotka ). Drugi semestr to wielka tragedia −−− 'mechanika ogólna' ... która sprowadza się do: a) zrób przejrzysty rysunek b) zaznacz niewiadome (reakcje podpór) c) wypisz równania momentów (suma momentów w podporze = 0 .... moment = siła*ramię ... przeważnie −> każde równanie jest z jedną niewiadomą ) d) wyznacz niewiadome (reakcje) z tychże równań ... (wyższa szkoła jazdy => trzeba rozwiązać układ dwóch równań z dwoma niewiadomymi) e) na podstawie wyliczonych reakcji sporządzasz dwa rysunki (sił) f) na podstawie narysowanych rysunków rysujesz trzeci rysunek (momentu) (lub powolnie obliczasz stosując zasadę moment w punkcie = suma momentów danych sił = suma (siła*ramię) ) i teraz ... na dwóch kierunkach (BL i IŚ) było łącznie ~250 osób ... jakieś 100 było zwolnionych (zwolnienie −> min 65% z 'wejściówek') ... pierwszy termin zaliczyły 2 osoby ... drugi (podajże) kolejne 4−5 osób (egzamin składał się w 50% z zadań typu jakie były na wejściówkach i w 50% z teorii ... która jest zestawem 15−20 bazy krótkich zadań, z których 10 wybiera każdego roku). Większość z tych co nie zaliczyło nie potrafiło prawidłowo wykonać kroku (c). Obecnie powtarzają przedmiot ... prowadzący dostał 'opier***' że tylu oblał. Obecnie (przynajmniej IŚ tak ma) nie ma wejsciówek ... zaliczenie jest na zasadzie: − oddajecie zestawy zadań (czyli ktoś robi reszta spisze) i piszecie 'zerówkę' na której nie będzie TEORII (czyt. zadanka 'z wejściówek' jedynie) ... nie jestem pewien co do punktacji ... ale chyba da się zaliczyć za pomocą samych zestawów zadań (egzamin napiszesz na 0 i tak ma 'czy'). I to jest mój drogi Politechnika ... czołowa uczelnia kraju. Takie są realia. Na dziennych natomiast dług powyżej 20pkt ECTS nie jest czymś co przeraża ... 'dwutorowe' studia wymuszają (nie koniecznie na studencie ... przeważnie na prowadzącym) zaliczenie na tym trzecim roku 'pleców' z 1−2 semestru.
8 maj 11:47
wredulus_pospolitus: asdf ... powiem więcej ... obecnie (IŚ) mam mechanikę wody ... w sumie nie ważne jaka mechanika ... tak czy siak −−− równania różniczkowe to rzecz święta w mechanice ... a bez calki ani rusz −−− prawda ależ nie wiesz jakie było moje zaskoczenie gdy prowadzący powiedział: "... no i to powinno się obliczyć z odpowiedniej całki, ale się nie martwcie ... ja was całkami męczyć nie będę ..." Co prawda − na egzaminie teoretycznym trzeba było podać wzory różniczkowe Bernulliego, ale jakby się zapytać kogoś co do czego to marne szanse przewiduję.
8 maj 11:51
wredulus_pospolitus: tak czytam i czytam co napisałem i tak się 'zeszmacić' −> podajże
8 maj 11:53
akante: byly takie zadania....
8 maj 11:54
az: "I to jest mój drogi Politechnika ... czołowa uczelnia kraju." agh? mam tam kumpla na iś, szczęśliwy człowiek.
8 maj 11:56
wredulus_pospolitus: niee ... północna część emotka jakby co ... to jest mój 'neu' nick emotka co by bardziej pasował do dosyć dosadnego traktowania idących na łatwiznę (których na forum nigdy nie zabraknie)
8 maj 11:58
asdf: @Nienor jakoś idzie emotka Łatwo nie jest.. @wredulus ale co ci ludzie mają? papierek? nic po za tym.. tak samo z maturą − PAPIER, który jest teraz nic nie wart (jego wartość bardzo spadła), nie wiem na jakich Ty studiach jesteś, ale nie słyszalem jeszcze o tym, by można było zaliczać analize tyle razy. Ja stety jestem na takich, gdzie nie ma tego typu zadan, wszystko trzeba robic samemu, bo kopia = odpytka, nie obronisz = 2.. Dlatego nie warto często robic wszystko, bo z reguly tak jest, ze odpytek się nie obrania emotka
8 maj 11:58
asdf: podejście do studenta powinno być takie: przyszedłeś tu → to się ucz...
8 maj 12:00
asdf: wymuszają na prowadzącym zaliczenia semestru − akurat mam kumpla − robi magistra − profesor nie zaliczyl mu przedmiotu i niestety − ale za pół roku dopiero obroni (jak zaliczy).
8 maj 12:05
wredulus_pospolitus: Asdf −−− właśnie mają PAPIER i w tym problem ... bo taki z papierem i z GŁOWĄ niedługo nie będzie ... starzy pójdą na emeryturę ... nowi 'przejmą' ... nic się dziać nie będzie tak długo jak będą wklepywać dane do programu, który im wyliczy i pokaże − "te słuchaj ... to co wklepałeś to idiotyzm ... sprawdź dane" ... problem w tym, że jeżeli program tego nie pokaże, to powstanie koślawy most ... albo most, który runie pod obciążeniem 12 przeładowanych TIRów Asdf −−− jam Artur z miasta króla mórz (nick zmieniłem co by bardziej pasował do stylu pisania) 1) Swego czasu poznałem kolesia − ja 2 semestr (dzienne) on bodajże 3 rok ... przychodził do mnie na Analizę. na 3 semestrze też przychodził na Analizę (zespoloną). na 4 także (funkcyjna). Spotkałem go później, gdy byłem na 6 semestrze ... chłopak nadal wszystkie trzy Analizy miał 'w plecy' i nadal był na studiach. 2) Sztandarowa historia −−− metody numeryczne. Egzamin ustny (bo został 1 chłop). Zaliczenie − za 15 podejściem (wszystko przed październikiem, co by w protokole przypadkiem warunku wpisanego nie miał ) I tu mówimy o studentach 'królowej nauk'. A co się na BL'u i na IŚ'u oraz innych 'technicznych' kierunkach wyprawia to już w ogóle woła o pomstę do nieba. Politechniki obecnie to taka sama maszynka 'idiotów' jak uniwerki. Oczywiście ... zawsze jest jakaś grupka 'elity' ... problem w tym ... że za X lat ci 'idioci' i tak będą projektować/nadzorować mosty/budynki/samoloty które będą służyć nam ... obywatelom
8 maj 12:11
aniabb: a potem hala się zawala bo śnieg spadł ...emotka
8 maj 12:13
paulaf: Nikt nie powiedział ,że sb nie radzi,zapytal tylko o 3 zadania.. Ja z tym 1 też mialam problem,rozwiazalam dobrze,ale nie bylam pewna czy o to chodzi jednak i tak zaznaczyła dobrze i też gdybym miala możliwość zapytala bym kogoś...ludzie zdają mature z roznych powodow...mojego kolegi nie dopuscili i musi teraz płacić rodzicom za mieszkanie do tego powtarzać klase,gdzie zdal by tylko poprawke...zycze kazdemu,żeby zdal chociaż na te30% ,dla nas to jest proste dla innych to magia, takie osoby i tak inżynierami nie będą nie przesadzajcie...
8 maj 12:16
wredulus_pospolitus: I ciągnąć temat dalej ... niedawno właśnie byłem świadkiem jak jeden 'stażysta' wklepywał dane do programu i mu co chwilę program wywalał błędny ... ale stażysta niezrażony tym leciał dalej ... w końcu klika ostatni raz 'przelicz' no i znowu błędy wyskakują ... więc co robi stażysta? zapisuje plik i mówi 'zrobiłem'. Więc kolega mówi do niego: − przecież tu są błędy ... popraw to − nie wiem jak − odpowiada. − jak to nie wiesz − lekko podirytowany − przecież ci nawet napisał gdzie masz źle i co ... no kliknij tu ... (kliknął) ... widzisz, na czerwono masz zaznaczone − ale ja wprowadzałem jak jest napisane I tak jeszcze przez 5 minut toczyła się ta 'twórcza' rozmowa. Okazało się, że dane chłopak wprowadzał 'prawidłowo', znaczy się odpowiednie cyferki w odpowiednie miejsca ... tyle że dane miał podane (na projekcie) w [cm], a do programu się wprowadza w [m] ... a ten oczywiście wprowadził w [cm] (ściana działowa grubości 6,5 metra ) I to był student BL'u obecnego 5 roku (czyli ... yyy 2 magisterki ... tak to się liczy?!)
8 maj 12:21
asdf: @wredulus Ale po raz kolejny probuje Ci uswiadomić, ŻE TO TYLKO PAPIEREK! − wart jest − bez tego nie zrobisz kroku dalej, ale zeby znaleźć dobrą prace − trzeba coś więcej niz papierek (WIEDZA + DOŚWIADCZENIE). Nie chce się z Tobą sprzeczac bo nie doswiadczylem tego, ale na logike − przeciez jest taki "podaż" ludzi na pracę, ze jest w czym wybierac.
8 maj 12:22
Jakub: Zobacz paulaf, o której godzinie Tabal pytał o zadania.
8 maj 12:23
paulaf: Wypowiadalam się wiedząc o ktorej pytał xD
8 maj 12:35
byk: Wydaje mi się że jak CKE znajdzie to, że ktoś w czasie matury pytał na forum o pomoc w zadaniu, to może być dla tego kogoś niewesoło.
8 maj 13:25
Rafi: Szczerze ? To nie wy jesteście od oskarżania i prowadzenia dochodzenia. Czy naprawde myslicie ze jakis "głąb", że tak to ujmę pyta na forum o odpowiedzi i polemizuje z wami jednocześnie tak ? Nic nie znajdą. Pewnie dostał esa z pytaniem od kogos kto pisze mature a on umiescil to na forum, odpowiedz przekazal zainteresowanemu. Nawet jak go zlapia to co ? Nie pisal przeciez matury w tym roku Chyba ze beda zagladac dalej.. Telefon i te sprawy.. Zostawmy to osobom, które od tego są. Pozdro
8 maj 13:35
ogipierogi: poprawi se typek za rok, mature bo go znajdą jak ta laskę co rok temu na oneta wciepowała
8 maj 13:42
byk: Co z tego że nie pisał matury, ale jest współwinny, złamał prawo, pomógł komuś rozwiązać zadanie a przecież jest zakaz posiadania przy sobie urządzeń telekomunikacyjnych w czasie pisania matury.
8 maj 13:43
kamczatka: A to były takie zadania na maturze w tym roku co on podawał to pewne ?
8 maj 13:47
dżej: Te pytania faktycznie były na maturze. Podejście autora jest całkowicie pozbawione sensu, matematykę pisze każdy więc jego usprawiedliwienia są g**o warte, oszukuje sam siebie. Oby i tak nie zdał emotka Pozdrawiam, uczciwy maturzysta.
8 maj 13:47
Dominik: http://zapytaj.onet.pl/Category/006,003/2,24478850,rozwiaz_rownanie.html czuje sie strasznie oszukany, ze takie glaby sa w stanie sciagac, a koniec koncow otrzymuja taki papier jak ja. matura to bzdura...
8 maj 13:48
Opek: Skoro mieszkacie w Polsce to waszym zasranym obowiązkiem jest znać ten język i go nie kaleczyć a to że ktoś nie umie logarytmów obliczyć to tylko dlatego że w życiu mu się do niczego to nie przyda a na studia nie idą wszyscy z maturą.
8 maj 13:49
kamczatka: Arkusz miał być ok. godziny 13:30 a nadal nie ma:(
8 maj 13:51
Dominik: Opek, matura nie jest obowiazkowa. jak ktos nie umie matematyki to nie zasluguje na dyplom. wyksztalcenie srednie ma sie bez matury, wiec nie wiem o co placz.
8 maj 13:52
dżej: Owszem, język znać powinien każdy, ale podążając twoim tropem nie każdy musi być w stanie interpretować wierszy skoro mu się to do niczego nie przyda emotka
ost: Dajcie mu spokój, chłopakowi się udało nie pierwszemu i nie ostatniemu więc o co tak się kłócić. Poza tym pisał że chciał tylko zdać, gorzej jakby napisał na 80+, wtedy mogliby się czuć urażeni Ci którzy się uczyli. I wg to jego przyszłość, więc nie wiem o co ten spór..
Honest: Również życzę autorowi oblania egzaminu. Wstyd i siara. Albo umiesz i zdajesz, albo poprawka. Nie po to się uczyłem przez ostatnie tygodnie, żeby przez takich patałachów (a co, nazywajmy rzeczy po imieniu) ktoś to jeszcze potem unieważnił. emotka
8 maj 13:55
Dominik: argument, ze jezyk powinien znac kazdy jest glupi − na pewno autorstwa "chumanisty". matura z j. polskiego nie ma NIC wspolnego ze znajomoscia jezyka polskiego. bardziej literatury.
8 maj 13:57
Dominik: i dalej idac tym tropem, matura z majzy o wiele bardziej sie przyda niz z j. polskiego.
8 maj 13:57
kamczatka: już jest arkusz na cke
8 maj 14:00
XYZ: A później takie głąby pytają się co oznacza wykrzyknij przy liczbie...
8 maj 14:03
aaa: "wykrzyknik", heh
8 maj 14:30
ziomek: Tabal mistrz !
8 maj 15:32
jan: Napisz ktoś wszystkie odp. kurwa ileż można czekać! emotka
8 maj 15:39
ogipierogi: czekam na wiadomości o tych mistrzach co ściągali..... BTW czy ktoś się nie orientuje czy jest wersja TOR'a na urządzenia mobilne? wujek google na wakacjach, a może ciekawa dyskusja się zrodzić....
8 maj 16:00
Tabal: Rozpetalem trzecia wojne swiatowa administrator mnie blokuje ale i Ciebie przejde
8 maj 16:02
8 maj 16:04
ogipierogi: Tabal chciał chyba napisać, jestem durnym polakiem a nie dumnym hehehe bez spiny.
8 maj 16:05
Tabal: Swiat nalezy do odważnych nie do wydyganych haha odrazu durny
8 maj 16:07
ogipierogi: żartuje przecież bez spiny ziom, ciekawe czy pokażą nasze kochane forum w TVN'ie bedziemy sławni dzięki Tobie w sumie
8 maj 16:08
Tabal: Nie wiem czy bedzie im sie chcialo widzialem caly zestaw zadan w internecie juz po20 minutach.. wiec mysle ze luz ..
8 maj 16:10
wojtek: Tabal to pochwalisz się w końcu tym swoim "kalkulatorem"?
8 maj 16:11
aaaaaaaa: jak to zrobiles?
8 maj 16:12
nick: Podpisałem się, Jan? Podświadomość Chyba zdałem. Dzięki Ogipierogi !
8 maj 16:12
Tabal: Zwyklu tablet tylko z przyciskami jak na kalkulatorze. No i podstawa jest Twoja mowa ciala jesli udajesz ze cos piszesz liczysz zamyslony itp to dasz rade a jak rozgladasz sie jak pizda to polecisz emotka
8 maj 16:15
ogipierogi: podstawą jest banda debili i kretynów w komisji... albo tacy pajace którzy przymykają oko tylko debil a nie nauczyciel na maturze by nie zauważył... co najwyżej można przymknąć oko, albo być "dobrym" dla nieuków. Tabal wyślij link o forum w którym pojawił się cąły arkusz to uwierzę, że w Polsce nikt nie może być uczciwy. BTW fajny trepy muszą być z tych którzy kombinują jak ściągac zamiast posiedziec miesiąć przed maturą nauczyć się pewniaków i mieć uczciwe 30 %. BTW Tabal, rok temu się chciało to może i w tym też emotka
8 maj 16:28
.: hahah XD dobry gościu co to za model tableta?XD nieźle bedzie jak anuluja XD nie może ktoś tego posta usunąć?XD
8 maj 16:32
aaaaaaaa: co to za model? przeciez tablet jest z 5 razy wiekszy od kalkulatora !
8 maj 16:37
aaaaaaaa: mi sie wydaje ze on wzial tel i zrobil zdjecie i komus wyslal a ten ktos wyslal mu odp
8 maj 16:37
ogipierogi: nie, spokojnie nic nie anulują, ewentualnie jak dojdą gdzie to było sprawdzą czy nie było w tym iejscu więcej nieprawidłowości, spokojnie
8 maj 16:38
akante: Nie wiem czy przez was przemawia zazdrość czy jak ,to wy macie w głowie wiedze i jakoś sobie daliście radę on też dał radę ale wiedzy nie ma nie macie raczej prawa mu ubliżać.
8 maj 16:38
lol: hahhahhahahha dobre
8 maj 16:43
ogipierogi: MAMY − to on i inne takie pajace zazdroszczą nam, wiedzy i rozumu dlatego muszą na maturze ściągać − matura nie jest dla każdego. To jest swego rodzaju test − a skoro twierdzicie ze nie jest potrzebna to nie piszcie − obowiązkowa nie jest. JAKOŚ DALIŚCIE RADE... akante, matura podstawowa z matematyki jest tak prosta że 30 % nie osiągnie kompletny kretyn − taka prawda. Podstawić do wzoru nie umiesz? Delty nie policzysz?
8 maj 16:44
ogipierogi: tak wgl to : http://kontakt24.tvn24.pl/temat,przecieki-z-matury-cke-zglasza-sprawe-na-policje,86432.html?categoryId=2 hehehehe Tabal mam nadzieję że nie wpadniesz, serio mam dobre intencje
8 maj 16:45
aaa: ale polemika się wywiązała, masakra
8 maj 16:48
Tabal: Przecieki byly sa i beda .. jak widac nie jestem sam
8 maj 16:49
Tabal: Zazdroszcze wam wiedzy naprawde
8 maj 16:50
xyz: hehe, to chyba ktoś będzie pisał popraweczkę skoro teraz nie pisał samodzelnie. Matura była nardzo łatwa, taka chwila dla debila a ja orłem też nie jestem
8 maj 16:50
ogipierogi: daj potem znać czy smutni panowie przyszli do domu Tabal
8 maj 16:52
Tabal: niech pukaja : D
8 maj 16:54
Ogeń i Woda: Jasne ze was oszukuje z tym tabletem , przeciez kalkulatory sa sprawdzane i zatwierdzane w sekretariacie .
8 maj 16:58
Tabal: po prostu jestem osłem i musiałem ściągać ziomy mam nadzieje że nie ma tu konfidentów zazdrosnych.... polibudo witaj! będę inzynierę!
8 maj 16:59
Tabal: widze ze jest nas 2 Tabalow zazdrosnicy
8 maj 17:01
ogipierogi: ja bym ich nazwał realistami hehe wgl to powodzenia na politechnice z takim podejściem, rozczarujesz się po pierwszym semestrze
8 maj 17:03
Ogeń i Woda: ogipierogi przeciez taki Tabal na pewno sobie w zyciu lepiej poradzi niz ty .
8 maj 17:04
aaa: Żeby teraz jakoś się w życiu ułożyć trzeba ściemniać i oszukiwać.. albo mieć znajomości
8 maj 17:07
Ogeń i Woda: "Nie rozumiem o co się spinać mogliście zrobić to samo ... A powinniście się cieszyć że jednemu udało się coś zrobić z tym kretyństwem zwanym ''maturą,, wiec zastanowcie sie co piszecie a pozniej hejtujcie ... Pozdrawiam maturzystów ! "
8 maj 17:07
ogipierogi: nie powiedziałem że nie o ile mnie pamięć nie myli, jest milion opcji, bodajze z dwa dni temu w TV mówili że lepszy filozof dobry w swojej profesji niż byle jaki informatyk. w tym roku pamiętam też że mówiono że mamy w pl 300 k bezrobotnych absolwentów, także nie myślcie że my studenci myślimy o złotych górach po studiach za papierek... nie nie jesteście tak sprytni. jest milion lepszych opcji niz studia. flota to nie wszystko choć teraz kierunki zamawiane ze stypedniami po 1k na miesiąc są przyciągające. zawsze można później jechac za granice na zmywak po studiach z ileś tam zaoszczedzonymi hajsami . wy już się tam "maturzyści" nie martwcie o uczciwych ludzi, jak ktoś ma głowę na karku to i z inżynierką znajdzie dobrą pracę, a bo ma znajomego, rodzine w anglii czy gdzies tam.
8 maj 17:10
Tabal: Politechnikoooooo witaj : DDD chyba sobie zartujesz po co ja tam : D AWF ; D
8 maj 17:10
ogipierogi: aaa − albo być programistą geniuszem, wygrywać konkursy ogólnopolskie budownictwa etc..... po prostu łatwiej oszukac i liczyc ze bedzie git przez całe zycie. nie nie kazdy mógł sciagac, jak ja pisałem mature to miałem normalną komisję która pilnowałą jak skur.... jeżeli ktoś chodzi do szkoły gdzie nauczycielę są jeb**ęci i im pomagają lub pozwalają sciągać to po prostu żałosne. powinienem się cieszyć że ktoś kto sam nie potrafi zdać jednego z najprostszych egzaminów, na siłe chce mieć ten papierek ? chyba nie... prosty przykłąd co z tego że gościowi nauczyciel podyktuje mature z bio i chemii , dostanie sie na medycyne a i tak wyleci jak samnie zrezygnuje.. skrajny, głupi przykład ale jednak przykład. najłatwiej narzekać że ciężko a maturke za darmo dostać każdy cche.
8 maj 17:14
Nienor: ogipierogi nie wyleci z tej medycyny, na studiach też ściągają.
8 maj 17:18
HiggerNater: @ Nienor, chce to zobaczyć jak zaliczy pierwsze kolokwium emotka
8 maj 17:19
Tabal: Ale wy macie wczute kolesie
8 maj 17:20
ogipierogi: Nienor, sorry ale pier*****, mam ziomków na medycyni − nihuhuhu zeby sciagnąć. Jak przyszły lekarz moze sciagac? i potem leczyc luzi? nienor, wyjdź. Ba. Więcej. Student ratowictwa medycznego, pytam, da się ściągnąć? odpowiedź − nie ma ch***.
8 maj 17:21
ogipierogi: Tabal − dzięki, znowu mam wolne od zajęć to mi brak stresu więc tu się spinam heheh
8 maj 17:22
Nienor: Och to oczywiście nie dotyczy zwykłych obywateli, tylko tych co mają dużo pieniędzy, albo należą do rodzin lekarskich.
8 maj 17:23
Licealista_Theosh: Ja należę do rodziny lekarskiej i nie ściągam... Raz próbowałem z niemieckiego, ale wrwdna baba mnie złapała i to była moja pierwsza i ostatnia ściąga. Paradoksalnie ściągi motywują i dają poczucie widzy. Gorzej jak trzeba ich użyć a się nie potrafi, wtedy dają +40% do dodatkowego strasu
8 maj 17:27
Tabal: Co ja poradze ze umiem sciagac i jestem w tym mistrzem. rozwalaja mnie teksty typu to nie mozliwe zeby byl na maturze i pisal na forum .. ludzie wszystko jest mozliwe tylko musisz bardzo bardzo czegosc chciec hahahaha
8 maj 17:27
Nienor: LicealistaTheosh to zdecydowanie nie dotyczy wszystkich dzieci lekarzy. Ale z drugiej strony jak się patrzy na taką rodzinę:starszy syn był zdolny więc dostał się na SGH, a młodszy był, mówiąc delikatnie noga ze wszystkiego i jest na medycynie, to coś cię trafia.
8 maj 17:29
PrawieJakTroll: Na ch. się spinacie! Wy zakuwacie po nocach, marnujecie swoje życia na głupie wkuwanie, a taki Tabal imprezuje i używa na całego. Bo w życiu trzeba umieć kombinować, dać sobie rade. Jestem pewien, że jemu będzie się lepiej powodzić niż wielu z was. Pozdro
8 maj 17:30
Seba_xD: To co chłopie siedziałeś pod ławką z telefonem ? Bardzo ryzykowne, szczególnie, że w sali jest 3 nauczycieli, ale zdradź sekret jak to zrobiłeś
8 maj 17:30
Nienor: To nie o to chodzi. Tylko, że taki ktoś, kto "radzi sobie" nieraz wykonuje pracę, do której nie ma odpowiedniej wiedzy i zawalają się dachy, bo spadł śnieg, mosty bo dziesięć tirów przejechało i buduje się metro pod rzeką.
8 maj 17:32
Ogeń i Woda: Nienor pierdolisz twoja zazdrosc nie zna granic , zrozum ze ktos taki nie zostanie i tak inzynierem bo jemu to nie potrzebne emotka
8 maj 17:33
Tabal: Spokojnie nie imprezuje jestem normalnym typem tylko nie lubie matematyki a sciagac trzeba umiec .. awanntura o 3 zadania
8 maj 17:34
ogipierogi: Tabal, zastanawia mnie czy tak dobrze się maskujesz, czy to teraz jakaś podszywa, czy jesteś wyrachowany, lub czy jestes tak glupi by teraz tu z nami pisać. BTW wiesz co to jest TOR? krótko, tak lub nie
8 maj 17:35
Seba_xD: PrawieJakTroll Nie trzeba zakuwać się po nocach by zdać tak prostą maturę z matematyki, bo to już jest po prostu wstyd. Ciekawe jakby była matura taka sama, kiedy była nieobowiązkowa − same zadania otwarte po 3−6 pkt. To byśmy mieli problem.
8 maj 17:36
typowy seba: ogipierogi idiota wierzy w tora pedofil
Tabal: Nie
PrawieJakTroll: @Nienor trafiłes dobrze, bo sam studiuję budownictwo. W liceum byłem nogą, ledwo zdawałem, bo mi się po prostu nie chciało. Na studiach jest zupełnie inna bajka. Nawet matematyka z licealną ma niewiele wspólnego. Żeby zostać inżynierem już żadne ściągi nie pomogą (oczywiście mówię o tych najważniejszych − obliczeniowych przedmiotach)
8 maj 17:37
Tabal: to jest forum a Ty jestes jakis zazdrosny: d
8 maj 17:37
melisa: Matura uczy mataczyć i kombinować oraz wprowadza w umysł nienawiść na polu naukowym pod ukrytym zjawiskiem jakim jest egoizm w myśl ,,Ja jestem lepsza,lepszy,,Stres jaki wywołuje emocje pochodzi z właśnie matury i zadawanych pytań przy tablicy w obec innych uczniów.Czysta dyskryminacja lub nauka dyskryminacji.Lektury na maturze są tego dowodem.Korupcja w gronie edukacji nigdy nie ujrzy światła dziennego bo to złoty interes ,dobre ,,wyjształcenie,, na dobre stanowisko.
8 maj 17:39
Tabal: Co wy wiecie o zyciu nic nie wiecie : D NIE TRZEBA BYS GENIUSZEM ZEBY WIEDZIEC ZE! : D
8 maj 17:39
PrawieJakTroll: @SebaxD Wiem, że do matury z matmy nie trzeba zakuwać bo sam uczyłem się do niej dzień przed i zdałem na 80% 2 lata temu (była trudniejsza od tej). Wystarczyła logika. Co nie zmienia faktu, że ludzie spinający się w tym temacie są ZAPEWNE książkowymi molami, którym w życiu jedyne co się udaje to dobrze wykuć.
8 maj 17:40
Tabal: BRAWO PrawieJakTroll
8 maj 17:41
typowy seba: Szacun dla Tabala
Nienor: [Ogień i Woda]] nie bardzo mam czego zazdrościć. Nie ważne kim zostanie, ważne, że jest oszustem, któy nie będzie miał kompetencji, by wykonywać swoją pracę. Skoro na maturze się udało, czemu ma się nie udać dalej Jest taka historia. Rzecz dzieje sie gdzieś koło 2004 roku, zaraz po dwóch trzęsieniach ziemii. Jednym 4 w skali Richtera, a drugim 5. Pytania dziennikarzy, dlaczego jaest aż taka różnica w zniszczeniach, mimo, że różnica w skali jest tylko jeden, niezwykle zabawne. Nie chodzi nawet o to, że mają to wiedzieć, chodzi to, że co za problem to sprawdzić
ogipierogi: Tabal, a piszesz teraz ze swojego domowego kompa?
Tabal: Nie z Tableta swojego a czemu pytasz : D
8 maj 17:42
typowy seba: Nienor ty nieudaczniku zyciowy
8 maj 17:42
Licealista_Theosh: Szpiegowski ogipierogi emotka
8 maj 17:43
8 maj 17:43
Tabal: Jak by to wyszlo przed egzaminem to byly by problemy a nie podczas wiec zakonczcie ta dyskusje MUSZE JUTRO PORADZIC SOBIE Z ANGOLEM : (( ktos cos?
8 maj 17:45
ogipierogi: typowy seba wrzucałem to troche wyżej hehee Tabal, a łączysz się przez wifi na chacie? Licealista − ja szpieg, ? ja tam prosty człowiek jestem
8 maj 17:46
Ampliutoator: Tabal musze cie rozczarowac policja juz cie szuka mowili w info dzienniku
8 maj 17:46
ogipierogi: Jak jest ten Tabal na tyle głupi że myśli ze nie wpadnie to jego sprawa. Man nadzieję ze to nie ejst żadna prowokacja.
8 maj 17:49
Mateusz: Tabal mylisz sie i to bardzo mozesz miec spore kłopoty
8 maj 17:51
Licealista_Theosh: @Tabal właśnie dorwałem ten arkusz i powiem jedno masakra. Jestem w pierwszej liceumi 30% z palcem nie powiem gdzie bym uzyskał. http://i.wp.pl/a/i/szkola2/pdf/matura_2013_matematyka_PP_arkusz.pdf
8 maj 17:51
Licealista_Theosh: @Mateusz mogę jedno pytanko z chemii?
8 maj 17:52
Mateusz: No słucham emotka
8 maj 17:52
Licealista_Theosh: Dobra założę nowy temat.
8 maj 17:54
Mateusz: Jeszcze jak tabal nie masz pojęcia o sieciach bo mozna zrobic tak aby cie nie namierzyli w co wątpie ze wiesz jak to zrobic to juz cie mają emotka tylko kwestia czasu
8 maj 17:54
Seba_xD: No mówię banał. Ciekawe co dadzą za rok, bo matura z matmy się robi coraz łatwiejsza emotka
8 maj 17:55
Seba_xD: Chyba się wystraszył bo przestał pisać i hmm myśli jak tu usunąć temat xD
8 maj 17:59
Mateusz: Nie ma uprawnień a nawet gdyby to i tak nic nie da
8 maj 18:00
Tabal: Sa juz w domu emotka wychodzę od. Was i juz nie wroce pozdrawiam ***
8 maj 18:02
ogipierogi: na maturze powinni zagłuszać GSM j/w możliwe że może trochę zmiękł, eheh ciekawe czy przez domową wifke się z tabletu łączył
8 maj 18:02
Licealista_Theosh: Mateusz linkuj 202855
8 maj 18:08
Alois~: Dominik [sz[" i dalej idac tym tropem, matura z majzy o wiele bardziej sie przyda niz z j. polskiego."]] zgadzam się w 100%.. polski wystarczyłaby ocena końcowa z 3 lat lo.. Ampliutoator dobre !
8 maj 18:24
xxx: gdzie mozna to zgloscic
8 maj 18:49
ogipierogi: spokojnie konfidenci już dawno sprzedali hehe
8 maj 18:51
PrawieJakTroll: Konfidentom 3 murzyńskie z drugiej strony życzę
8 maj 18:53
AGA: gdzie to zglosiliscie? haaha
8 maj 18:58
ogipierogi: CKE zgłosiło do prokuratury i na policje − google google google, AGA.
8 maj 19:01
AGA: TABALA gdzies zglosiliscie?
8 maj 19:04
ogipierogi: Tabal, fajny nick se znalazłeś − AGA, hehe ty na prawdę mistrz jesteś
8 maj 19:10
8 maj 19:14
8 maj 19:16
asdf: mam nadzieję, ze Ci co ściągali będą mieli przesrane − matura nie jest obowiązkowa, a jak pisać to z zasadami..
8 maj 19:18
ogipierogi: sporo tego bylo, na darkwarez, zadanie pl, onet etc....
AGA: to nie jest o nim tylko o jakims innym gosciu
akante: nie sadź innych nie bedziesz sądzony tak samo ten kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem ludzi jego sprawa jego problem moze nie kto to wie ja mam nadzieje ze im sie upiecze
8 maj 19:20
Technik: ale to samo czeka jego sprawiedliwość dosięgnie wszystkich
8 maj 19:22
akante: hehehehehehhe no nie wiem sprawiedliwość w dzisiejszych czasach też staram sie w nią wierzyć
8 maj 19:23
judasz: @akante w kwestii matury jestem bez winy, rzucam kamieniem w Tabala
8 maj 20:02
akante: headshot? to ja rzucem w ciebie kamieniem za te kwestie w ktorych jestes winny ok?LOL hipokryzja
8 maj 20:08
judasz: pod warunkiem, że Ty w przeciwieństwie do mnie w tych kwestiach jesteś czysty.
8 maj 20:12
judasz: i to co napisałem nie jest hipokryzją, hipokryzją byloby, gdybym sam ściągał dziś
8 maj 20:13
akante: ale czemu uwlaszczasz sobie prawo do patrzenia przez jakies ciasne okularki akurat w tej kwestii jestes bez winy to mozesz rzucac tak? Czemu wogole chcialbys rzucac?Pisząc bez winy mialem na mysli bez winy wszelakiej zloty czlowiek tylkot taki moze oceniac a takto ocenianie innych po co ci to jego zachowanie nie wplywa bezposrednio na ciebie ani na twoja przyszlosc a wiec po co podnosic ciezki kamien i rzucac Chyba ze lubisz rzucac kamieniami
8 maj 20:16
Maturzysta: Ja pisałem maturę, ściągało naprawdę osób od groma, ja tego nie robiłem bo matmę umiem. Jeśli sądzicie, że to, że gość nie ogarnia matmy i chce zdać jest jakąś ujmą na honorze, to macie już naprawdę niezłe jazdy z tą sprawiedliwością. Zamiast poczuwać się do roli oskarżycieli, hejterów, czy jakiegokolwiek innego rodzaju współczesnego człowieka, byście postarali się typka zrozumieć. Takie są teraz czasy, że ludzie ściągają w szkole. Sam się boję czy zdam z polaka, a z matmy napisałem dosłownie wszystko, patrzyłem na odp. i nie znalazłem u siebie błędu. Idę na studia związane jedynie z matmą. Czy jeślibym ściągał na polaku (no niestety się nie udało) to też byście mi takie jazdy robili? Cholera, jak coś się komuś udaje, to zawsze zjadą... bo ci się męczyli. Zamiast wspierać innych to byście się po trupach wspinali na szczyt, pajace.
8 maj 20:20
Nienor: Ale Maturzysto tu naprawdę jest bardzo dużo ciepłych, życzliwych i pomagających. Oni pomagają ci zrozumieć. Wypowiadali się tacy, którzy dzięki nim właśnie i własnej pracy byli w stanie dobrze napisać maturę, sprawdzian, etc. mimo, że początki były... trudne. I takie osoby dostają wsparcie, ukłony i szacunek wszelaki. Bo im się udało. Nie dziw się jednak, że tak wielu jest oburzonych oszustwem i łamaniem prawa, i że bluzgają zamiast pogłaskać po główce. I jak najbardziej uznałabym, że jesteś oszustem jeślibyś ściągał na maturze z polskiego. Matura z niego jest równie łatwa jak ta z matmy. Po przeczytaniu, przerobieniu, próbie napisania własnego klucza do tekstu, a później sprawdzeniu go z właściwym paręnaście razy robi się naprawdę prosta.
8 maj 20:30
akante: miano oszusta przyznane na podstawie sciagania na maturze to tylko puste slowa PRZECIEZ TO TYLKO GLUPI EGZAMIN MATURALNY NIC WIECEJ BOZE NIE TO JEST W ZYCIU WAZNE..
8 maj 20:32
lol: ludzie opanujcie się szacunek Maturzysta:,Zamiast wspierać innych to byście się po trupach wspinali na szczyt, pajace. ja też nie popieram sciągania, ale co mają zrobić uczniowie którzy matmy nie rozumieją lub nie dają rady , w ogóle nie popieram matur , nasz kraj chce zniszczyć młodych ludzi , którym zamykają lepszy start na przyszłość , taki jeden z drugich z ministrów edukacji chcą ograniczać naszą wolność , Państwo tak zwana demokracja w cudzysłowie jak coś to egzaminach na uczelniach na wybranych kierunkach z danego przedmiotu
8 maj 20:34
Maturzysta: No tak, tylko problem w tym, że jest prosta dla ciebie. A ludzie, którzy nie ogarniają podstawowych przedmiotów na tyle, żeby sobie z tym poradzić (znam wiele takich, co kuli na tą maturę więcej niż ja, a im matma o wiele gorzej poszła i możliwe że nie zdadzą) nie dostaną potem matury. A bez matury to moim zdaniem ludziki po liceach są w czarnej d. Tylko za granicę i liczyć na łut szczęścia. Po prostu chciałbym, żeby ci ludzie, którzy sobie nie radzili w szkole dostali też szanse na przyszłość, nie mówię że otwarte drzwi na najlepsze studia, ale szansę. Bo spora część z nich nie pochodzi z bogatych domów.
8 maj 20:35
Święty: Jak sobie nie dają rady z taką maturą to nie nadają się na studia − taka prawda.
8 maj 20:39
anonim: Maturzysto, ale tu chodzi o to że to jest niesprawiedliwe w stosunku do nas. Nie po to robiłem sobie wiele wyrzeczeń, by się uczyć, a jakiś za przeproszeniem dureń który poprosił o pomoc, w takim egzaminie, na takim poziomie, podobno dojrzałości, później zabiera mi miejsce pracy.. Wszędzie niesprawiedliwość.
8 maj 20:40
Maturzysta: Dokładnie lol , ludzie zachowują się tak jakby ta matura była wyznacznikiem ich wartości. A jak ktoś nie jest w stanie napisać podstawy z matury to niech gnije w piachu, margines społeczny. Nie widzę w tym za dużo empatii
Kejt: właśnie..prawda jest taka, że jeśli ktoś się naprawdę zepnie i zacznie uczyć do matury z matmy to da radę zdać nawet jeśli był co roku zagrożony (osobiście uczyłam taką osobę)..
akante: AHAHAHA KOCHAM CIE SWIĘTY kim ty jestes zeby mowic kto sie nadaje a kto nie?
akante: anonim boze i co uwazasz ten czas za stracony? ja tez sie uczylem sam bylem glabem z maty 2 miechy temu a postaram sie zaliczyc rozszerzenie w piatek nie uwazam zeby ani minuta nauki matematyki byla stracona wez sie ogarnij dla kogo sie uczysz uczysz sie bo tak ci mowia ze trzeba ? o co wgle chodzi
8 maj 20:42
Technik: Ściąganie jest ok To jest jedno wielkie świństwo jakie robisz innym maturzystą Są reguły fair play jak ściągać to wszyscy ciekawe co by wtedy było...
8 maj 20:42
Kejt: @Technik..wtedy paradoksalnie nikt by nie ściągał, bo by serwery zapchali..jak u nas wczoraj
8 maj 20:43
Święty: Nie chodzi o empatię tylko o realia. A poza tym lepszy na rynku dobry spawacz niż socjolog po uniwerku. To problem ludzi, że pchają się do liceów, wegetują tam w najlepsze i co roku piszą takie żale jak Ty.
akante: HAHAHAHAHAHAHAH FAIR PLAY SCIAGANIE BOZE CZEMU NIE JESTES FAIR PLAY BO JESTEM GLUPSZY OD INNYCH ??!?!?!?!?
lol: Państwo dyktatury
8 maj 20:44
akante: KIM my jestesmy mlodzi kochani rodacy zeby mowic o sytuacji na rynku znamy ja z opowiesci jedynie
8 maj 20:44
Święty: Może TY ją znasz z opowieści.
8 maj 20:46
Kejt: To po prostu czyste lenistwo.. liczenie na szczęście i przechodzenie po najmniejszej linii oporu. Niestety jeśli takim osobom się nie uda, to oczywiście one czują się najmniej winne..i obarczają winą za niezdanie wszystkich oprócz siebie..
8 maj 20:47
akante: mhmm ty na wlasnej skorze doswiadczyles tego ze ktos zabral ci miejsce pracy jakis idiota co na maturze sciagal panowie drodzy kazdy dostanie tak czy siak to na co zasluzyl to wszystko
Nienor: Czasami sytuacja na rynku pracy daje nam dotkliwie po tyłku. Wielu tutaj to ludzie, którzy znają rynek pracy z własnego doświadczenia.
Nienor: [P[akante] tu chodzi o uczciwość, jak ktoś ściągał na maturze, to czemu miałby mieć problem ze ściąganiem na studiach, z robieniem świń kolegom
8 maj 20:49
Kejt: Mam wrażenie, że żyjemy w smutnych czasach, gdzie wychwalane jest oszustwo i cwaniactwo, a ciężka praca wykpiwana..a tak być nie powinno..
woj: chciec to moc... 2 lata temu ledwo skonczylem zawodowke jadac ledwo na dopach, nie umialem nawet dzialan podstoawowych na ulamach.. dzis po skonczeniu eksternistycznie liceum pisalem mature z matmy i poszlo mi calkiem niezle emotka a wszystko zawdzieczam tej stronie dzieki ludzie za pomoc
Technik: Właśnie widziałem była maskara emotka a ściągają debile i nieudacznicy bo tak ich nazywam mając przed sobą kartę ze wzorami wystarczyło poszukać emotka i trochę włożyć pracy w domu i nie pierdziel że kuli sie tyle kuli się schematów a w matematyce niczego nie wykujemy się na blachę emotka Pozdrawiam i życzę powodzenie w dalszych egzaminach ! emotka
Maturzysta: Jeśli będzie dobry w tej pracy to niech na niej siedzi, nawet jeśli jest durniem. Skąd wiesz, że on sobie nie robił wyrzeczeń? Powtórzę: wielu z nich się uczyło tego przedmiotu ale rady sobie i tak z nim nie dawało, widziałem to na własnej skórze. Niesprawiedliwe dla mnie, jak ktoś się urodzi bogaty po rodzicach, wydadzą kupę forsy na jego edukację, a drugi gość będzie zasuwał w pracy i drugie tyle w nauce w rodzinie alkoholików i nie będzie ogarniał matmy, to powiedz mi, który zasługuje bardziej na godne życie? Na tym świecie jest mnóstwo niesprawiedliwości, jednym przychodzi coś łatwiej, innym trudniej. I tak zawsze będzie, nie tylko w maturze, ale w pracy, w zdrowiu, w szczęściu, w każdej dziedzinie naszego życia. Nauczmy się z tym żyć a nie tylko obrażać tych, którym poszło łatwiej(bo z nimi też trzeba nauczyć się żyć wspólnie). Jeśli będziemy się kierować tą wieczną nienawiścią do siebie, to mnie to będzie 100 razy bardziej martwić niż to, że jakiś "dureń" zajmie mi miejsce pracy. Kwestia priorytetów, po prostu boli mnie to, że każdy chce jak najlepiej dla siebie, a jeśli ktoś będzie miał lepiej od niego, to żeby mu Bóg zabrał.
8 maj 20:51
akante: Dzieki technik kejt widzisz to nie jest tak ze pochwalam ale nie czuje sie osoba upowazniona do rzucania kamieniami kumasz? Ja tez chcialbym podziekowac pomocnym duszom z tego forum
8 maj 20:51
anonim: akante, nie nie żałuje, ale to jest nie fair. Moje zdanie.
8 maj 20:54
akante: ne fair w stosunku do kogo?
8 maj 20:55
errer: przeciez to fejk
8 maj 20:56
lol: szkoda gadać , ale ludzie. ja skończyłem szkołę zawodowe i rok temu liceum zaocznie uważam że każdy zasługuje na szanse , powiem wam że opadła szczena kolegom że ja skończyłem liceum i podchodziłem do matury , wiem i rozumiem ludzi którzy mają problem z matmą , sam z nią ma ale myślę że zdam matmę i pokaże na co mnie stać trzeba sobie pomagać , bo kto nam pomoże jak nie my sami
GNLS: Widze że mamy tu pokaźną bande patałachów którzy tylko przyklaskują na myśl o tym jakiś idiota( bo trzeba takie osoby nazywać po imieniu) który po trzech albo czterech latach nauki nie jest w stanie zrobić KILKU podstawowych zadań. Gratuluje wychowania...
Kejt: nie sztuka się uczyć..a nauczyć emotka a tak poza tym..nie masz pojęcia ilu z nas poświęciło wiele dni, miesięcy czasem lat ze swojego życia, by pomóc tym, którzy chcą się nauczyć.. więc nie mów mi, że każdy chce jak najlepiej dla siebie, bo my tu naprawdę staramy się pomóc. Nie zawsze niestety ten ktoś chce się tego nauczyć, liczy tylko na to, że ktoś za niego odwali pracę domową, bo jemu się robić nie chce.. a najbardziej denerwuje mnie podejście osób pt. "naucz mnie"..i tacy ludzie nie powinni być dalej przepuszczani.
8 maj 20:57
anonim: jesteś tak głupi czy nie rozumiesz? W stosunku do zdających, czyli m. in. mnie.
Maturzysta: Jest to niesprawiedliwość, nie ma co się z tym kłócić. Ale naprawdę, nie jest to dla mnie powodem, żeby rzucać kamieniami. Wiem, że to może boleć, że ty się napracowałeś, a ktoś coś dostał za free. Ale tak wygląda nasza codzienność, może kiedyś my dostaniemy coś za friko. Póki się to nie zdarza, to warto pracować. Ale wykłócać się z każdym z nich i wyzywać, to chyba nie tędy droga.
errer: FAKE
8 maj 20:58
errer: FAKE
8 maj 20:58
lol: a jak zawsze można poprawiać matmę
8 maj 20:59
anonim: Maturzysto mój kochany. Ale jakieś minimum od siebie trzeba dać prawda? Rozumiem gdyby nie rozumiał zadania z układem równań z 3 niewiadomymi, ale nie takie coś. Przecież to żenada, nie dość że wzory, w których jest mnóstwo informacji, tylko poczytać ZE ZROZUMIENIEM i już jest 30%. A te zadania otwarte, też były śmieszne, więc minimum od siebie i robisz je bez problemu.
8 maj 20:59
Maturzysta: A to, czy podchodzi techniką "naucz mnie" to już inna sprawa, są tacy i tacy wśród ściągających. Sądzę, że prędzej czy później, jeśli będą mieć takie podejście, to konsekwencje tego poniosą, i kto wie, może już nie będą potrzebowali drugiego ostrzeżenia.
8 maj 21:01
akante: GNLS ciebie tez kocham kocham ludzi co tak szybko i krotko zwiezle wyrazaja swoja opinie na dany temat i sa pewni swego w 100% ale oczywiscie perspektywa jest tylko jedna "twoja" ty masz racje ziomek pamietaj zawsze Kejt kurcze mysle ze ten kto ma doceniac ten doceni ciezka prace co wam za problem sprawi ten czlowiek w przyszlosci zdal sobie cieszcie sie razem z nim co wam zostalo?
8 maj 21:02
anonim: Ja np. przygotowywałem robiąc zadania z tego forum i matemaxa i co? Otóż mnóstwo ich było praktycznie identycznych, tylko powiedzmy z inną liczbą. Struktura matury jest zawsze podobna, wystarczy nauczyć się paru rzeczy, nikt nie wymaga całego materiału i śmigasz.
8 maj 21:03
GNLS: @Maturzysta, ty chyba nic nie rozumiesz Idąc twoim tokiem myślenia, za rok każdy powinien dostać arkusz maturalny z wypełnionymi odpowiedziami " bo przecież zasługuje na szanse", "bo on się tyle uczył", "bo mu się należy". Powiem ci coś, takie testy(których forma daleka jest od moich oczekiwań) mają na celu odróżnić ludzi którzy są beznadziejni od ludzi coś potrafiących( i jak widać robią to z różnym skutkiem). Jeśli chcesz być na przykład "dobrym spawaczem" to po co ci matura?
Maturzysta: No tak, dla nas to jest prościzna. Staram się postawić ze strony ludzi, którzy ślęczą przed matmą i nic z niej nie kumają, a takich jest sporo
anonim: Akante, ale ja tu nie mam żalu typowo do niego, tylko do durnego nastawienia polaków. Zero dojrzałości.
8 maj 21:04
akante: hehe zdanie matury powtarzam nie jest zyciowym osiagnieciem badzcie dobrymi ludzmi drodzy forumowicze to bedzie cos wielkiego
8 maj 21:04
GNLS: @akante oszust jest dobrym człowiekiem?
8 maj 21:05
anonim: GNLS, dobrze prawi, i zauważmy że MATURA nie jest obowiązkowa. Nie czujesz się? Nie idziesz do liceum. proste
Kejt: Nie będę tolerować czegoś, co jest niezgodne ze mną, moimi zasadami tylko dlatego, że ktoś mi powiedział "zaakceptuj to, bo tak już jest". Wiem, że to zapewne niczego nie zmieni..ale nie będę akceptować niesprawiedliwości tylko dlatego, że "tak to jest"...
akante: Musimy trzymac sie razem w tych trudnych czasach
Nienor: Pozwalania na łamanie prawa, to twoja definicja bycia dobrym człowiekiem A skoro ta matura nie jest tak istotna, to po co się nią stresować i ściągać, przecież to sercu szkodzi, a zdrowie najważniejsze.
8 maj 21:06
anonim: Akante, bronisz go, więc popatrz na to z innej strony. Prowadzisz firmę, zgłasza się do Ciebie taki który zdał majce na 80% bo UMIAŁ, oraz taki który zdał na 90% bo ściągał. Przyjmujesz drugiego z oczywistego powodu.. DEBILIZM.
akante: dylemat typu czy kat zabojca jest morderca przeciez on nie oszukal nikogo z was tylko system
Basia: dla Kejt
Nienor: System to my, bo system ma pracować dla nas. Dlatego ja nie niszcze ławki na przystanku, bo to też moja ławka.
8 maj 21:07
Kejt: a matmę każdy może zrozumieć.. z tą różnicą, że niektórzy muszą dłużej nad nią posiedzieć. Nam też to nie przyszło od tak..
8 maj 21:08
akante: hahaah czy ja mu pozwalam ? udalo mu sie gratuluje sprytuemotka nawoluje tylko was do cieszenia sie jego sczesciem
Maturzysta: Nie mówię o tym, ale skrajny radykalizm moim zdaniem do niczego nie prowadzi. A ściągania nie wyplenisz. Nie mówię, że jestem za tym, bo nigdy mi nie zależało aż tak, czy dostanę 5 zamiast 3 w szkole, a nie chciało mi się kombinować, nie uważałem tego za aż tak istotne żeby naginać zasady. To jest niesprawiedliwe, ale jest to na tyle powszechne, że trzeba wśród tego jakoś żyć. I naprawdę, dziwi mnie to, że z takim oburzeniem ludzie po maturach, po studiach, po tym wszystkim patrzą na niesprawiedliwość w ich życiu. Chcesz być sprawiedliwy − bądź, ale przede wszystkim zacznij od siebie, świata nie zmienisz wyzywając go i machając palcem jak ksiądz na kazaniu.
Technik: oszukał innym maturzystów nie rozumiesz tego jeszcze dajmy na to że napisał na 90% bo ściągał a druga osoba która uczciwie pisała napisała na 80 % obie osoby składają papiery na te samą uczelnie który ma większe szanse się dostania.. widać jeszcze nie jesteś dojrzałym człowiekiem skoro Cie to bawi i nie rozumiesz powagi sytuacji.
Mateusz: To sie niedługo pocieszy
8 maj 21:09
akante: proste ze tak ja nawet papierek od gumy wyrzucam do kosza nawet jesli musze przejsc kawal drogi czasami nawet pomoge starszej pani w jakiejs czynnosciemotka
8 maj 21:09
anonim: Ciesze się swoim szczęsciem, bo również zdałem, ale umiałem, nawet nie wiesz jak to cieszy.. Sprytu? Znowu użyje słowa, raczej debilizmu. to nie przejdzie bez echa, dzięki niemu min. 40 osób ma unieważnienie emotka. Powód do szczęscia?
8 maj 21:10
akante: Kogo oszukal czemu gdybamy o jakichs sytuacjach dziwnych pamietajcie kazdy dostanie to na co zasluzyl ja wierze w prawa karmy
Maturzysta: Nie mówię o zaakceptowaniu niesprawiedliwości, ale gadanie nic nie da. Ja nie akceptuję niesprawiedliwości, ja akceptuję ludzi, którym się zdarza do niej sięgnąć. Musiałbym znienawidzić 90% ludzkości, jeśli by mnie to tak ruszało.
akante: nie wiem nie jestem w stanie ci powiedziec kto dzieki niemu bedzie mial uniewaznienie jezeli ktokolwiek je dostanie ale widze ze ty jestes juz poinformowany dobrze
akante: maturzysta jak dobrze ze sa tacy ludzie
8 maj 21:11
anonim: Jestem poinformowany najlepiej, bo to jest poważna sytuacja. Po prostu szkoda mi tych ludzi, a ten temat od rana jest już "sławny".
8 maj 21:11
Kejt: Powtarzam.. nie będę tego akceptować tego, bo robi tak większość. I co z tego, że będąc sprawiedliwym znienawidzę 90% ludzkości? Będę miała za to te najwartościowsze dla mnie 10%..
8 maj 21:13
akante: zobaczymy co z tego bedzie ja nie zycze nikomu z rowiesnikow problemow Pamietajcie ze jestesmy tylko mroweczkami co moga zmieniac oczywiscie ale siebie i tą zmianą wplywac na otoczenie
8 maj 21:13
anonim: Ja również nikomu nie życze tego złego scenariusza, ale sam powiedz, to jest mądre? Narażanie wszystkich znajomych, tylko dla dwóch, trzech punktów? To jest zachowanie dorosłego? Odpowiedzialność?
8 maj 21:14
Maturzysta: Ja nie wspieram oszustwa, nie uważam się za lewaka i staram się omijać oszukiwanie wielkim łukiem, muszę przyznać, że nie jestem idealny i zdarzało mi się ściągać, bo pokusa jest wielka. Problem w tym, że ta pokusa to zaraza naszych czasów. Różnicą jest nienawidzić te kuszenie i je starać się odrzucić w sobie niż nienawidzić ludzi, którzy się do niej dopuszczają
8 maj 21:15
Kejt: Dziękuję za kwiatka Basiu emotka
8 maj 21:16
lol: ma znajomego co chodził do mnie do liceum , a też był po Zasadniczej szkole zawodowej a teraz jest na Politechnice szacun dla takiego człowieka ja mi się uda zdać też idę na studia , ale studia studiami , i tak jestem dobrej sytuacji ma zawód w uczony i dyplom , a taki z liceum jaką ma wizje przyszłości , nie obrażając ludzi , jak ktoś jest daje radę to powiń pomagać , a nie krytykować ludzi
8 maj 21:16
akante: nie to nie jest dojrzale zachowanie emotka
8 maj 21:17
Maturzysta: Nie, szczerze mówiąc, dla mnie to jest szczeniackie, niedojrzałe, i te 90% zachowuje się koszmarnie. Ale ja jestem pokojowym człowiekiem, staram się polubić wszystkich ludzi, te 10% to dla mnie za mało, tymbardziej że są dla mnie ważniejsze wartości w człowieku, niż to czy zdarza mu się oszukiwać.
8 maj 21:17
anonim: Maturzysto, ale nie mówimy tutaj o naszym codziennym zachowaniu, bo to dwie różne kwestie. To tak jak np. wchodząc do kościoła zacząłbyś przeklinać, po prostu takie zachowanie jest zakazane. Na codzien wiadomo, każdy jest innym typem człowieka, ale są sytuacje w których są normy do których trzeba się stosować.
8 maj 21:20
Kejt: Te zakazy również są śmieszne..według mnie powinna o tym decydować moralność człowieka, a nie jakieś zasady..
8 maj 21:21
Maturzysta: Po za tym, nienawidząc te 90% nie sprawisz, że coś będzie lepsze. Można nie tolerować niesprawiedliwości bez atakowania tych ludzi. Ludzie, którzy oszukują też mają wartość, być może nawet większą od nas. Nikt nie wie, co z nas wyrośnie, ale jak będziemy się zamykać na radykalizm, to ja nie wiem czy dojdziemy do jakiegokolwiek porozumienia.
akante: nic nie trzeba nic nie musisz anonim!
anonim: Kejt, ale dla normalnych ludzi owszem moralność decyduje, ale trafi Ci się cwaniak który powie "MI wolno bo nigdzie nie pisze że nie wolno" dlatego wprowadzono normy prawne.
8 maj 21:22
akante: Jutro angielski ludziska jak tam past continusy i inne ? co wy za tym zeby na maturce gdzie jest listening kazdy mial swojego ipodzika fajnie pieknie i sobie sam robil kiedy chce sluchal?
GNLS: @Maturzysta W takim razie gratuluje głupoty albo naiwności, albo obu naraz. Łap przykład. Czy odpowiedzialny rodzic zostawiłby swoje dziecko pod opieką człowieka o którym wie że odsiadywał wyrok za pedofilie? Czy może tak jak ty, szukały on "ważniejszych wartości" w tym człowieku? I jeszcze jedno− jakie są te twoje WAŻNIEJSZE WARTOŚCI, ważniejsze niż uczciwość?
lol: ma pytanie ma ktoś może odpowiedzi z matmy matury 2013? proszę was zamieście na forum żeby każdy mógł sobie sprawdzić , ile ma punktów ? te rozmowy nie mają sensu , każdemu się należy szacunek , nie zależnie czy ktoś sobie radzi czy nie wszystko media nakręcają ,nie dajmy się manipulować
8 maj 21:24
dsadas: nienor nie madruj sie tylko w rapka idz se expic, uzalezzniona osoba od smiesznej gry bedzie wytykac co jest dobre a co zle ?..
8 maj 21:25
akante: ahahha fajne porownania GNLS! ZNOWU NA PROPSIE wydaje mis ie ze nie czytasz tego co on pisze albo czy ty uwazasz go za debila
Kejt: Ja nikogo nie atakuję, po prostu odrzucam ludzi, którzy są nieuczciwi. I nie mówię tu o jakimś głupim ściąganiu na sprawdzianie..Nie są oni dla mnie wartościowi i wg mnie nie zasługują na moją uwagę.. może brak temu skromności, ale nie będę tego zmieniać dla dobra tych ludzi.
Maturzysta: W sumie może poszedłem trochę złym torem. Nie chciałem ich usprawiedliwiać. Po prostu ta nagonka i rzucanie kamieniami mnie trochę zaszokowało. Ja jeszcze się pouczę angielskiego na jutro i sądzę, że każdemu z nas odejście od tego tematu dobrze zrobi. O mnie się nie martwcie, bo oszukiwać nie będę, ale nie skreślajcie tych, którzy będą to robić. Bo to nie są tacy źli ludzie, na jakich wyglądają. Dobranoc
8 maj 21:26
lol: powodzenia na maturze za angielskiego emotka akante ja już ma za sobą anglika i ustne egzaminy rok temu zdawałem
8 maj 21:26
m0rdeczka: rysunekRower
8 maj 21:27
lol: ma pytanie ma ktoś może odpowiedzi z matmy matury 2013? proszę was zamieście na forum żeby każdy mógł sobie sprawdzić , ile ma punktów ? te rozmowy nie mają sensu , każdemu się należy szacunek , nie zależnie czy ktoś sobie radzi czy nie
8 maj 21:28
Nienor: dsadsa co
8 maj 21:28
lol: lol: ma pytanie ma ktoś może odpowiedzi z matmy matury 2013? proszę was zamieście na forum żeby każdy mógł sobie sprawdzić , ile ma punktów ?
8 maj 21:29
Basia: są na edu.pl można sobie pobrać
8 maj 21:30
Maturzysta: GLNS − empatia, świadomość tego, że wszyscy ludzie są równi. Nie wywyższanie się wśród nich. O wiele bardziej szanuję człowieka, który ściągając na maturze zachowuje pokorę wśród ludzi, niż ten, który mówi, że jest lepszy niż te j**ane durnie, które nie potrafią zdać matury. Albo jedyne co potrafi powiedzieć człowiekowi w internecie, to wyzywać od głupiego i naiwnego(po za tym − nie wiem co ma oszukiwanie do zbrodni na małych dzieciach, ale spoko)
8 maj 21:30
8 maj 21:31
GNLS: @Maturzysta Dziękuje za upewnienie mnie że jednak jedna z wymienionych cech się do ciebie odnosi, sam się jednak zastanów która. Ludzie nie są równi i nigdy nie będą− wyobraź sobie że masz kolege( i tym razem znajdź drugie dno w mojej historyjce) który ma 190 cm wzrostu, a drugi 150− są równi? Nie. Proste, logiczne. I jeśli ten niższy nie zacznie rosnąć to nigdy nie dorówna temu pierwszemu. Rzecz nie polega na tym żeby dać mu drabine.
8 maj 21:36
8 maj 21:38
Maturzysta: Ty też się do jednej z nich przyznałeś, skoro potraktowałeś to na tyle dosłownie. Chodziło mi o to, że każdy z nich zasługuje na szacunek, bo jest częścią naszej porąbanej planety. W jakimś stopniu każdego trzeba starać się zrozumieć. Spieprzam stąd, nie pogadamy se, skoro chcesz mnie tylko wyzywać. Elo.
8 maj 21:39
akante: Mhmm wydaje mi sie GNLS ze naczytales sie za duzo nietzschego sęk w tym zeby urosnąć, przerosnąć bo kazdy ma szanse oczywiscie w tym drugim dnie btw ta rozmowa to juz wogole od tematu odbiega calkowicie
Maturzysta: to też racja akante xd
sess: Najlepsze jest to, że chwali się że udało mu się ściągnąć na maturze. Jeżeli serio nie miał tora to niedługo się przekona czy serio mu się udało
8 maj 21:43
akante: HAHAHAH beka z niego tez mogl wkrecic ze widzial zadanie na innym forum i poprostu zaciekawilo go cos w ten desen hahahahah ale naprawde fenomen z niego jak pisze jak ladnie zdania konstruowal z przecinkami kropkami ąę nie to co ja teraz
8 maj 21:44
GNLS: @Maturzysta Odbieganie od tematu? Absolutnie nie interesuje mnie to że jakiś patałach ma 5 czy 10 punktów więcej na maturze podstawowej. Problem leży gdzie indziej−nie można ignorować "przestępstwa" ze względu na małe znaczenie. Z moralnością jest tak że małe wykroczenia otwierają nam drzwi do kolejnych, większych. Na koniec dostaniesz prezent, jak go użyjesz i czy go zrozumiesz−twoja sprawa. http://wol.jw.org/pl/wol/d/r12/lp-p/102007121
8 maj 21:45
sess: @Akente no, szczególnie wkręci jak się okaże, że dzisiaj pisał maturę emotka
8 maj 21:46
akante: Chcialbym zaznaczyc ze maturzysta w zadnej swojej wypowiedzi nie pochwalal oszustwa malo tego brzydzi sie nim ale co tam cisnij dalej gnls
8 maj 21:47
GNLS: @akante oszustwa owszem nie pochwalał, ale pochwalał oszustów mówiąc że ich szanuje
8 maj 21:50
akante: ja tez ich szanuje emotka gnls pamietaj sam badz uczciwy staraj sie byc dobrym uczciwym czlowiekiem to juz wielki krok dla ludzkosc bedzieemotka
8 maj 21:51
GNLS: @ akante ( abstrahując od całego tematu matur) Jak mam szanować oszusta? Mam go nagradzać za to że mnie oszukuje/okrada/okłamuje? Szacunek to jest rzecz na którą trzeba sobie zasłużyć a nie dostać za darmo.
8 maj 21:54
akante: najlepiej to go omiń on sam sie nawinie i spotka go kara tak jak mówie każdego spotyka to na co zasłużył naprawdę w to wierzę może jestem debilem
8 maj 21:55
lol: ja też nie popieram ściąganie , a kto z was w przeszłości nie ściągał w przeszłości matury w ogóle nie powinno być powinny być egzaminy wstępne na studiach z danego przedmiotu jak nie których krajach zachodnich ale nie we wszystkich jest to praktykowane
8 maj 21:59
Kejt: a teraz kompletnie abstrahując od tematu.. czy ktoś ma może jakieś ćwiczenia z gramatyki na angielski rozszerzony?
8 maj 22:01
akante: oo jakies dobre tez bym z checia jakis tytul poznal taka kielbasa ale z angielskiego
8 maj 22:03
Nienor: Tak, takie od podstaw (no nie zupełnych) ale bardzo porządne: "Nowa gramatyka angielska w ćwiczeniach" wydawnictwa PWN
GNLS: @ lol to jest dokładnie to Uczelnia sama by dobierała materiał na egzamin szukając ludzi z danym zakresem wiedzy.
Nienor: No, to one są trochę jak Kiełbasa, z tym, że nie są zrobione do matury, tylko do nauczenia się angielskiego.
8 maj 22:04
Nienor: Jest też Murphy "English Grammar in Use"
8 maj 22:05
8 maj 22:08
lol: dziwne że nikt się nie buntuje temu systemowi nauczania w szkoła , młodzi ludzie powinni się obudzić i zacząć działać zanim zniszczą polską młodzież tym systemem , wyjść na ulicę i iść pod ministerstwo szkolnictwa i kancelarie Premiera
8 maj 22:09
Maturzysta: Szacunek to nie nagroda, to zasada. Jeśli szanujesz kogoś, nie znaczy, że mu ufasz. Nie znaczy, że z nim rozmawiasz. To znaczy, że go nie atakujesz. Dajesz mu swobodę wypowiedzi. Odpowiadasz na coś, z czym się nie zgadasz, a nie atakujesz. Nie wiem, urodziłeś się cudownym dzieckiem i nie masz wad, czy po prostu ich nie widzisz i pragniesz je dostrzegać tylko wśród ludzi? Gdybyś je widział, nie mówiłbyś o tym, że szacunek do człowieka, który popełnia błędy jest zbędny.
8 maj 22:10
lol: i walczyć o swoje prawa , znieść maturę
8 maj 22:10
Maturzysta: Ta miłość do dyskusji mnie kiedyś zgubi... −
8 maj 22:12
lol: możliwe że cię zgubi, ale co z tego mi to da , że będę trąbił o tym wszystkim , pozostaje mi walczyć i nie dać się pokonać maturze ,
8 maj 22:15
lol: powodzenia bystrzaki na maturze jutro emotka dobranoc miłej nauki lub spania jak to woli emotka
8 maj 22:17
akante: HAHA taaaaaaaaaak wojownicy jutro języki powodzenia
8 maj 22:17
lol: a ja nie piszę odpoczywam emotka
8 maj 22:18
GNLS: @Maturzysta Za Słownik Języka Polskiego sjp.pl : ► szacunek poważanie, uznanie; i żeby nie było niejasności : poważanie−mieć wielkie uznanie dla kogoś, uznanie−dojść do przekonania, że coś jest właściwe co do miłości do dyskusji, tu się musze zgodzić, mam ten sam problem :S
8 maj 22:18
POLICJA: −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− POLICJA PRZEJMUJE TEN TEMAT −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− PROSZĘ SIĘ ROZEJŚĆ, WSZYSTKO POD KONTROLĄ, UJĘLIŚMY PODEJRZANEGO −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
8 maj 22:20
akante: A JA BYLEM Z FBI HAHAHA dlatego moge pisac
8 maj 22:21
Maturzysta: Podczas nauki z angielskiego wywnioskowałem, że synonimy nie są jednoznaczne z szukanym słowem : D (Big − large, giant, huge, enormous − nie w każdym przypadku można ich użyć zamiennie xd). A moim zdaniem, szacunek jest pojęciem abstrakcyjnym. Dla każdego znaczy co innego.
8 maj 22:22
GNLS: @Maturzysta, zacytuje fragmen tekstu do którego linkowałem wcześniej: „O cnotach nie można powiedzieć tego, co o wartościach, (...) że każdy ma prawo do własnych cnót”. Jak pisze autorka, do wartości „zalicza się przekonania, opinie, postawy, uczucia, zwyczaje, konwenanse, upodobania, uprzedzenia, a nawet dziwactwa — cokolwiek, co jakaś osoba, grupa czy społeczeństwo ceni w dowolnym okresie i z dowolnego powodu”. W obecnym zliberalizowanym świecie ludzie uważają, że mają prawo wybrać własny kanon wartości, jak wybierają produkty w supermarkecie. Ale co w takiej sytuacji dzieje się z prawdziwymi cnotami i zasadami moralnymi?
8 maj 22:25
Maturzysta: A po za tym, definicje trochę przeczą samym sobie. Skoro poważanie to wielkie uznanie, a uznanie to przekonanie o czymś właściwym, to jak uznanie może być wielkie? Po za tym, wynika z tego, że szacunek i poważanie to jest inaczej: twierdzić, że coś jest właściwe, a to jest moim zdaniem trochę inna beczka.
8 maj 22:26
zzzz: lol ucze sie przez 3 lata a potem ktos sb sciagnie , bardzo sprawiedliwe !
8 maj 22:26
akante: jesli ci przykro z tego powodu to nie ucz sie 3 lata i sproboj sciagnac
8 maj 22:28
ayy: Beka z tego ogółem.
8 maj 22:29
xxxxxxxx: Sprawę mam zamiar skierować do CKE, dziękuję i pozdrawiam oszusta
8 maj 22:45
ogipierogi: nie musisz, myslisz że oni juz o tym nie wiedzą? Tabal już zmiękl przeciez
8 maj 22:48
xxxxxxxx: PS. " Każdy sciaga KAZDY czy to była stara matura czy nowa kartki po sali lataly jak opentane itp. to ze ja miałem inna metode sciągania to znaczy ze trzeba mnie skreslac? Dzieki Gob matura zdana na pewno Pozdrawiam" Tabal matury nie zdasz, bo CKE powiadomi policję, mam nadzieję, że dostaniesz dożywotni zakaz zdawania matury emotka
8 maj 22:49
Kejt: koniec! Angielskiego się uczyć! a jak wg Was za późno to sio spać..bo będziecie nieprzytomni
8 maj 22:50
yyyyyy: XXXXXXX po cholere masz kierowac tą sprawe do CKE? nudzi ci sie? zajmij sie po porstu swoim zyciem, to jego sprawa, chce byc głabem okej. to on zyje w niewiedzy. on ci nie zaszkodzi, ani nie pomoze, zreszta ty tez mu nie pomagales wiec odpusc. duzo zadan nie napisal, i nie prosil o zbyt wiele., trzeba sobie w zyciu radzic, a jak uprzykszysz mu zycie to ja ci zycze powodzenia w przyszlosci, pamietaj ze kiedys ktos tobie moze sie tym samym odpłacic, oliwa zawsze sprawiedliwa. zaaajmij sie sobą XXXXX i odpusccie mu wszyscy, ten kto chcial mu pomoc to pomogl, nie wasza sprawa, nie wasz interes, niech sie kazdy matrwi o siebie, zadziorni i wredni polacy... żal.
8 maj 22:56
az: w jai sposob powiadomisz o tym cke?
8 maj 22:59
Karolina : i to jest własnie ta sprawiedliwość że ja rypałam dziś arkusz z matmy przy pomocy jedynie swojego mózgu , a ktoś inny użył sobie telefonu.... gdzie sens i gdzie logika ... sory ale takich jak ty powinni ścigać i unieważnić mature . tyle !
8 maj 23:00
yyyyyy: A KTO CI BRONIL MIEC TELEFON NA MATURZE? jakbys miala w glowie, i byla oewna siebie i swoich umejetnosci nie zwracalabys uwagi na kto to sciaga, zeby miec te upragnione 30procent
8 maj 23:04
QWE: a jak ci ukradną rower pod sklepem gdy będziesz robił zakupy to też powiesz " trzeba sobie radzić" ?
8 maj 23:06
Artur z miasta Neptuna: Yyyyyyyy − i taka wlasnie ne powinna byc mentalnosc − ne nalezy wspierac oszustwa. a z calyk szacunkiem jezeli ktos nie potrafi uzbierac tych smiesznych 30% co mozna spokojnie samym testem osiagnac to jedt glab i powinien sie zajac kopaniem rowow
8 maj 23:08
Trivial: Poziom tej dyskusji jest tak niski, że powinna być prowadzona w assembly.
8 maj 23:09
ggg: niech ktos cos z tym zrobi mam nadzieje ze nie ujdzie mu to plazem
8 maj 23:10
Artur z miasta Neptuna: W tym roku tak scagal ... za rok takich bedzie w setiach ... a za dwa lata powstana specjalne fora na ktpre tysiace glabow bedzie wchodzilo −−−− trza to zdusic w zarodku ... a jak ktos sciaga to musi liczyc sie z konsekwencjami swych czynow .... zadajie maturalne wycieklo − trza zawiadomic policje i nech szuka glaba ktpry doprowadzil do wycieku
8 maj 23:10
Karolina : " yyy " wybacz , zdobyłam to moje upragnione 30 procent bez wiekszego wysiłku . jeśli chodzi o delikwenta , to wydaje mi się to żenadą na skale polski , że koleś pisze sobie pare minut po 9 na forum i prosi o wyniki , co więcej nie ma za to zadnych poniesionych konsekwencji. no to do cholery , to jest matura , czy klasówka z matmy ?
8 maj 23:12
ggg: wlasnie!
8 maj 23:34
sadasd: hehe
8 maj 23:37
tabala: co wy wiecie o matematyce gimbusy z liceum
8 maj 23:39
Gob: Ciekawe co będzie się tu działo na rozszerzeniu.
8 maj 23:47
Basia: nic się nie będzie działo; to co się stało więcej się na tym forum nie powtórzy nie jesteśmy w stanie monitorować forum w czasie wszystkich egzaminów na studiach, bo nie wiemy kiedy się odbywają, ale gwarantuję, że w czasie matury z matematyki nikt tu już nikomu żadnego zadania nie rozwiąże emotka
8 maj 23:51
tabala: baśka nie badz taka sztywna kobyłka!
8 maj 23:53
Vizer: Heh masakra Niech sobie ściągają podstawkę, niektórzy potrzebują jedynie zdać, ale Ci bardziej wartościowi, którzy chcą iść na lepsze studia zdają maturę ROZSZERZONĄ, tak moi mili Państwo informatyk, Informatykowi nierówny, tak i każdy zawód zawodowi nie jest równy. Rozmawiam z osobami co zdawali "stare matury" to było dopiero ściąganiem jakie Wam się chyba nie śniło wnioskując po Waszej dyskusji, mój ojciec mi opowiadał, jak miał maturę z matmy, co sam rozwiązał w godzinę (5h była wtedy bodajże) i rozsyłał swoje odpowiedzi po całej sali do końca matury, czy to oznacza, ze to pokolenie idiotów i świat się przez to zawalił? Inne przykłady to jak sami nauczyciele pomagali będący na sali, tzn, że nasz świat jest teraz bombą zegarową, że padnie lada moment? Także nie ma spiny jest różnica TECHNOLOGICZNA, kiedyś podawano sobie karteczkami (znam mnóstwo osób co sobie przeszywało jakieś kieszonki do marynarki ze ściągami, to było na porządku dziennym), teraz jest o krok dalej, mamy neta itp rzeczy. Nie ma co spinać, nikomu to niepotrzebne. Btw. elo Trivial jak tam juwenalia, ja dopiero co wróciłem i jakieś wywody snuję, idę chyba spać
8 maj 23:56
tabala: vizer wez nie pierdol. znajomy jest na infie 2 rok i jakos nie musail matmy roz zdawacemotka
8 maj 23:59
Basia: Vizer załóż w takim razie własne forum i zamieszczaj rozwiązania zadań maturalnych i egzaminacyjnych i ponieś konsekwencje jak się sprawa "rypnie". To jest przestępstwo zagrożone odpowiedzialnością karną. Odpowiada właściciel witryny, więc może działaj raczej na własny rachunek.
9 maj 00:02
tabala: o ja basia ostra kobitka
9 maj 00:03
Vizer: Napisałem, że informatyk Informatykowi nierówny, u mnie w wypizdowie są magisterki z Infy, naktóre można się dostać z 30% zdaną maturą z każdego przedmiotu i to jest porównywalne z innymi kierunkami na AGH, UW, UWr i innych z tą samą nazwą? Nie sądzę. Jak już coś należy karać, to takie powstawanie sztucznych kierunków dających papier.
9 maj 00:04
tabala: wina tuska
9 maj 00:08
Vizer: Basiu nie napisałem nigdzie, że chcę rozsyłać rozwiązania do każdej z matur, piszę o pewnym "postępie" w uzyskiwaniu danych, wiem że jesteś z tych starszych maturzystek i nie wierzę, że nie słyszałaś jak za czasów PRL można było wszystko załatwić to, że kiedyś nie można było takiego delikwenta przyłapać jest wiadome. W tych czasach mamy takie możliwości a nie inne, każdy nagle nabiera przekonania, że kiedyś tak nie było(co jest nie prawdą absolutną, bo było i to w większym stopniu, teraz jest to po prostu bardziej wykrywalne), co za czasy! Więc wrzućcie na luz.
9 maj 00:10
Basia: Masz rację, niestety, ale to zupełnie inna sprawa.
9 maj 00:11
Vizer: Nie wiem czy inna, bo piszemy o maturze oraz o ściąganiu, Ci ludzie (z "starszych czasów") też dostali papierek, który był WIĘCEJ wart niż teraz. Bo kiedyś magisterka to było coś, teraz to w większości przypadków piękne 3 literki (bez kropki) na papierku. A i nawet doktoryzowanie jest w cenie (50 000 i tytuł Twój − info zaciągnięte z "czarno na białym z tvn24), jest to po prostu robione po cichaczu, co nie znaczy, ze jest lepsze niż na forum publicznym.
9 maj 00:16
Basia: Vizer natomiast ja nie napisałam ani słowa o etycznym aspekcie tej sprawy, młodzież sobie dyskutowała i dobrze. Nie zamierzałam i nie zamierzam się wtrącać. Nie twierdzę też wcale, że kiedyś na maturach nie ściągano, bo nie zamierzam nikomu bajeczek opowiadać. Mnie chodzi tylko i tylko o to, że w razie wykrycia sprawy nieprzyjemności będzie miał Jakub. A tego ani jemu, ani sobie nie życzę.
9 maj 00:17
Vizer: I z tym się zgodzę, że nieprzyjemności osób trzecich są dotkliwe, dlatego nie popieram takiego działania na forum publicznym, są inne metody bardziej jednoosobowe, które rzecz jasna nie popieram!
9 maj 00:20
Damian: LICZBA log100−log2 8 jest rowna A; 1 B: 0 C: −1 D : −2 log100−log28=log72 bo log72+log28=log100 Prawidłowa odpowiedz to:A
9 maj 00:56
Basia: naprawdę tak myślisz czy tak sobie dla rozrywki te bzdury wypisujesz ?
9 maj 00:59
Eta: log100=2 log28= 3 2−3= −1 odp C)
9 maj 01:00
Vizer: I'am not sure you're troll or just stupid? log100 = 2, bo 102 = 100 log28 = 3, bo 23 = 8 więc: 2 − 3 = −1
9 maj 01:02
Mateusz: jak wyglada ten tablet ?emotka
9 maj 01:15
Eta: Taki jak "tabletka" od bólu głowy emotka
9 maj 01:17
Basia: Nie mam pojęcia, a też jestem ciekawa emotka
9 maj 01:18
Vizer: Chwila szukania i znajdziesz, Eta fajna gra słów emotka
9 maj 01:18
9 maj 01:24
Vizer: No właśnie, tylko jak takie coś komisja może uznać za kalkulator prosty, to jest zagadka
9 maj 01:27
Basia: no cóż albo komisja tak biegła w informatyce jak Tabal w matematyce, albo zwyczajne niedbalstwo to jest rozwiązanie bardzo proste mi się nasuwa kalkulatory powinna dostarczyć szkoła chociaż też nie wiem; przecież nie będą ludzi rewidować, a co za sztuka podmienić na swój wprawdzie wtedy ryzyko wpadki rośnie zgodnie z rozkładem wykładniczym a w ogóle to pokażcie mi chociaż jedno zadanie z tej matury, do którego kalkulator jest potrzebny
9 maj 01:33
Vizer: Dokładnie zgadzam się z ostatnim zdaniem, kalkulator nie jest potrzebny na maturze, czasu jest sporo (matematyka to taki przedmiot gdzie albo wiesz jak zrobić zadanie, albo nie wiesz), więc wszystko jest się w stanie wyliczyć pisemnie/ w głowie (co dobrze robi do przygotowania na egzamin, przynajmniej choć trochę poćwiczymy te szare komórki a nie 2 * 2 i w kalkulator), szczególnie, że wyniki zazwyczaj wychodzą "ładne".
9 maj 01:39
prezes: Czy tu są same dzieci i studenci pierwszego roku? Ludzie, świat jest jaki jest, dzieją się różne rzeczy, korupcja, przekręty... bla bla bla Bogaci rządzą biednymi. Lekarzem może zostać każdy jak ma pieniądz, np moja znajoma, nie zdała 2 klasy liceum, tatuś wysłał ją do ameryki, gdzie zdała maturę, a później studia w Lwowie... medycyna... nawet nie wiecie kto Was może leczyć. Najśmieszniejsze jest to, że nie tylko jest tak w PL. Dentystą możesz być za 40 tys na semestr. Inne wymarzone kierunki także możesz zrobić na prywatnych uczelniach... Studia na uczelniach państwowych renomowanych można zdać z palcem w du*ie... ściągi, terminy (płatne, nie płatne). Niektóre zawody nie wymagają wielu przedmiotów, które są na studiach czy nawet na maturze, więc nie przesadzajcie. Dawniej prawda była taka, że maturę starą wiele ludzi zdawało na ściągach, gotowcach. Dopiero egzaminy wstępne na studiach pokazywały prawdziwą wiedzę. Ubawiłam się przy tekście "będzie mi zabierał miejsce pracy", być może tak, bo jest cwany i nawet jak go złapią, prędzej sobie poradzi niż ten który "na kabluje". Takie jest życie... wygrywa silniejszy, sprytniejszy, bogatszy... cwany. I nie srajcie już tak z tą maturą... z maturą czy bez, zawodu, tytułu ani nic nie posiadacie, wtedy nawet ludzie po zawodówce są od Was lepsi i mają większą szanse na prace za większą kase przez najbliższe 5 lat emotka Bo większość marzy o siedzeniu za biurkiem, żeby się nie napracować! Pozdrawiam Prezes
9 maj 01:42
prezespro: W ogóle tyle mądrych Was się tu znalazło, a jesteście tak prymitywni, że myślicie, że matura otwiera drzwi do raju. Ja na mojej maturze dawałem ściągnąć kolegom z czystej życzliwości. Po za tym ciekawi mnie fakt ilu z Was robi coś, czego nauczyliście się w liceum... inaczej wykorzystuje tą wiedzę w całkowitym stopniu? Ups zapomniałem, że tu same dzieciaki są. Prędzej jak będziecie dawać dupy to do czegoś dojdziecie kochane moje inteligentne głąbyemotka
9 maj 01:56
Eta: Idź już spać prezes, prezespro , i prezio
9 maj 02:01
Vizer: Wspomniany materiał, pomyślałem że wrzucę : http://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/fabryka-dyplomow,313331.html
9 maj 02:28
asdf: prosty przyklad: jak grasz w pilke, to nie wkurza cie to, ze co chwile ktos fauluje lub nie gra wedlug zasad? to jest to samo.. P.S zauwaz, ze zwrot "wkurza cie" jest z malej litery napisany − jak wiesz w ogole o czym to swiadczy.
9 maj 03:32
Karolina : jeszcze co do Tabala to poziom Twoich wypowiedzi jest tak żenująco niski , że aż szkoda mi jest Ciebie czytać , i chyba nie tylko mi. wtrącasz jakieś śmieszne komentarze na które nikt już teraz nie odpowiada... ty sie nadajesz na pisanie ale egzaminu w gimnazjum , bo tam wyraźnie pozostałeś mózgiem
9 maj 07:48
ogipierogi: prezes − tacy lekarze zanim wypracują renomę to wiesz....ciekawe jak potem LEP zdaja. syn wałęsy tez na WAT studiował bo tata załatwil i co.... po roku go wyje***i na zbity pysk za brak postępów po roku. jak myslisz ze ktos na sciagach na medycynie dął rade a był półgłówkiem w szkole to wiesz, marna prowokacja i usprawiedliwianie chyba swoich niespełnionych ambicji. w łodiz na akademii medycznej wyleciało rok temu (jak znajde artykuł wciepne) wiecej studentow niz przez wczesniejsze lata, bo sporo nie zdawało LEP'u i to kompromitowąło uczelnie... a i na zaoczne lekarskie (de facto studiujesz z normalnymi studentami tylko ze za flote) też są progi.
9 maj 08:12
nie maturzysta: Tabal tak tutaj kozaczył i co −−− posrał sie ze strachu, mam nadzieję że służby dopadna go tuż po angielskim jesli nie zrobiły tego do tej chwili
9 maj 08:52
akante: Jak tam angielski? isy co?
9 maj 10:41
akante: heklp pomocy matura z angielskiego jak jest pies po angielsku fazt
9 maj 10:59
Mmmm: Vizer − masz w 100% racje a osoba , ktora jest pewna swoich mozliwosci i uczyla sie , nie powinna zwracac uwagi na inne osoby bo to ich wiedza i ich probelm a przez maturalne egzaminy trzeba przejsc .
9 maj 11:34
Licealista_Theosh: Ten temat niedługo osiągnie rekordową liczbę postów. emotka Dla Ety i asdf'a za do że bronią matematyki o 2 i 3 nad ranem emotka
9 maj 11:39
prezespro: asdf: Ja się cieszę, że mam takich ambitnych, pracowitych, mądrych i uczciwych pracowników jak Tyemotka Jak większość prezesów, jestem dupkiem i doskonale o tym wiem, ale idiotom nie jestem, gdybym był siedziałbym i pracował dla kogoś. ogipierogi: Nie bez przyczyny Prezes napisał o Lwowie, trochę poczytajcie na innych forach to się dowiecie o co chodzi, jest to typowa wytwórnia lekarzy "po tatusiu". Tak więc renomę wyrabiają sobie ludzie nie mający znajomości albo ojca, matki lekarza.
9 maj 11:51
Obronca Kipica: i przy okazji ktoś zablokował kipica , i nie moze posgtow wklejacemotka i ktos usuwał jego posty , bardzo piekne zachowanie
9 maj 11:51
Prokurator: Ale on trochę przeginał z słownictwem
9 maj 11:54
omnom: a, co on tam pisał
9 maj 11:55
Obronca Kipica: To pieknie nie zwrocic uwagi i od razu blokowac poprostu jestem pelen podziwu i uniemozliwc dowiedzenia sie dlaczego blok BRAWO
9 maj 11:57
Obronca Kipica: pisalem slowa na h ale po wpisywaniu .... miedzy literami i cos tam jeszcze tylko nikogo nie obrazalem jedynie bylem zbulwersowany ze matma byla prosta i pewnie rozszerzenie jutro bedzie trudne a polak trudny tez byl dla wiekoszosci
9 maj 12:00
Prokurator: ale można było zastąpić to innymi słowami nie tylko Ty byłeś zdenerwowany emotka należy panować nad emocjami..
9 maj 12:04
PuRXUTM: rozwala mnie po prostu takie usprawiedliwianie oszustów ! Pewnie pozwólmy na to a za kilka lat będziemy pozwalali na zabijanie np. bo co po co taki człowiek ma żyć, bez niego świat będzie lepszy itd. Ogólnie matura moim zdaniem średnia, stresa miałem większego niż na polskim bo nie chciałem się w niczym pomylić, myślę że będzie ok. emotka Dziękuje matematycznym "pomagaczom"
9 maj 12:10
Obronca Kipica: PuRXUTM O mnie ci chodzilo w Twojej wypowiedzi
9 maj 12:13
PuRXUTM: nie czytałem Twojej wypowiedzi za dużo tutaj odpowiedzi emotka Ale przeczytam to odpowiem
9 maj 12:14
Obronca Kipica: oks
9 maj 12:14
PuRXUTM: nie wiem o co w Twoich wypowiedziach chodzi tak że się nie wypowiem
9 maj 12:19
Obronca Kipica: @ok tylko myslalem ze chodizl oci ze trzeba pozabijac ludzi ktorzy sobie troche poprzeklinac
9 maj 12:22
PuRXUTM: nie o przeklinanie mi chodziło tylko o oszustów maturalnych i w ogóle oszustów...
9 maj 12:24
9 maj 12:25
alalkk: Jakich zadań można się jutro spodziewać na pr? emotka
9 maj 12:26
byk: Obstawiam że równanie kwadratowe z parametrem, równanie trygonometryczne, coś ze stereometrii, nierówność wielomianowa i coś z kombinatoryki
9 maj 12:28
Jolanta : Kwestia ściagania zawsze bedzie budziła duze emocje.Może należałoby zapytac czy wszystko jest w porzadku z naszym systemem kształcenia.Bez matury nie mozna studiować Mam dziure w głowie jesli chodzi o zapamietanie czegokolwiek z geografii.Rozumiem,że ktoś moze miec problemy z innym przedmiotem.Pisałam prace za chłopaka ,który uczył sie w technikum dla pracujacych i był nogą z jezyka polskiego.Mature jakos zdał.Postepowałam w moim odczuciu dobrze poniewaz wiedziałam,ze jest świetnym elektronikiem.Gdybym tego nie zrobiła nie ukończyłby Politechnki Wrocławskiej
9 maj 12:29
alalkk: Myślicie, że w jeden dzień da się ogarnąć rozszerzenie na 30%?
9 maj 12:40
Janek191: Do Jolanty − najwyższa góra w Polsce ?
9 maj 12:40
irena_1: Jolu! Ale matura obowiązkowa z matematyki, ta na poziomie podstawowym, jest naprawdę banalnie prosta. I każdy, kto chce w przyszłości studiować, a umie w miarę logicznie myśleć i ma totalnie podstawowe wiadomości, zda ją bez problemu. Możesz to sprawdzić− dobry gimnazjalista kończący gimnazjum zdobywa bez problemu te niezbędne 30% punktów z podstawowej matury. Ja sprawdzałam to kilka razy z kilkoma gimnazjalistami. Jestem przeciwna tolerowaniu ściągania na maturze. Jeśli matura ma mieć jakiekolwiek znaczenie− niech zdają ją ci, co w przyszłości mogą studiować. Czyli ludzie umiejący logicznie myśleć i łączyć znane sobie (i podane w tablicach) fakty.
9 maj 12:43
Jolanta : Janek gdyby od tego moje zycie zalezało nie jestem w stanie wymienic dopływów Wisły ani Odryemotka Po górach trochę chodziłam to wiem,ze wysoko jest Kasprowy Wierch i Giewont a niskie góry to Bieszczady
9 maj 12:44
Janek191: A Rysy ? ( wysokość 2 499 m.n.p.m )
9 maj 12:48
Janek191: "Przechodziłeś odrę ? Smyk wytrzeszczył oczy modre, bo się zdziwił niesłychanie, gdy usłyszał to pytanie. Po czym odpowiedział krótko − Odrę przepłynąłem łódką."
9 maj 12:52
Eta: Ortografia: "Płynie buk przez Bug dałby Bóg,żeby buk nie wpadł w Bug" emotka
9 maj 12:59
Janek191: Jak płynie buk przez Bug, to już buk wpadł w Bug.
9 maj 13:01
Eta: by nie zatonął
9 maj 13:07
zyzu: a jutro mata rozszerzona
9 maj 13:15
rar: Ciekawe co dadzą emotka
9 maj 13:17
bash: same ciekawe rzeczy emotka
9 maj 13:18
rar: Z pewnością emotka
9 maj 13:18
zyzu: zeby nie dali kątów mogli by ciafi dac'd
9 maj 13:19
Jolanta : Teraz przypominam sobie takie góry ,ale nie byłam tam i nie wiem czy są najwyższeemotka .Nie ściagałam z niczego .Nawet z tej nieszczęsnej geografii. Wymyslałam jakieś wierszyki ,żeby cos zapamiętac.Po sprawdzianach momentalnie zapominałam.Pamiętam jeden z nich ,pisownia tragiczna ale chodzi o tresć W Hondurasie i Degucilapie jedzie Zorro na chudej szkapie.Teraz już nie pamietam o co chodziło ale pamietam,ze Zorro miał na głowie meksykanski kapelusz.Wiec pewnie te kraje gdzieś koło Meksyku leżały. Gdy słyszę,ze ktoś zdaje mature z geografii to jestem pełna podziwu. To co jednym wydaje sie łatwe i proste dla innych jest przeszkodą nie do przebycia. Nie mogę powiedziec,ze potępiam wszystkich ,którzy ściągaja .Jeśli tego potrzebują,żeby uzyskać minimum punktów a ich pasją jest zupełnie inny przedmiot? Wiem,że to co piszę nie wyglada dobrze.Ale kłamałabym piszac inaczej.Jeśli wprowadzono by geografię jako przedmiot obowiazkowy na maturze, nie miałabym szansy zdać.
pł: Mamy tu kogoś z Politechniki Łódzkiej?emotka
bash: jakoś damy radę
zyzu: wgl zamierza ktos z was isc na politechnike gdanska
9 maj 13:20
byk: Jolanta, ja miałem podobnie, tyle że z biologią. Też musiałem na zasadzie skojarzeń uczyć się czegoś na klasówki po czym na drugi dzień już niczego nie pamiętałem emotka
9 maj 13:23
Jolanta : Brakuje nam w głowie jednej półki,zeby te wiadomosci poustawiać emotka
9 maj 13:26
byk: hehe emotka
9 maj 13:28
Tabal: Pozdrawiam wszystkich, angielski poszedl mi znakomicie i z reka na serduszku przyznam sie ze nic a nic nie sciagalem .. pozdrawiam wszystkich hejterow emotka i powtórzę sie jeszcze raz nie lubie matematyki teraz ustne zyczcie powodzenia emotka
9 maj 14:41
asdf: Tobie? z pewnością nie..
9 maj 14:48
ogipierogi: matematyka też Cie teraz Tabal nie lubi i będziesz ją pisał raz jeszcze.
9 maj 16:26
Kipic: aj czepiacie sie go skoro matematyka nie jest jego mocna strona to co ma zrobic On chociaz mogl probowac sciagac . a co ja mam powiedziec tez jakbym mogl to ustna z angola bym zczitowal i pisemna z polaka ale sie nie da a z angola jestem lewy emotka
9 maj 16:31
ogipierogi: trudno, matura nie jest dla wszystkich − najlepiej narzekać, zamiast się przyłożyć. początki zawsze są trudne.
9 maj 16:33
xxxxx: Tabal całą maturę będziesz powtarzał. CKE wie już o Tobie, policja chyba też emotka
9 maj 16:39
Use: ogipierogi problem w tym, że to nauczyciele powinni sie przykładac i nauczac skutecznie ( bo mam wrazenie ze wiekszosc traktuje swoj zawod po macoszemu i tylko kase biora ) wiadomo najłatwiej jest zwalić na ucznia ale skoro ja sie mam w domu uczyć to po chuj mi potrzebny nauczyciel ? zróbmy po prostu mature którą ludzie będą mogli zdawać po ukończeniu np 18 roku życia ( i wtedy ktos kto nie będzie chodził do szkoły a będzie się czuł na siłach niech ją zdaje po prostu ) swoja droga wiecej sie czlowiek w domu nauczy niz w tej szkole .. taka prawda ...
9 maj 16:43
Vizer: Zobaczysz na studiach, tu dopiero się "dużo nauczysz" na zajęciach
9 maj 16:45
Use: Vizer i właśnie to mnie troche wkurwia bo nauczycieli jest jak "psów" za przeproszenie ciągną kase z budżetu a tak naprawde to gówno z tego jest nieprawdaż emotka
9 maj 16:46
Use: JEDNA WIELKA KLIKA tak samo jak z rządem polskim JEDNA WIELKA MAFIA emotka
9 maj 16:47
Vizer: Tak jest, ale ja patrze zawsze na to wyżej, że nauczycielom może się nie chce uczyć bo jest to błąd systemu w nauczaniu, za który odpowiedzialne jest ministerstwo edukacji. Idąc dalej wysnułem teorię spiskową, gdzie dochodzę do wniosku że rządzący nami nie chcą mieć mądrego społeczeństwa, bo po co? Żeby poznali się na całej prowadzonej przez siebie polityce? Głupim społeczeństwem się łatwiej kieruje, mając nieliczną siłę elity inteligentnej. Nie chce się wdawać w żadne kłótnie, ot takie mam przemyślenia.
9 maj 16:51
Use: Ale zauważ że idąc dalej to politycy też wychowywali się w tym systemie więc oni też wyrośli na manipulacji, tylko teraz nasuwa się pytanie kto , jak i po co emotka
9 maj 16:54
Vizer: To akurat proste, jeszcze niedawno mieliśmy PRL, czasy kolesiostwa i właśnie manipulacji, to jest zakorzenione w naszej mentalności na dobre, trochę czasu musi minąć by zdusić to w zarodku.
9 maj 16:58
Kipic: zobaczycie w Polsce w koncu wybuchna zamieszki i pewnie sam wezme w nich udzial HEHE rozdupcze wszystkie urzedy i pojde na sejm i go rozwale emotka −pomarzył Kipic i powrócil do rzeczywistosci emotka a tutaj tak teledysk na pocieszenie http://www.youtube.com/watch?v=Obi4iELWJ3Y&list=PLSiIRafP7XYUGtdFvBcZCbd1MLKsdGW3m
9 maj 16:58
Rafi: Wydaje mi się ze Ci "wyzej" sami nie wiedza co sie dzieje, a ten wozek sie ciagnie i ciagnie.. emotka
9 maj 17:00
Kipic: IMPRA się dzieje , IMPRA emotka
9 maj 17:02
Rafi: @Kipic : Co Ty taki wesoly ? emotka Widze z rozszerzeniem na Pan Brat czy zle mi sie zdaje?. A podstawa jak poszla?
9 maj 17:03
Use: ten wózek stacza bo ciągnąć nie ma kto, pomyślcie tylko co by byłó gdyby ci wszyscy ludzie którzy zarabiają kase za granicą ( szwecja,norwegia,anglia,stany,holandia itd itp) nagle przestaliby przyjeżdzac do polski i wydawac u nas kase. Mysle ze jak ludzie bili brawo bo bylismy zielona wyspą nagle stalibysm,y sie czarna plamą na tym łez padole
9 maj 17:03
Use: a nie są to małe liczby za granicą jest w chuj polaków gdzie sie człowiek nie ruszy to już za rogiem słychać "kurwa"
9 maj 17:05
Rafi: moze stwierdzenie "toczy sie" bardziej Ci do gustu przypadnie.. co racja to racja.. Tych ludzi tutaj trzyma tylko rodzina i niektorych sentymenty.. Nie sadze ze cos jeszcze . emotka
9 maj 17:06
Use: wydaje mi sie ze jezeli nagle przestaliby przyjeżdzac do polski ( na swieta itd) to marny bylby los naszego marnego kraju
9 maj 17:08
Janek191: Kto to napisał "( ... ) Zwolennicy ograniczania roli matematyki w kształceniu uczniów nie rozumieją niestety jeszcze jednego niesłychanie ważnego, pedagogicznego tym razem aspektu, a mianowicie tego,że bez pomocy nauk formalnych , w tym zwłaszcza matematyki, nie można nauczyć dziecka poprawnego ,ścisłego, precyzyjnego i logicznego myślenia. To nauki formalne gimnastykują umysł ucznia. To one, w sposób niedostrzegalny czynią elastycznym jego umysł, by mógł sobie dawać radę w najbardziej nieoczekiwanych intelektualnie sytuacjach, by był twórczy i samodzielny. To nie ma znaczenia, że zapomni się działania algebraiczne, równania, zadania z trygonometrii itd. , które kosztowały w młodości tyle wysiłku. One na zawsze zostawiły niewidzialne ślady w umyśle ucznia. One nigdy nie były i nie są zmarnowanym czasem. One przyniosły z pewnością bardzo dobre rezultaty. ( ... ) " ? Płock. 1 X 2005. Tytuł tekstu : " W obronie matematyki ".
9 maj 17:13
Kipic: @Rafi wczoraj po napisaniu bylem pewien ze wszytsko ok ale gdy wrocilem na chate zobaczylem odp to znalazlem jeden blad w zamknietych kucza palica cyfry mi sie pomylily w tym zadaniu najmniejsza wartosc to −1 a dalem −2 bo mi wyszlo −1≤−1emotka wiec napewno juz 100% nie bedzie czyli zostaje 98% ] ale szukam dalej emotka dochodze do zadania z xz+yx+zx≤0 patrze na udowodnienie minimalnie inaczej zrobilem i nie wiem czy mi dadza za to punkty Wiecej bledow nie znalazlem wszystko sie zgadzalo wiec maksymalnie moge miec 98% a najmniej 94% emotka a miala byc 100emotkaemotkaemotka a jak bedzie 98% to zawsze bede pamietac ze kuzwa 12:4 nie daje 4 tylko 3emotka
9 maj 17:16
Rafi: hehe, znam ten bol.. tez chcialem miec te 100 % a na tym xz yx yz tez sie jebnalem i jestem niemalze na 100% pewny ze mam to zle..
9 maj 17:19
Kipic: @Rafi widzisz tak to juz jest w naszym kraju niby wszystko idzie ok a tu dowalaja zadanko na tyle trudne w sensie tym ze robiac takie banaly jestes pewien ze kolejne tez bedzie banalne, tracisz czujnosc a tu lipka emotka
9 maj 17:21
Use: ja jutro wypierdole na 90% i mam w dupie te ich pociągi emotka a podstawa bedzie jakies 85% (poza tym co za filozofia jak bede chcial to poprawie za rok podstawe i napisze na 100 chociaz nawet nie wiem czym tu sie podniesac 100 % z podstawy jakos nie daje mi zadnej satysfakcji, dlatego tez nie przezywam bo i tak punktowana jest rozszerzona emotka
9 maj 17:26
Rafi: @Use : Oby Ci sie udalo. Ja tam zrobie jedno zadanie ktore mi wpadnie w oko (czyli takie ktore zrobie) i do domku
9 maj 17:29
Use: emotka az tak slabo sie cenisz
9 maj 17:56
Rafi: Z rozszerzeniem nigdy nie mialem stycznosci emotka A nie sadze bym cos ciekawego ustukal z wiedza podstawowa. Nawet gdybym kombinowal jak kon pod gore to wydaje mi sie ze nie mam szans.. Ide tam bo lubie matme.. Sport mnie zgubil i trafilem do liceum takiego a nie innego, czego zaluje.. bo gdybym trafil do profilu mat− xx to teraz zapewne bym pisal jak Ty.
9 maj 17:58
Use: Ja w większoci uczylem sie ze szkoly w zasadzie "gowno wynioslem "
9 maj 18:02
Use: mialo byc ze sie uczylem w zasadzie z NETA emotka wyprzedzilem mysl
9 maj 18:02
Kipic: @Use ja tez najwiecej sie nauczylem z neta a mowia ze necie nie mozna sie niczego nauczyc czyli trzeab podziekowac zalozycielowi tego forum ze wpadl na taki genialny pomysl emotka
9 maj 18:05
Rafi: Powiem tak : W szkole, czy nie − Nigdy nie mialem stycznosci.. Robilem pare zadan co nie daje mi jakiejkolwiek wiedzy Gdybym zabrał sie za przygotowanie do rozszerzenia to bym jakies pojecie mial a tak to dzien przed nic mi nie da.
9 maj 18:07
Cusack: Rafi, w ostatnich latach na maturze zawsze pojawia się równanie trygonometryczne − może warto poświęcić te kilka ostatnich godzin emotka
9 maj 18:16
ax: Rafi, wydaje mi się, że jestem w identycznej sytuacji jak ty i walczę Udało mi się już w miarę ogarnąć trygonometrię i równania z wartością bezwzględną
9 maj 18:19
akante: przeciez minus jeden jest mniejsze badz rowne −1 co ty chcesz dobrze
9 maj 18:29
Rafi: oba posty wyzej : r. trygonom. to jest to jak w wyniku sie podaje cos + np. 2k*pi ? Nie wiem co to te k*pi wiec nawet nie ruszam tego. poza tym wylane w ta matme roz. nie chce mi sie.. emotka Nie dam rady napisac tego lepiej niz podstawe..emotka
9 maj 18:29
ax: Ja też nie dam rady, ale nie chcę mieć 0 na świadectwie. Ja ci powiem tak z punktu widzenia nie wiedzącego nic na temat rozszerzenia. Jeśli nie ma podanego w jakim przedziale masz szukać to dopisujesz po prostu +2k*pi
9 maj 18:31
xyz: ciekawe czy rownanie trygonometryczne bedzie takie jak w osttanich 4 latach czy sie szarpną na cos trudniejszego
9 maj 18:33
Cusack: wątpię żeby dali trudniejsze.
9 maj 18:34
ax: Oby nie! Chcę mieć 8%
9 maj 18:35
xyz: myslicie ze bedzie parametr w kwadratowym?
9 maj 18:36
Kipic: a ja chce zeby byla taka jak w tamtym roku wystarczy ze dowalili z polaka taka trudnaemotka
Kipic: @xyz na 100% emotka
xyz: kipic nie mam nic przeciwko zeby byla podobna do tej z 2012 ^^
9 maj 18:37
Kipic: a w tym roku co by lipy nie bylo i zeby sie nie smiali ze trudnejszych zadan nie potrafili wymyslec na podstawe to walna trudniejsze zadania niz te emotka http://pliki.pomorska.pl.s3.amazonaws.com/dokumenty/Matematyka_arkuszPR_2013.pdf
9 maj 18:37
ogipierogi: Use − nauczyciel nie jest cudotwórcą, licealista powinien być już w miarę dojrzały i myśleć o tym co robi. Przez 3 lata przy tym poziomie matmy na maturze śmieszne że musiał ściągać. A jeżli zdałby bez tego i to tylko trzy pytania. nie lubi matmy no to po co ściąga? starczy 30 % i git. To nauczyciel jest dla ucznia nie na odwrót − on to już umie. Jak sie nie przykladasz w domu sam ( aw internecie jest milon kursów, z zadaniami tłumaczonymi jak dla dziecka z podstawówki), a nie masz powiedzmy talentu to trudno. Matematyka, powiedzmy że uczy abstrakcyjnego myślenia (oczywiście ta licealna średnio) a ono jest potrzebne żeby być dobrym w swojej profesji później, a nie właśnie zostać np nauczycielem który wiedzę słabo sprzedaje.
9 maj 18:39
d: Nie no, nie powinni być tacy chamscy
9 maj 18:39
Kipic: ale walne jak beda tak trudne ze nie bede wiedziec jak ugryzcemotka wtedy wpadne w szał bojowy i niewiem co zrobie juz wystarczy ze wlasnie ten polski dali taki trudny w porownaniu do tego z tamtego roku bo w tamtym roku byl banal porownanie dwch babek z frgamentow no bez jaj ? I jescze jak nas wydymaja na maturze z rozszerzenia to walne bo z tej w tamtym roku bez wiekszego przylozenia sie mialem 78% jhak pisalismy na ocene caly arkusz w klasie i nawet nie zalezalo mi bardzo bo sie spieszylem na autobus
9 maj 18:40
d: Ja chcę powyżej 80% napisać, inaczej się podłamię
9 maj 18:40
Kipic: Tylko sie nie potnij emotka
9 maj 18:41
d: Aż tak źle ze mną nie jest ale naprawdę dużo robiłam zadań i właśnie z matmą wiążę największe nadzieje, bo na fizę to nawet nie liczę...
9 maj 18:43
ax: Proszę o 10%!
9 maj 18:43
Rafi: Haha. Jutro pierwszy dam wpis jak wroce ile zadan zrobilem xd
9 maj 18:44
Rafi: ja zeby nie byc najgorszy to 11 xd
9 maj 18:44
ax: Rafi, ja też się pochwalę. Będę cię wspierał duchowo! emotka Fajnie wiedzieć, że jest ktoś kto również nic nie umie
9 maj 18:45
Kipic: Dobra nie leńcie się tylko róbta zadanka wieksza szansa na ponad 10 % emotka
9 maj 18:48
Lopik: Szkoda tylko ze nie mozna miec dodatkowych kartek na ktorych moznabyloby sobie kreslac pomysly , bo generalnie malo miejsca jest na arkuszu.
9 maj 18:50
Rafi: @ax : Uwierz, ze gdybym w liceum trafil do klasy z rozszerzeniem to bym smigal jak przecinak xd a tak to bede robic dworce u Ciebie w miescie emotka nie no zarcik. Mam nadzieje ze gdzies mnie przyjma na studia zwiazane z matma, i nadrobie stracone lata... bo smykałke mam do tego jak czesc ludzi tutaj ;> tyle ze z wiekszym bagazem doswiadczenia
9 maj 18:54
Rafi: jesli bedzie jak rok temu to uda mi sie te 10 % mysle
9 maj 18:55
Vizer: Ale wiesz o tym, że nie musisz zdawać matury teraz, możesz za rok, studia można skończyć zawsze rok później i nic się z tego powodu nie dzieje. Będziesz miał cały rok na przygotowania i pójścia na kierunek jaki Cię interesuje, a nie na "ochłapy", które zostaną.
9 maj 19:11
Rafi: Jesli sie nie dostane to tak zrobie, a noz dobrze napisze z geo emotka
9 maj 19:52
akante: WIE KTOs gdzie znajde odpowiedzi do angielskiego na p roz? jutro matka rozszerzona bedzie ciezko emotka
9 maj 20:32
byk: Rafi, ax spróbujcie się nauczyć rozwiązywać chociaż równania trygonometryczne. Są dość proste, są na każdej maturze i rozwiązuje się je schematycznie, warto spróbować bo to aż 8% jeśli będzie dobrze emotka
9 maj 22:10
Tabal: emotka
12 maj 15:38