.
aaaaaaaaaaaaaaa: jak sie rozwiazywalo takie rownania bo nie pamietam
x2−x+4=6x+x2
6 maj 17:23
Kostek:
x
2−x+4−6x−x
2=0
−7x+4=0
−7x=−4
6 maj 17:24
aaaaaaaaaaaaaaa: ooo dziekuje
6 maj 17:25
aaaaaaaaaaaaaaa: 2x(x−3)+5x+3=0
6 maj 17:28
aaaaaaaaaaaaaaa: ?
6 maj 17:39
Kipic: 2x(x−3)+5x+3=0
2x2−6x+5x+3=0
2x2−x+3=0
Δ=
6 maj 17:43
Kipic:

Δ=−23
czyli jest brak miejsc zerowych
x∊R
6 maj 17:45
Kipic:
6 maj 17:46
Kostek:
6 maj 17:47
aaaaaaaaaaaaaaa: B) x2+4x+4+3x−2x2+1=0
6 maj 17:58
aaaaaaaaaaaaaaa: −x2+7x+1=0
i pozniej delte obliczamy?
6 maj 18:02
aaaaaaaaaaaaaaa: Δ=53
6 maj 18:03
aaaaaaaaaaaaaaa: i co dalej
6 maj 18:03
aaaaaaaaaaaaaaa: ?
6 maj 18:05
Dziabong: 54
Tam masz także zadanie i ich rozwiązania więc wzoruj się na nich.
6 maj 18:29