matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkat
czarek:
PROSZĘ O POMOC
dany jest trójkąt równoboczny o boku 18cm.oblicz pole tego trójkąta,promień okręgu wpisanego w ten trójkąt oraz pole koła opisanego na tym trójkącie.
5 maj 20:48
krystek:
2
1
18
√
3
R=
h r=
h gdzie h=
3
3
2
5 maj 21:04
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/856.html
a
√
3
a
√
3
R=
, r=
3
6
5 maj 21:04
czarek:
r=3
√
3
R=6
√
3
pole − 81
√
3
czy to dobrze?
5 maj 21:14