matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji
Zu:
Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji a) f(x)=−2(x−2)(x+3) w przedziale <−2,2> b) f(x)=2(x=1)(x−5) w przedziale <−2,3>
5 maj 20:39
Kostek:
Tu ktoś już kiedyś rozwiązał
https://matematykaszkolna.pl/strona/1683.html
5 maj 20:41