logarytm
Gringo: log0,03=

log3≈0,477
4 maj 12:36
yep: | | 3 | |
log0,03 = log |
| = log3 − log100 = log3 − 2 |
| | 100 | |
4 maj 12:40
Dominik: | | 3 | |
log0,03 = log |
| = log3 − log100 = log3 − 2 ≈ 0,477 − 2 = −1,523 |
| | 100 | |
4 maj 12:40
Gringo: Dzięki prawidłowo Domin
4 maj 12:43
bednarz: log(0,03)=log(3*0,1)=log3+log0,1= log3+log10−1=log3−log10=0,477−1=−0,523
Rozumiesz?
4 maj 12:44
bednarz: źle
4 maj 12:44
Gringo: a i jeszcze: log30000=
4 maj 12:45
Gringo: No kamam czaczę
4 maj 12:48
bednarz: No kamam czaczę

Nie rozumiem twojego murzyńskiego slangu, czy ten zwrot znaczy; nie rozumiem
4 maj 12:49
Gringo: Zwrot to *kumam czaczę czyli czaję bazę czyli po prostu rozumiem
4 maj 12:51
bednarz: czaisz bazę, dziwne, że w naszym kraju baseball jest tak mało popularny, żartuje z tymi
zwrotami, a co do log30000 to przecież kumasz czaczę

nie dasz rady sam?
4 maj 12:55
Gringo: log30000=2log100+log3=4+0,477=4,477 czy to tak

4 maj 12:56
Gringo: No spróbowałem i jak
4 maj 12:57
bednarz: Ogarniasz tego spota

piszesz maturkę za parę dni?
4 maj 12:59
Gringo: Nie 3 technikum i powtarzam z wami do matury za rok

Rozumisz taki prestiż bo matura dopiero
rok a wam współczuje
4 maj 13:00
4 maj 13:02