matematykaszkolna.pl
matura Saizou : Matura is coming http://demotywatory.pl/4117136/Matura-is-coming
30 kwi 21:06
Dominik: matura nadchodzi, a ja sie rozchorowalem.
30 kwi 21:08
Eta: .... emotka emotka emotka
30 kwi 21:09
Kipic: 7 dni i matura emotka
Basiek: Genialny podkład muzyczny! I dobra fabuła. @Saizou− chyba wybiorę się po zapas czekolady. Spory zapas.
30 kwi 21:11
Eta: Właśnie kończę "tabliczkę " o smaku krówkowym....... myślę,że zdam
30 kwi 21:11
Saizou : Eta gimnazjaliści już pisali egzaminy
30 kwi 21:12
Basiek: Krówkowym?! Ojej... Cóż− ciekawe, czy ciasto z polewą czekoladową też pomaga. Naprawdę muszę ogarnąć matematykę. Kiedy jest matura podstawowa z matematyki?
30 kwi 21:15
Eta: Do matury z matematyki zostało 646908 sekund czyli 7 dni, 11 godz. i 41 min.
30 kwi 21:17
Dominik: o, zrobilem sobie kakalko i od razu lepiej. emotka
30 kwi 21:19
Basiek: Patrząc na to z dzisiejszej perspektywy− masa czasu.
30 kwi 21:19
Kipic: @Eta tak rozwala zadania z matmy i dopiero pisze mature ( to ja nie wiem jak napiszeemotka )a ja myslalem ze juz na Studiach sie stuka calki i inne tego typu emotka
30 kwi 21:23
Dominik: Eta jest jeszcze w gimnazjum
30 kwi 21:24
Kipic: Ta nawpierdzielacie sie czekolady zacznie was brzuch bolec tyle z matury bedzie emotka
30 kwi 21:24
Licealista_Theosh: Jak ktoś się wcześniej nie uczył to nawet czekolada nic nie zdziała
30 kwi 21:29
Kipic: ale zawsze zostaja ostatnie ostatnia deska ratunku dla takich emotka jesli siedza z tylu wielkiej sali to telefon...... telefon.... telefon...... i przekupiony nauczyciel ktory bedzie robic te zadanka i odsylac dla maturzysty emotka ale ryzyko przylapania jest mega wysokie emotka
30 kwi 21:31
Licealista_Theosh: Wujek google wszystko wie
30 kwi 21:33
Kipic: No i to mnie przeraza ktos kuje tyle czasu zeby jakos napisac dobrze a tu przyjdzie taki z telefonem i na farcie wszystko zerznie z neta, i jescze lepszy wynik bedzie miec emotka
30 kwi 21:34
Kipic: musza jakies wykrywacze telefonow wynalezc wtedy sie skonczy niesprawiedliwosc emotka
30 kwi 21:35
Basiek: Sprawiedliwość nie istnieje. PS Uważam, że to ostatni dzwonek na naukę. I jednak zamiast na internet, warto postawić na własną wiedzę. emotka
30 kwi 21:35
Technik: @Kipic pamiętasz użytkownika−matura skubany ma podobnież już arkusze, ale chyba prokuratora się niem zajęła https://matematykaszkolna.pl/forum/195577.html
30 kwi 21:36
Licealista_Theosh: Z telefonem to pół biedy. Zdarzają się takie orły, że nawet z netem źle robią zadania. Gorsze są kujony które wykuły się schematów rozwiązywania zadań na blachę. Tak naprawdę to ta grupa nie wie co tak naprawdę liczy i znajduje się na "topce" w rankingu zdanych.
30 kwi 21:37
Kipic: @Technik hahahahhah ale ten post byl dlugi i ten smieszny typek ja nie chce nic mowic ale on znalazl pewniaka i zadna matura nie jest mu obca nawet juz zna pytania na ustna z polaka emotka
30 kwi 21:38
Licealista_Theosh: emotka
30 kwi 21:38
Technik: no właśnie i z matmy miał arkusz roz więć skoro piszesz roz to zrób sobie podkład emotka miał jeszcze angielski ustny załatwić ale chyba nie zdążył emotka
30 kwi 21:39
Kipic: @Licealista Theosh da druga grupa jest czesciej spotykana stawia wzystko na SCHEMAT SCHEMAT i jescze raz SCHEMAT a jak mu dasz jakies zadanko lekko zmienione to juz zaczyna sie mieszac emotka No ale jak juz czegos sie konkretnie nie umie zrobic to czemu nie mozna lekko przykuc o co w nim chodzi i jak zrobic
30 kwi 21:40
Kipic: @Technik on poprostu nie chcial tutaj nic pisac bo prokuratura by sie nim zajela emotka
30 kwi 21:41
Technik: trochę szkoda ale Ty chociaż skorzystasz bo masz gotowca z matmy emotka a skubany się polskim nie podzielił niestety
30 kwi 21:43
Nienor: Technik na co ty chcesz iść na studia Tak w ogóle
30 kwi 21:54
Technik: Fizyka Techniczna emotka
30 kwi 21:55
Kipic: @Technik rzeznik z fizy moze sobie na fizyke na studiach pozwolic emotka
30 kwi 21:56
Nienor: A gdzie, jeśli można widzieć Bo ja jestem na FT na AGH, kończę właśnie I rok, no może to jeszcze nie taki koniec
Technik: @Kipic odbierz pocztę emotka
Technik: WAT emotka
30 kwi 21:57
Nienor: wow
30 kwi 21:57
Technik: @Nienor można prosić o jakiś kontak z Tobą
30 kwi 21:58
Nienor: @Kipic wbrew pozorom, u nas, tym co sprawiało najwięcej problemów była matma (na pierwszym wykładzie z fizyki była pochodna i całka) w listopadzie były równania różniczkowe (na analizie pojawiły się dopiero w marcu). Do tego cudowne "Matematyczne metody fizyki", z cudownymi własnościami własnymi wektorów i symbolem całkowicie asymetrycznym (Leviego−Civity). I tak odpadła połowa rokuemotka
30 kwi 22:02
Technik: http://chomikuj.pl/lukavip/Studia+Fizyka+Techniczna/Wyk*c5*82ady+Goc na razie mam to jak masz jakieś ciekawe książki to możesz mi podać emotka po za tym przerobiłem sobie taką książkę nie wiem czy kojarzysz Mechanika Techniczna−W.Siuta
Nienor: mail lothmelada@wp.pl
Kejt: Nie przypominajcie mi!
30 kwi 22:04
Atar1x: Jak tak patrzę na zadania z roszerzenia to załamuje ręce a tu trzeba mieć z 70% żeby się dostać
30 kwi 22:07
Nienor: W zasadzie, jeśli chodzi o fizykę, to pierwszy rok to takie powtórzenie z liceum (głównie Halliday). Do matury, a i po, bo tam się wyższa matma pojawia, są fajne zbiory Hennela "Zadania i problemy z fizyki". Fajny podręczniko−zbiór ma Zakrzewski (ma fajną teorię do Millikana, właśnie go próbujemy zrobić emotka ). Tego, co podajesz nie znam (choć słyszałam), jak będę miała chwilę czasu, to przejrzę (czytaj jak przekopię się przez wstrętną chemię).
30 kwi 22:09
Technik: Dużo masz chemii chemia to jest moja pięta Achillesa miałem piękną 2 na świadectwie emotka
30 kwi 22:18
Nienor: Całe liceum w 1 semestr, oczywiście wersja rozszerzona, ale za to laboratoria są fajne emotka Radzę ci na wakcjach zaopatrzeć się w dwa tomy P.W. Atkins "Chemia ogólna"
30 kwi 22:25
Kipic: Technik jakbym mial o miesiac wiecej czau to bym je zrobil kompletnie brakuje mi na wszytsko czasu nawet ustnej z polaka nie mam skonczonejemotka A na fizyke podstawe to sobie juz wygospodarowalem czas 15 16 17 18 19 maja emotka 5 dni ciekawe jaki efekt edzie przerobie wszytsko co tylko sie da emotka
30 kwi 22:29
Technik: Chemia ogólna i nieorganiczna jest fajna nawet miałem 5 w pierwszej klasie a jak w drugiej przyszła organiczna to połowy tych reakcji nie ogarniałem. Oczywiście po napisaniu egzaminu zawodowego zacznę przerabiać tą chemię bo innego wyjścia nie ma emotka
30 kwi 22:30
Nienor: No to czeka cię głównie nieorganiczna i ogólna (no chyba, że później będziesz chciał się bawić, np. w tomografię komputerową np. kości, czy coś będziesz robił z substancjami organicznymi) Ale chemii na podstawie dużo brakuje do chemii z rozszerzenia.
30 kwi 22:33
Technik: jak chcesz jeszcze zadania to pisz na e−mail to poszukam i powysyłam Ci zadania z podstawy typowo maturalne emotka fizykę podstawową jest bardzo prosto zdać tyle Ci powiem, mogłeś się pokusić nawet o roz bo tam nie ma takiego przeskoku jak w matematyce pomiędzy podstawa a rozszerzeniem emotka większość wzorów można sobie wyprowadzić emotka
30 kwi 22:33
Technik: ja miałem podstawę tylko w szkole emotka więc muszę pomęczyć tą chemie i analizę matematyczną
30 kwi 22:34
Nienor: @Technik mogę ci przesłać notatki z moich wykładów z analizy. Jak się trochę pomęczę to będzie i podręcznik z lat, kiedy pochodne były w szkole (od graniczy funkcji). Tylko niekoniecznie to będzie jutro emotka
30 kwi 22:38
Technik: OK z góry dziękuję emotka Na pewno się przyda bo raczej materiał na każdej uczelni jest podobny emotka
30 kwi 22:40
Technik: Już będę wiedział, do kogo się udać po pomoc emotka dobrze, że ludzie jeszcze chcą studiować fizykę emotka
30 kwi 22:45
Nienor: emotka
30 kwi 22:56
k: co do analizy matematycznej to można się wspomóc tym http://www.youtube.com/playlist?list=PLRc6a9k_z6Mns4XI3m5k9qzjo8Bv1Qt9H emotka
30 kwi 23:02
Technik: 90 filmów które koniecznie trzeba obejrzeć
30 kwi 23:07
Nienor: @k jutro zobaczę co to jest, dziś mi się nie chce. Ale jeżeli to jest na poziomie e−Trapeza, to jest to zdecydowanie za mało
30 kwi 23:08
Technik: ale na dobry początek wystarczy żeby poznać ogólne podstawy analizy
30 kwi 23:12