matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Napisz postać kanoniczną podanych funkcji...
Koko:
Napisz postać kanoniczną podanych funkcji. Określ wierzchołek paraboli, zbiór wartości i oś symetrii. y=2x
2
−4x+6 y=−x
2
−6x y=x
2
+3
30 kwi 10:33
Kipic:
Niema sensu przepisywac tego sameg wiec podam jak sie robi
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
Jakby cos bylo niezrozumiale to sprobuje pomoc co w mojej mocy
30 kwi 10:36