Sprawdź czy zachodzi równość sin α = U{ctg α}{cos α} = 1 . Uzasadnij przekształc
CubeIce: | | ctg α | |
Sprawdź czy zachodzi równość sin α + |
| = 1 . Uzasadnij przekształceniami. |
| | cos α | |
29 kwi 22:51
29 kwi 22:51
CubeIce: Zauważ że jest tu + we wzorze [ PLUS ]
Proszę , o rozwiązania
29 kwi 22:53
Dominik: | | ctgx | | cosx | | 1 | |
L = sinx + |
| = sinx + |
| = sinx + |
| ≠ 1 |
| | cosx | | sinxcosx | | sinx | |
w liczbach rzeczywistych nie zachodzi.
29 kwi 22:53
CubeIce: Dziękuje ślicznie

ratujesz moje oceny z matmy ...
29 kwi 22:56
Saizou : zauważ że w temacie jest co innego
29 kwi 22:57
Dominik: | | 1 | |
mozna to poprzec ogolnie znana nierownoscia (ktora latwo udowodnic) x + |
| ≥ 2 |
| | x | |
29 kwi 23:00
CubeIce: czyli odpowiedź kolegi Dominika jest zła ?
29 kwi 23:01