matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miara kąta. Trygonometria.
hania:
Wyznacz marę kąta α, korzystając z danych na rysunku. Proszę opisać krok po kroku.
29 kwi 18:55
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
proszę bardzo
29 kwi 19:01
agulka:
4
tgα=
8
1
tgα=
2
α=27
o
29 kwi 19:04
hania:
A dlaczego tgα
1
2
+ 27 stopni
29 kwi 19:08
hania:
= tam miało byc zamiast +
29 kwi 19:09
bysztszak:
http://forum.liceum36.pl/pomoce/matematyka_wzory/funkcje_trygonometryczne.htm
3===D
29 kwi 19:25