zadanie
monia: ktos mi pomoze to ladnie rozpisac

? x
3+4x
2−x−4=0
28 kwi 19:13
123: x2(x+4) − (x+4) = ...
Probowalas chociaz?
28 kwi 19:13
monia: tak ale nie umiem tego rozpisywac...bardzo dziekuje,wiem,ze trzeba jakos ze wzorow skroconego
mnozenia ale ja tego nie wiem gdzie,w ktorym miejscu..o postaci iloczynowej nie wspomne!czarna
magia chociaz patrzylam na strone gdzie pan Jakub to rozwizywal ale tam sa latwe nawet te
przyklady i jak mi sie pojawia poteg 3,4,5, to juz mi slabo. naprawde dziekuje za pomoc.
28 kwi 19:56
bezendu:
(x+4)(x2−1)=0
(x+4)(x−1)(x+1)=0 x2−1=a2−b2 a=x b=1
x=−4 x=1 x=−1 (x−1)(x+1)
28 kwi 19:58
krystek: Popatrz 123 rozpisał Tobie wyłacz czynnik (x+4)(.......)=0
28 kwi 19:58
monia: x
2=0 pierwszy nawias x=−4 i to wszystko? co z tym drugim nawiasem?(bo jest to samo) i
dlaczego x
2=0

?
28 kwi 19:59
bezendu: jakie x
2=0
x
2−1 rozpisujesz to ze wzoru patrz mój post 19:58
28 kwi 20:01
monia: krystek dzieki ze mi to napisales

!
28 kwi 20:02
krystek: Poćwicz ,aby utrwalić!
28 kwi 20:03
28 kwi 20:04
monia: bezendu

!WIELKIE DZIEKI


no tak rozpisane to ja widze wszysto o co tu chodzilo!(a no to
19.59 to wyslalam jak jeszcze nie bylo innych odpowiedzi)BARDZO DZIEKUJI I KLANIAM SIE!bardzo
mi pomogles,postarawm sie sama zrobic nastepne zadanie..
28 kwi 20:04
bezendu: ok i wstaw to zobaczymy czy dobrze policzyłaś
28 kwi 20:08
bezendu: @monia
krystek=kobieta a nie facet
28 kwi 20:11
krystek: Nic nie szkodzi, to nick wprowadza w bład.
28 kwi 20:16
bezendu: nie ona pierwsza i nie ostatnia się pomyliła
28 kwi 20:17