aaa
Prosiałke: Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x) = 1 + 2cosx − sin2x. Znajdź argument dla którego funkcja f
przyjmuje wartość najmniejszą.
Jak wyznaczyć zbiór wartości z takiej funkcji?
28 kwi 16:20
28 kwi 16:21
Prosiałke: Oki. Dziękuję.
28 kwi 16:23
Prosiałke: Mam problem.
Powstał mi wierzchołek (−1,−1).
Rozumiem, że xw= −1 jest minimalną wartością. Ale jak obliczyć największą?
28 kwi 16:39
Prosiałke: Widzę, że jest oznaczenie t∊<−1,1>, lecz licząc na wolframie wartością największą funkcji jest
3.
28 kwi 16:42
Prosiałke: Chciałbym się dowiedzieć jak to policzyć.
28 kwi 16:42
Eta:
f(t)= t2+2t , t€<−1,1> −−−− parabola ramionami do góry
tw= −1 , tmin=f(−1)=...... = −1
tmax= f(1) = .... =3
28 kwi 16:45
Eta:
28 kwi 16:49
Prosiałke: Myślałem, że oznaczenie t stosuje się tylko do zbioru wartości. Ale jednak chyba sie pomyliłem.
Dziękuję bardzo.
28 kwi 16:52