matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc!
rryysiek:
Suma 2+4+6+...+n wynosi: A.n
2
+2n/2 B.n
+
2n/4
27 kwi 16:06
Kejt:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
r=2 a
1
=2 a
n
=a
1
+(n−1)r=2+2(n−1)
27 kwi 16:08
rryysiek:
Wielkie DZIĘKI
27 kwi 16:11