?
kinga: co będzie na maturze...?
26 kwi 21:41
Eta:
Zadania do rozwiązania
26 kwi 21:44
26 kwi 21:46
kinga: 
oczwiście.Cześć Eta

możesz iść za mnie?stresuję się okropnie..
26 kwi 21:51
jasnowidz: Będzie nierówność kwadratowa, równanie wielomianowe, dowód algebraiczny i geometryczny, zadanie
z ostrosłupem i zadanie z praktycznym wykorzystaniem równań wymiernych
26 kwi 22:01
Afr0: No i wykorzystanie trygonometrii w zadaniach otwartych
26 kwi 22:02
kinga: testy maturalne oke z poprzednich lat wskazują też:ciągi,procenty i nieszczęsne
prawdopodobieństwo.co będzie na stówę?o co chodzi z dowodem algebraicznym i
geometrycznym(udowodnij że...)?
26 kwi 22:06
PuRXUTM: Też chciałbym wiedzieć co będzie
26 kwi 22:06
jasnowidz: W zadaniach zamkniętych na pewno będzie z ciągiem i z procentem, a w otwartym będzie
prawdopodobieństwo
26 kwi 22:08
kinga: czy rysunki na maturze muszą być dokładne(np.cyrkiel)czy mogą być schematyczne(o ile będzie
zadanie)?czy trzeba rysować wszystko super dokładnie?czy to też podlega punktacji..
26 kwi 22:10
jasnowidz: Wcale nie musi być rysunków
26 kwi 22:11
26 kwi 22:12
kinga: ostatnio na egzaminie miałam test maturalny.zadanie otwarte(2pkt) i był ostrosłup(już gotowy
szkic)ale poszczególne przekątne podstawy i.t.p.rysujemy czasem sami więc czy muszą być
dokładne?po co nam cyrkiel ?
26 kwi 22:15
PuRXUTM: cyrkiel to chyba raczej na rozszerzenie
26 kwi 22:15
jikA:
Słyszałem że ma być zadanie z geometrii takie na sprawdzenie wyobraźni.
Wykreślić trzy rzuty sześcianu ABCDA1B1C1D1 o boku a = 4cm którego przekątna
AC1 jest prostopadła do rzutni poziomej π1 zaś przekątna ściany bocznej CB1 tworzy
z rzutnią π2 kąt α = 15o.
26 kwi 22:16
jasnowidz: Możesz sobie tam narysować co chcesz jeśli ma ci to ułatwić rozwiązanie zadania i te rysunki
nie są punktowane − chyba że w poleceniu jest 'narysuj cośtam'
26 kwi 22:16
kinga: o rany!zadanie chyba z rozszerzonej.rozszerzenie dla mnie −nie te progi..U mnie w szkole nie
jest wyszczególnione że cyrkiel tylko na rozszerzenie,więc już sama nie wiem..
26 kwi 22:20
Licealista_Theosh:
Na maturze podstawowej masz mniej więcej po jednym zadaniu z każdgo zagadnienia w podstawie.
Najczęściej pojawiają się równania/nierówności z wartością bezwzględną, układy/ nierównści
kwadratowe oraz trygonometria. Dodatkowo należy pamiętać o wielomianach i podstawach z
prawdopodobieństwa. Te zagadnienia pojawiają się najczęściej, ale warto się do nich nie
ograniczać.
26 kwi 22:27
jikA:
To takie zadanie dla ambitnych.
Wykaż że liczba 3√2 − 11√−1 + 3√2 + 11√−1 jest liczbą naturalną.
26 kwi 22:33
Basiek: Ciągi.

Ciągi są zawsze.

I chyba jeszcze to zadanko, że ktoś wyjechał z A, ktoś inny z B i gdzie się spotkają. Też jest.
Chyba.
26 kwi 22:34
kinga: najbardziej przeraża mnie prawdopodobieństwo mimo że właściwie proste ....jednak w tym chyba
najbardziej się gubię chyba
26 kwi 22:46
kinga: jika

wyobrażam sobie że się uda

a jeśli nie to podszlifuję i za rok

Mnóstwo nauki oraz
mnóstwo szczęścia także

jak dla mnie
26 kwi 22:52
Licealista_Theosh:
@jikA od kiedy są wperwiastki z liczb ujemnych?

(
√−1)
26 kwi 23:08
Basiek: LicealistaTheosh− pojawią się mniej więcej wtedy, kiedy zmienisz nick na "StudentkaTheosh" :s
26 kwi 23:11
Licealista_Theosh:
Ja nie zmieniam nicku

a że nie mam konta nie jest on zarezerwowany. Ja to ja a tamta
studentka nie jest mną
26 kwi 23:13
Basiek: Chodzi mi o to, że na studiach dowiesz się, że
√−1=i
26 kwi 23:23
Licealista_Theosh: nie idę na studia związane z matematyką. Przy okazji załapałem o co Ci chodziło, ale dlaczego
Studentka, jak jestem chłopcem?
26 kwi 23:46
jikA:
Ale mnie nie interesuje od kiedy istnieje √−1 tylko trzeba udowodnić że jest to liczba
naturalna.
26 kwi 23:53
Eta:
.......=4 €N
27 kwi 00:04
Basiek: @Licealista
Theosh− bo nie włożyłam okularów.
27 kwi 00:06
27 kwi 00:32