yyy jak to
sqiq: prosta prostopadla do prostej o rownaiu y=−2x−7 to
26 kwi 18:25
26 kwi 18:29
pigor: ... , nie chciało ci się napisać 4−ech możliwych odpowiedzi, spośród
których miałbym wybrać tę ....

jedyną poprawną, no to masz moja odp. :
każda w postaci
y=12x+b i b∊R, lub
x−2y+C=0 i wybierz sobie sam(a). ...
26 kwi 18:31
sqiq: a)y=−2x−7
b)y=−1/7 x+3
c)y=−7x−2
d)1/7x+5
26 kwi 18:43
26 kwi 18:51
pigor: ..., albo jesteś taka(i) zakręcona(y), albo w żadnej odpowiedzi nie ma takiego równania
prostej, która byłaby prostopadła do danej
26 kwi 23:01
Licealista_Theosh: może chodzi o równoległą.
26 kwi 23:04