Miara kąta ostrego między przekątnymi prostokąta
Janek: Pole prostokąta jest równe 9cm2, a średnica okręgu opisanego na tym prostokącie ma długość 6
cm. Oblicz miarę kąta ostrego miedzy przekątnymi prostokąta.
13 wrz 16:52
Bogdan:

Wykorzystaj informacje tu podane:
20055
13 wrz 17:15
Eta:
Podpowiadam

. rysuję... cierpliwości ...
13 wrz 17:15
Eta:

ok ,
Bogdan już wjaśnił ....
powodzenia
Odp:
α= 30
2 −− miara kąta ostrego
i 180
o − α= 150
o −−− miara kąta rozwartego
13 wrz 17:18
Eta: chochlik .... oczywiście ,że α= 30o
13 wrz 17:20