Pole prostokąta
Niaaa: Oblicz pole prostokąta którego przekątne dł 10cm przecinają sie pod kątem 45 stopnii.
13 wrz 15:30
Bogdan:
| | 1 | |
Pole powierzchni dowolnego czworokąta wypukłego P = |
| *e*f*sinα. |
| | 2 | |
e, f − długości przekątnych, α − miara kąta między przekątnymi.
13 wrz 15:33
Niaaa: Tak liczylam i mi wyszlo 35 a w ksiązce jest odpowiedz 25√2, wiem ze wynik ksiązkowy w
przyblizeniu to tez 35, ale jednak jest roznica i nie wiem na czym polega..
13 wrz 15:53
Bogdan:
ile wynosi sin45o ?
13 wrz 16:09
Niaaa: wedlug tablic matematycznych 0,7
13 wrz 16:14
13 wrz 16:16
Niaaa: dziekuje
13 wrz 16:17
Bogdan:
Zobacz tu
397 tabelę wartości funkcji trygonometrycznych dla 30
o, 45
o, 60
o.
Te wartości trzeba pamiętać.
13 wrz 16:18
sylwia:

oblicz przekątne tego czworokata mają dane a=57,82m b=175,80m c=61,14 d=190,16m oraz pole
P=10788m
2
19 lut 21:15