aaa
:): oblicz sinx i cos, jeśli:
Proszę o pomoc osób, które rozniosły by to w pył i o wytłumaczenie najlepiej bo o to chodzi.
23 kwi 19:34
:): Refresh
23 kwi 19:51
ICSP: cos2x = cos2x − sin2x = cos2x − 1 + cos2x = 2cos2x − 1
23 kwi 19:52
:): Tzn musze tutaj stworzyć układ równań z 2 niewiadomymi? Tak?
23 kwi 19:53
ICSP: jak bardzo chcesz możesz tworzyć.
23 kwi 19:54
:): A proponujesz coś innego?
23 kwi 19:54
:): Chociaż mogę cosx wyliczyć. <facepalm> xD
23 kwi 19:55
ICSP: napisałem Ci bardzo ładną tożsamość z której od razu obliczysz sobie cosx . Później wstawisz do
jedynki trygonometrycznej i dostaniesz sinx.
Układ równań nie jest potrzebny
23 kwi 19:55
:): Mam jeszcze inny patent na szybkie obliczenie sinx.

Rysuje trójkąt i wprowadzam dane. Licze na szybko 3 bok i sinx gotowy. xD <geniusz>
23 kwi 19:58
ICSP: ...
ameryki to raczej nie odkryłeś ...
23 kwi 19:59
:): A co jeśli mam taki przykład. Gdzie jest tylko jeden wzór?
23 kwi 20:01
:): A co jeśli mam taki przykład. Gdzie jest tylko jeden wzór?
Wyznaczam sobie sin albo cos i do jedynki trygonometryczej? Tak?
23 kwi 20:01
23 kwi 20:03
ICSP: drugi wzór to zawsze jedynka trygonometryczna jak Ci jednego brakuje
23 kwi 20:04
:): Dziekuję.
23 kwi 20:10