rozwiaz rownanie kwadratowe
sabina: rozwiaz rownanie:
1=9x2 +6x = 0
20 kwi 18:05
Dominik: sprzecznosc.
20 kwi 18:07
sabina: zle napisalam przyklad. podaje dobry:
Rozwiaz rownanie.
1+ 9x2+6x = 0
20 kwi 18:07
20 kwi 18:10
cute: wzór skróconego mnożenia
(3x +1)2 =0
20 kwi 18:11
sabina: wyznacz wspolrzedne wierzcholka paraboli bedacej wykresem funkcji f.Przedstaw funkcje f w
postaci kanoicznej.
a/ f(x) =−2x2 −6x+2
6 cze 08:04
5-latek : | | −b | | −Δ | |
xw=p= |
| podstaw i policz yw=q= |
| albo yw=f(xw) wybierz sobie ktory wzor |
| | 2a | | 4a | |
chcesz i policz
Postac kanoniczna jest taka y=a(x−p)
2+q . Wstaw policzone wspolrzedne wierzcholka do wzoru
pamietajac ze a=−2 a to wynika z postaci ogolnej .
6 cze 08:51