matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciagi
Sylwia:
Wpisujemy kolejno liczby naturalne , wieksze od 5 które przy dzieleniu przez 3 daja reszte 2 , oblicz szescdziesiata liczbe o tej własnosci
19 kwi 12:55
krystek:
a
1
=8 ponieważ 8:3=2 r2 r=3 a
60
=
19 kwi 12:59
aniabb:
wzór 2
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
19 kwi 13:30