zadanie
wiesia: x3+2x2−3x=0
18 kwi 22:15
18 kwi 22:24
wiesia: Dzieki!wlasnie tej strony szukalam!
18 kwi 23:44
wiesia: x3+2x2−3x=0
x(x2+2x−3)=0
Δ=22−4*1*(−3)=4+12=16
√Δ=√16=4
x1=−3 x2=1
(x−(−3))(x+1)=(x+3)(x+1)
x(x+3)(x+1)=0
x1=0 x2=−3 x3=−1
(pewno cos zle....)
18 kwi 23:56
Dominik: no niestety zle wiesiu. Δ ok, pierwiastki ok, ale zly zapis postaci iloczynowej.
x(x − 1)(x + 3) = 0
wiec x = 0 v x = 1 v x = −3
19 kwi 00:07
wiesia: Bardzo dziekuje,ojejku jakie to trudne...
19 kwi 00:18
wiesia: Dominki,a te v pomiedzy x−ami to ja rozumiem,ze to x1=0 x2=1 x3=−3.


?
19 kwi 03:25
19 kwi 10:50