z gory dziekuje :*
Martaaa95: w stozek o promieniu r=8 i wysokosci h=6 wpisano kule. jakie jest pole calkowite i objetosc
kuli ?
17 kwi 18:33
az:

SF − r
CS − 6−r
CB − 10
∡SFC = 90
SFEB =
CSCB
Czy napewno podane długości są prawidłowe?
17 kwi 18:51
Martaaa95: Tak, wszystko się zgadza
17 kwi 18:52
az: a odpowiedź masz?
17 kwi 18:57
az: aaa, walnąłem się
17 kwi 18:58
Martaaa95: niestety odpowiedzi nie mam
17 kwi 19:02
17 kwi 19:11
az: Wyszło mi 8/3, ale widzę, że to zadanie było rozwiązane dwie godziny wcześniej przez Milę, a
autorka jest ta sama...To chyba przez ten...natłok zadań
17 kwi 19:19