Naszkicuj wykres funkcji f, podaj przedziały monotoniczności i zbiór wartości.
Aneta: Zapisz wzór funkcji f w postaci kanonicznej. Naszkicuj jej wykres, podaj przedziały
monotoniczności i zbiór wartości.
a) f(x)=x2−6x+2
b) f(x)=x2+2x−3
c) f(x)=2x2+8x+4
d) f(x)=−2x2+2x
e) f(x)=1/2x2−4x+9
f) f(x)=−1/4x2−x−1
16 kwi 21:51
16 kwi 21:52
16 kwi 21:52
16 kwi 21:59
nati: a. f(x)=x2−6x+2
b. f(x)=x2+2x−3
c. f(x)=2x2+8x+4
d. f(x)=−2x2+2x
e. f(x)=1/2x2−4x+9
f. f(x)=−1/4x2−x−1
8 kwi 20:59
Wika: f(x)=x2+2x−3
3 lis 16:38
qwertrt: y=22−7x+3
y=7x2−5
y=4x2+2x
13 lis 12:55
6latek:

y=4x
2+2x
a=4 b=2 c=0
| | 1 | | 1 | | 1 | |
q=c−ap2=0−4*(− |
| )2= −4* |
| =− |
| |
| | 4 | | 16 | | 4 | |
y=a(x−p)
2+q
======================
13 lis 13:28
13 lis 13:30