Kuba: Wydaje mi się, że trzeba te liczby sporwadzić do wspólnej podstawy, odrazu widać, że jest to 2
wystarczą wzory, przypomnij je sobie:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
a = 16
15 = (2
4)
15 = 2
60
b =
√2118 = 2
1182 = 2
59
Widzimy, więc że a jest większe od b
a>b
____________________________________________________________________________
Próbuje pomóc w zadaniach, ale czasem mi to nie wychodzi, dlatego proszę o sprawdzanie mnie i
mojego tłumaczenia, nawet pisowni, bo często stawiam byki
Moje rozwiązania nie koniecznie muszą być poprawne.
Pozdrawiam
baosiem@gmail.com