Kuba: Przypomnij sobie wzory na potęgowanie:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
32
3 = 16
3 * 2
3 = 4
3 * 4
3 * 2
3 = 2
3 * 2
3 * 2
3 * 2
3 * 2
3 = 2
3 + 3 + 3 + 3 + 3 =
2
15
27
6 = 9
6 + 3
6 = 3
6 + 3
6 + 3
6 = 3
6 + 6 + 6 = 3
18
125
5 = 25
5 * 5
5 = 5
5 * 5
5 * 5
5 = 5
5 + 5 + 5 = 5
15
____________________________________________________________________________
Próbuje pomóc w zadaniach, ale czasem mi to nie wychodzi, dlatego proszę o sprawdzanie mnie i
mojego tłumaczenia, nawet pisowni, bo często stawiam byki

Moje rozwiązania nie koniecznie muszą być poprawne.
Pozdrawiam

baosiem@gmail.com