Narysuj wykres funkcji.
mosiek94: Proszę o pomoc !
Zadanie 1. Narysuj wykres funkcji f(x) = 2x −4, a następnie wykres g(x) = |f(x)|.
16 kwi 11:21
irena_1:
Narysuj wykres funkcji y=2x−4, a następnie półprostą spod osi OX przekształć symetrycznie w
górę
16 kwi 11:22
irena_1:
16 kwi 11:25
aniabb:

niebieska f(x)
zielona g(x)
16 kwi 11:25
aniabb: Irenko ..jak odsuniesz trochę wskaźnik między jednym a drugim kliknięciem będziesz miała
większe kratki
16 kwi 11:26
irena_1:
Dzięki, Aniu!

Spróbuję następnym razem, bo ja w rysowaniu dopiero raczkuję...
16 kwi 11:28
aniabb: wiem

dlatego podpowiadam

a w okienku za y= wpisujesz wzór funkcji i klikasz obrazek wykres i samo rysuje
16 kwi 11:32
16 kwi 11:37
aniabb:

stamtądże :
najpierw kratki
ostatnia ikona w środkowym rzędzie
dwa kliki; pierwszy: początek układu(czerwony punkt); drugi: pierwszy punkt kratowy(zielony)
kropki pokazują gdzie kliknęłam
16 kwi 11:43
mosiek94: Dziekuje Wam bardzo !
16 kwi 11:52