llogarytm
kate: Pomoże ktoś?Bo nie mam pojęcia jak się to oblicza :
Oblicz logarytmy:
a)log 25 40+log 25 1100
b)log2 18
c)log3 36
d)log24+2log31
e)log327−log28
f)log3127
g)log122
15 kwi 20:03
kinga: a)log2/5 40/100=log2/5 2/5=1
b)−3
c)log3 729=9
d)
e)=3/3=1
f)=−3
g)=−1
15 kwi 20:44
kate: dzięki
15 kwi 20:59
Krzysiek: e)=0 i np c=6 bo 6log33=6*1=6 d=2
15 kwi 21:33
15 kwi 21:42
kinga: no tak c = 6 ale e=1
15 kwi 23:44
iman: Nie, nie Kingo

Krzysiek ma racje − e=0
15 kwi 23:48
iman: ponieważ:
log327 − log28= 3−3 = 0
15 kwi 23:50
kinga: no tak

przecież podstawa jest inna.zwracam honor i zaczynam się zastanawiać co ja tutaj
robię

pozdrawiam
15 kwi 23:58
kate: dzięki
16 kwi 20:44