matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi pomocy w zadaniu
AdAś:
POTĘGOWANIE (4
5
*4
2
*4
3
)
2
= ((−3)
4
*(−3)
6
*(−3)
2
)
3
= ((7
6
)
5
*(7
3
)
9
)
2
=
10 wrz 19:17
Edek:
pierwsze : (4
10
)
2
=4
20
drugie: (3
4
*3
6
*3
2
)
3
=(3
12
)
3
=3
36
(7
30
*7
27
)
2
=(7
57
)
2
=7
104
10 wrz 19:20
mix:
zerknij tu
186
10 wrz 19:21
mix:
10 wrz 19:21