matemayka!~
madziak: napisz równanie okręgu o srodku S= ( −2, −3) przechodzącego przez punkt P= (4, −5)
pomocy




!
14 kwi 20:54
krystek: (x−a)2+(y−b)2=r2 S=(a,b)
14 kwi 21:00
madziak: a promien ?

pomocy
14 kwi 21:05
madziak: łopatologicznie prosze bo tepa jestem
14 kwi 21:06
Michelle: wstaw ten punkt do równania oraz środek i wyliczysz promień
14 kwi 21:06
Michelle: a i b to są współrzędne środka
x i y to są współrzędne punktu P
14 kwi 21:07
madziak: no to : ( x +2) + (y+3)= ?
14 kwi 21:08
madziak: ukłąd rownan mam zrobic?
14 kwi 21:08
Michelle: układ nie potrzebny teraz wpisz w te równanie okręgu współrzędne punktu P
4 −x
−5 y
14 kwi 21:09
Michelle: 4 to x
−5 to y
14 kwi 21:10
madziak: (4 + 2) + ( −5 +3)= r2
6 +( −2) = r2
4 = r2
r=2

? ?
14 kwi 21:10
14 kwi 21:13
14 kwi 21:13
madziak: a mógłbyś mi to zadanie łądnie zapisać? bo nie wiem czy by mi dali punkty
14 kwi 21:14
Eta:
r2= (4+2)2+(−5+3)2= 36+4=40
S(−2,−3)
o: (x+2)2+(y+3)2=40
14 kwi 21:14
madziak: odleglosc odcinka SP wyszlo mi dwa pierwiastki z 10...
14 kwi 21:16
madziak: dzieki eta!
14 kwi 21:17
madziak: juz wszystko ogarniam, dzieki
14 kwi 21:17
krystek: ISPI=r=2√10 to r2=40 i popatrz na rozwiązanie ETY!
14 kwi 21:18
Michelle: lux
14 kwi 21:19