matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
;D:
oblicz sume wszytskich liczb naturalnych mniejszych od 360
14 kwi 14:57
wajdzik:
Zadanie było już zrobione.
https://matematykaszkolna.pl/forum/147426.html
14 kwi 15:02
Eta:
n(n+1)
359*360
S=
=
=........
2
2
14 kwi 15:03
Darth Mazut:
a1 = 1 a359 = 359
359(359 + 1)
S359 =
= 359 * 360 / 2 = 64620
2
14 kwi 15:03