matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sumę wszystkich liczb naturalnych mniejszych od 360.
T:
Oblicz sumę wszystkich liczb naturalnych mniejszych od 360. /Bardzo proszę o pomoc, jutro klasówka!
22 maj 17:08
Basia:
1+2+....+359 ciąg arytmetyczny a
1
= 1 r=1 a
359
= 359 oblicz S
359
wzór masz tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
22 maj 17:12
T:
Dziękuję
22 maj 17:13
kolopiok:
αp{81π
22 maj 17:57