XD
Piotr : punkt s=(4 −2) jest środkiem odcinka ab i wiadomo że B=(−6,3) Wówczas A równa się
14 kwi 10:47
Michal: Skorzystaj z tego wzoru
1750
14 kwi 10:50
Piotr : Nie potrafię go przekształcić
14 kwi 10:54
Piotr : Dobra zrobiłem to łopatologicznie ale wyszło
14 kwi 10:57
14 kwi 11:08
Krzysiek: Witaj Krysiu.

Patrz Piotr na te wzory co napisala Krystek np
| xA+xB | |
| =xs −−−−−mnoze przez 2 obe strony rownania zeby pozbyc sie mianownika i mam |
| 2 | |
x
a+x
b=2x
s to juz z tego wzoru policzysz x
a
Tak samo przeksztalc drugi wzor .
14 kwi 12:44