pomocy
Olcia: 1.Dane sa wielomiany w(x)=2x3−4x2−3 i u(x)=−3x2 +x−2. wyraz wolny w(x)*u(x)wynosi:
A.1 B.4 C.6 D.2
2.Stopien wielomianu w(x)=−4x5+x4−2x−6 wynosi:
A.5 B.4 C.−7 D.6
3.Wyznacz wartosc funkcji f(x)=x2+3x−2 dla argumentu x=√3 −1
4. rozwiaz rownania i nierownosci
A.x2+x−2=0
B.−x2+2x=1
C.2x2+4x=2
D.x2+2x>1
E.2x2−3x−2≤0
F.9x2<25
13 kwi 20:56
13 kwi 20:57
Olcia: w tym zadaniu 4a wyjdzie 23 dobrze mysle?
13 kwi 21:10
krystek: A) liczysz Δ x1 i x2 lub na czynniki rozkładasz . Wynik podany jest zły
13 kwi 21:13
Olcia: a teraz mi wyszlo x=√1 dobrze teraz?
13 kwi 21:19
krystek: Źle Δ=...?
13 kwi 21:22
Olcia: kurdeee to ja tego nie umiem ja musze miec to na jutro

pomocy



!
13 kwi 21:23
alm: wolframalpha
13 kwi 21:26
krystek: Masz umieć , czy masz mieć

13 kwi 21:27
Olcia: mam miec to zrobione na jutro na 9
13 kwi 21:40
Olcia: bo inaczej dupa z calego roku

wiec naprawde mega wazne
13 kwi 21:41