matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
er:
Jakie przekształcenie zastosować zeby obliczyć to zadanie z logarytmów: 5
log
3
7
− 7
log
3
5
11 kwi 22:33
Eta:
log
3
7= x to 7=3
x
5
log
3
7
−7
log
3
5
=5
x
−(3
x
)
log
3
5
= 5
x
−5
x
=
0
a
log
b
c
=c
log
b
a
11 kwi 23:05
Adaś :
Eta rzucisz okiem
https://matematykaszkolna.pl/forum/198303.html
11 kwi 23:22