matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętość stożka
potrzebująca:
Oblicz objętość stożka, w którym tworząca równa się 10
√
5
a promień podstawy 6
√
5
11 kwi 14:32
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1003.html
H
2
=l
2
−r
2
= 500 − 180 = 320 H= 8
√
5
11 kwi 14:39