matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz elastyczność funkcji w punkcie x0= 2
On:
g(x)= x+4 / x+2
10 kwi 22:45
camus:
f'(x
0
)
E
x
0
f =
*x
0
f(x
0
)
znajdź pochodną i do wzoru (
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
o pochodnej)
10 kwi 22:58
on:
czyli Elastyczność tej funkcji wynosi 8/6
10 kwi 23:11