Planimetria
matma: Proszę o pomoc :
W trapezie ABCD dane są długości podstaw AB = 10 i DC = 6 oraz długosć ramienia AD=4. W jakiej
odległości od punktu A przecinają się proste AD i BC

BYłbym bardzo wdzięczn jeżeli kroś wytłumaczył mi o co w tym zadaniu chodzi , bo nie wiem jak
obliczyć tą odległość. Z góry dziękuję
10 kwi 20:32
matma: dzięki bardzo za pomoc

10 kwi 20:58
Eta:

Z tw. odwrotnego do tw. Talesa
Odp: |AM|= 4+6=10
10 kwi 21:06
Mila: Nie wiem dlaczego wpisują kilka razy to samo zadanie?
10 kwi 21:13
Eta:
Nie szanują naszej pracy!

Jak widać......... nie warto "odrabiać zadań domowych "
10 kwi 21:14
Mila: Ponadto niektórzy nie fatygują się, aby porozumiec się z pomagającym, wrzucą zadanie, przed
lekcjami odpiszą.
10 kwi 21:16
10 kwi 21:17