prawdopodobienstwo
staszek: siedmioro dzieci o różnym wzroście ustawiono w szereg. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że
dzieci stoją według wzrostu (rosnąco lub malejaco)
10 kwi 20:39
Mila: Ω=7!
na tyle sposobów można ustawić 7 osób.
A− Osoby ustawione wg wzrostu
|A|=2
| | 2 | | 2 | | 1 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| |
| | 7! | | 1*2*3*4*5*6*7 | | 12*30*7 | |
10 kwi 20:45
Mila: I po co wpisujesz to samo zadnie kilka razy?
10 kwi 21:14
Eta:
Mila radzę nie rozwiązywać

Idź lepiej na dobrą herbatę ( ja właśnie idę
10 kwi 21:16