szybko
asia: Potrzebuje cale rozwiazanie.Sama nic nie umie wiec prosze,rozwiazcie mi to.
Zapomnialam polecenia.Jest: f(x)=−x2−x+5,<−1,1>.Pozniej sie chyba oblicza p i q.Wiem ze p
bedzie 1/2 a q −21/−4.Chyba.Pomocy.
9 kwi 17:19
asia: Prosze.
9 kwi 17:27
kylo1303: ...
Chcesz, żebyśmy obliczyli ci zadanie, którego nawet nie pamietasz? A gdzie własna inicjatywa,
zapytaj kolegi/koleżanki.
A co do zadania, jeśli jest coś o p i q to moze chodzic o postać kanoniczną:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
9 kwi 17:28
kylo1303: Albo moze trzeba policzyc najwieksza i najmniejsza wartosc w tym przedziale? Niestety, ale
jasnowidzów nie ma, dowiedz się jakie jest polecenie to pomożemy.
9 kwi 17:29
kylo1303: Albo moze trzeba policzyc najwieksza i najmniejsza wartosc w tym przedziale? Niestety, ale
jasnowidzów nie ma, dowiedz się jakie jest polecenie to pomożemy.
9 kwi 17:29
asia: Trzeba zrobic na koniec rysunek i zobaczyc cos.Mam jeszcze z tego ze f od −1 =5 i f od 1
=3.Delta wyszla 21.Chyba wlasnie chodzi o najmniejsza i najwieksza wartosc funkcji.
9 kwi 17:32
asia: Wyznacz wartosc najmn i najwieksz.Zrobcie mi musze miec na jutro.
9 kwi 17:39
asia: pomocy
9 kwi 18:04