matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkąt
Olo:
Podstawa AB trójkąta ABC leży na prostej o równaniu y= 2x + 5. Wysokość trójkąta poprowadzona z wierzchołka C = (3,1) zawiera się w prostej o równaniu
9 kwi 15:22
Eta:
1
h: y= −
(x−x
C
)+y
C
=.........
2
9 kwi 15:23
Olo:
https://matematykaszkolna.pl/forum/182640.html
9 kwi 15:37