ciąg arytmetyczny
Monika: dany jest ciąg arytmetyczny −7, −4, −1... pięćdziesiąty wyraz tego ciągu jest równy..?
8 kwi 18:36
Kostek: policz r
a1=−7
a50=−7+(50−1)*r=.....
8 kwi 18:37
ICSP: a1 = − 7
a2 = − 4
r = a2 − a1 = 3
a50 = a1 + 49r
podstaw i policz
8 kwi 18:37
8 kwi 18:38
ICSP: czekaj na Godzia. Jak bardzo chcesz mogę mu fb zaspamować to pewnie szybciej zajrzy
8 kwi 18:42
Kostek: prosiłbym
8 kwi 18:45
ICSP: spoko
8 kwi 18:46
Kostek: ale nie zerknąłbyś szybko okiem na te przykłady

do Ciebie to 5 minut nawet nie
8 kwi 18:47
ICSP: nie będę się wcinał do jego tematu
8 kwi 18:50
Kostek: Godzio na pewno się nie pogniewa jak sprawdzisz
8 kwi 18:52
ICSP: nie znasz go
8 kwi 18:53
Kostek:
8 kwi 18:56