matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązywanie równania
Matt:
Rozwiąż równanie:
6x − 4
a)
=−2x
2 − 3x
8 kwi 13:48
aniabb:
6x−4=−4x+6x
2
6x
2
− 10x+4=0
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
8 kwi 13:54
Matt:
gapa jestem nie to przepisałem, wyjdzie x1=2/3 i x2=1
ale dzięki
8 kwi 13:55