matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie okregu o srodku S=(-2,-3)
Kaena:
Napisz rownanie okregu o srodku S=(−2,−3) i przechodzącego przez punkt P = (4, −5) Proszę o rozwiązanie zadania wraz z wyjaśnieniem. Dziękuje z góry
7 kwi 20:30
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1734.html
7 kwi 20:31
Kaena:
Nic mi to nie mówi
7 kwi 20:33
Artur_z_miasta_Neptuna:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1468.html
no to nie świadczy to zadobrze o Tobie
7 kwi 20:34
Eta:
r
=
|SP|
2
=... o: (x−x
S
)
2
+(y−y
S
)
2
= r
2
7 kwi 20:35
Eta:
Miało być: r
2
=|SP|
2
7 kwi 20:36
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
7 kwi 20:37