matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sześciokąt o boku 3 cm
Kuba:
Sześciokąt o boku 3cm . Oblicz pole , r,R i pole koła wpisanego i opisanego . Proszę o szybką odpowiedź
7 kwi 17:54
dero2005:
a = 3 R = a
a
√
3
r =
2
3a
2
√
3
S =
2
S
w
= πr
2
S
o
= πR
2
7 kwi 18:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
i po co dublujesz
https://matematykaszkolna.pl/forum/197183.html
czekasz na gotowca
7 kwi 18:04