matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sześciokąt o boku 3 cm
Kuba:
Sześciokąt o boku 3cm . Oblicz pole , r,R i pole koła wpisanego i opisanego . Bardzo prosiłbym o szybką pomoc
7 kwi 17:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
rysunek zrób ładny ... jak wyznaczyc R i r
7 kwi 17:55
Janek191:
R = a = 3 cm
√
3
r = a
= 1,5
√
3
cm
2
7 kwi 18:00