a. 2(2x−3)(x+1)−5(x−1)=2(x−2)(x−1) b. (2x+5) − (3−2x)− 3(x−2 ) (x+2)= 4(5x+3 )
Andzia : a. 2(2x−3)(x+1)−5(x−1)=2(x−2)(x−1)
b. (2x+5) − (3−2x)− 3(x−2 ) (x+2)= 4(5x+3 )
c. 2(3x−1)+x(x+3) ≥8x
d. (1−x) + 2x≥4 − (x+2)
e. (x+√3 ) (x− √3 ) + 2x (1 −x) < (x−6) (x+6)
Czy naprawde nikt nie mógł by mi napisać krok po kroku jak rozwiazać te zadania ?
co z czego się bierze ? jak rozwiazywac itp ?
7 kwi 17:33
7 kwi 17:35
Andzia : czyli w tym przykładzie c zaczne :
6x − 2 + x2 + 3x ≥8x
−8x ( zmieniam znak przy przezucaniu na drugą strone )
−8x = 6x + x 2 + 3x −2
−8x = 10x 2 −2
o to chodzi >?
7 kwi 17:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
yyyy ... nieee
7 kwi 17:47
Andzia : Yhym no widzicie jak ja to rozumiem .. może ktoś pokazać to na jakims przykładzie ?
7 kwi 17:48
7 kwi 17:49
Andzia : Dziękuje Bezendu

nigdy nie byłam dobra z matmy , jedynie co idzie mi dobrze to prawdopodobienstwa ,statystyka i
steorometria

hehe szału nie ma no ale zawsze cos

Dziękuje bardzo
7 kwi 17:52