pola w dowodzeniu
bzzz: W trójkącie ABC mamy dane IABI=8,IBCI=12 oraz I∡CI=150 stopni. Przez wierzchołek C poprowadzono
prostą prostopadłą do boku BC. Przecięła ona bok AB w punkcie D.Oblicz ICDI.
7 kwi 17:31
Artur_z_miasta_Neptuna:

sprawdź treść zadania ... chodzi o dlugości boków ... w obecnej wersji −−− taki trójkąt
nieistnieje
7 kwi 17:35
bzzz: AC nie BC mierzy 12
sory mój błąd
7 kwi 17:41
Artur_z_miasta_Neptuna:
w sensie |AC| = 12

|AB| = 8
7 kwi 17:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
i kąt rozwarty przy wierzchołku C
7 kwi 17:43
bzzz: AC mierzy 8 BC mierzy 12 i kąt C mierzy 150 stopni
7 kwi 17:44
bzzz:
7 kwi 17:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
noooo ... to już zmienia postać rzeczy
7 kwi 19:58
krecik123: mam to samo
4 wrz 17:25
4 wrz 17:43